Iveta P. (ivusshik) ID 304736 |
Oblasť: Liptovský Mikuláš |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 27.9.2014 |
Naposledy: 5.7.2023 22:10 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
Kokosové cesto: - 7 bielkov - 250 g práškového cukru - 1 vanilkový cukor - 100 g kokosovej múčky - 5 lyžíc polohrubej múky - 1 prášok do pečiva - tortové oblátky v tvare obdĺžnika Plnka: - 7 žĺtkov - 7 lyžíc mlieka - 7 lyžíc práškového cukru - 7 lyžíc hrubej múky - 250 g masla - 2-3 lyžice kakaa - 100 g práškového cukru - postrúhanú čokoládu na ozdobu
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, nasypeme práškový a vanilkový cukor a znova dobre prešľaháme. Pridáme kokosovú múčku zmiešanú s múkou a práškom do pečiva a zľahka premiešame. Na plech rozložíme oblátky a boky plechu vymastíme tukom. Bielkové cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený oblátkami. Pečieme na 160°C cca 20 minút. Múčnik necháme na plechu vychladnúť, natrieme plnkou, posypeme čokoládou a necháme v chladničke zachladnúť. Plnka: Zo 7 žĺtkov, 7 lyžíc práškového cukru, mlieka a múky uvaríme za stáleho miešania nad parou hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. V miske si vymiešame maslo so 100 g práškového cukru a kakaom. Žĺtkovú kašu po troche pridávame do vymiešaného masla. Zmes natrieme na cesto.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |