končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
OVOCNO ŠĽAHAČKOVÝ ZÁKUSOKPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto :5 vajec,250g hladkej múky,200g kryštáľového cukru,1,5dcl olej,3 polievkové lyžice kakaa,300 alebo 500g mrazné lesne ovocie,2 vanilkové pudingy, 3 dcl vody,šľahačku v prášku a 1,5 dcl mlieka,plech 30x40 cm. POSTUP PRÍPRAVY Robila som ho dnes po prvý krát je neskutočne dobrý a svieži.Netreba sem žiadne stužovače šľahačky,želatíny ani nič podobné...Takže začneme oddelíme bielka od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.Po častiach a pri pomalých otáčkach postupne zašľahávame kryštálový cukor a šlaháme kým sa nerozpustí,po jednom pridáme žĺtka,po častiach vlejeme olej.Do misy si dáme múku a kakkao a túto zmes lopatkou zľahka zmiešame do bielok.Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.Pečieme pri 180°C približne 15 min.Do hrnca si dáme mrazené ovocie v miske s 3dcl vody poriadne vymiešame puding a prilejeme k ovociu.Miešame až kým neurobíme hustý krém.Keď má krém izbovú teplotu vylejeme ho na cesto a rovnomerne ho rozotrieme.Na 10 minút dáme do chladničky aby bola ovocná zmes stuhnutá medzitým vo vyššej nádobe vyšlaháme šlahačkový prášok a 1,5dcl studeného mlieka na hustú šlahačku tú rozotrieme na ovocný krém vrch posypeme postrúhanou čokoládou a dáme do chladničky.Potom napíšte ako dlho Vám tam vydržal ;) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 2.5.2015, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JAHODOVO -ŠĽAHAČKOVÝ KOLÁČIKPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec,6 PL kryštálového cukru,6PL hladká múka,3 PL kakao,pol sáčku prášku do pečiva,jahodový lekvár,jahody čerstvé alebo v konzerve,šlahačka v prášku,150 ml mlieko,trochu nastrúhanej čokolády,plech s rozmermi 30x40 cm POSTUP PRÍPRAVY Oddelíme si blielka od žĺtkov.Z bielok si vyšlaháme tuhý sneh.Mixérom pri nízkych otáčkach po častiach do bielkov zašlahávame cukor a šlaháme pokial sa cukor nerozpustí.Potom si mixérom tiež pri nízkych otáčkach po jednom zašlahávame žľtka.Múku ,kakao,kypriaci prášok si preosejeme do misy a túto zmes si lopatkou po častiach zlahka zamiešavame do bielkov.Cesto si rovnomerne nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.Pečieme pri 180°C cca 15 minút.Keď je cesto vychladnuté oddelíme si od neho papier na pečenie.Natrieme ho na tenko jahodovým lekvárom,umyté jahody prekrojíme na polovicu a poukladáme na koláč.Šľahačku v prášku a 150 ml studeného mlieka spolu mixérom vyšľaháme na tuhú zmes a nanesieme na jahody ja ju nanášam lyžicou a nerovnomerne len nech sú jahôdky pod ňou.Koláč si zvyknem hneď nakrájať,na každú kocku dám jahodu a posypem postrúhanou čokoládou uložím ho do chladničky a na druhý deň po ňom nieje ani stopa :D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.4.2015, 15:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PERNÍK (hrnčekový)POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček hladkej múky,1 hrnček polohrubej múky,pol hrnčeku kryštálového cukru,1 kypriaci prášok do perníku,2 polievkové lyžice kakaa,na posypanie práškový cukor,1 hrnček mlieka,pol hrnčeka oleja,2 vajcia. POSTUP PRÍPRAVY Na tento recept používam hrnček ktorý má 3dcl.Tento perník je super v tom že vydrží dlho mäkkučký a je naozaj chutný.Do väčšej misy si dáme všetky suroviny miešame mixérom približne 5 minút pokial sa nerozpustí kryštálový cukor.Cesto si rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 160°C 20 minút.Po vychladnutí perníku ho posypeme práškovým cukrom :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.8.2019, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánovo- Šľahačkový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY 6vajcia,6 PL kryštáľový cukor,6 PL hladká múka, 3PL kakao,jedn sáčik prášku do pečiva (kypriaci prášok)slivkový lekvár,5,6 banánov,šľahačka v prášku,150ml mlieka,trošku postrúhanej čokolády. POSTUP PRÍPRAVY Príprava je naozaj veľmi lahká a hlavne výsledok stojí zato....veď je to recept od starkej tak nieje o čom;) Najskôr si oddelíme bielka od žĺtkov.Bielka si mixérom vyšlaháme na tuhý sneh,pridáme kryštálový cukor a šlaháme pokial sa cukor nerozpustí.Žĺtka si premiešame vidličkou a naozaj jemne vmiešame s lopatkou do vyšlahaných bielok s cukrom.Do misky si dáme múku,kakao,prášok do pečiva a zamiešame do bielok zo žĺtkami ...poriadne zmes premiešame.Rúru si vyhrejeme na 160°C..rozmery plechu ktorý používam sú 30x40cm .cesto si vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovomerne ho rozotrieme.Pečieme na 160° cca 20 min.Medzi tým si do vyššej nádoby nalejeme 150ml studeného mlieka nasypeme doňho šlahačku v prášku a mixérom vyšlaháme tuhú zmes ktorú si vložíme do chladnicky.Banány si ošúpeme a nakrájame na kolieska s hrúbkou pol cm.Keď je koláč upečený necháme ho vychladnúť.Po vychladnutí dáme opatrne dolu papier na pečenie a koláč si natrieme tenkou vrstvou lekváru potom po celej ploche koláču ukladáme banány pokrájané na kolieska.Na vrch si rovnomerne rozotrieme šlahačku a vrch posypeme čokoládou.Tento koláč musí byť v chladničke a poviem Vám budete sa oblizovať až za ušami :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.4.2015, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |