
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Pagáče z curkrovej repy plnené slivkovým lekváromPOTREBNÉ PRÍSADY 4 dcl mlieka,1 kocka droždia,0,5kg hladkej múky,0,5kg polohrubej múky,1 hera,1dcl oleja,1 uvarená a postrúhaná cukrová repa,7-10 lyžíc prášk. cukru,1 hrnček nemletého maku,1 žĺtok,1celé vajce,soľ ,2 vajcia na potretie pagáčikov ,slivkový lekvár na naplnenie POSTUP PRÍPRAVY Z droždia,cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások.Múku preosejeme do misky, v ktorej budeme miesiť cesto pridáme vajce,žĺtok,kvások,postrúhanú cukrovú repu,rastlinný tuk,olej,soľ,nemletý mak a práškový cukor. Vypracujeme cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme kolieska do stredu kolieska dáme lyžičku slivkového lekváru,koliesko zabalíme a zabalenou časťou otočíme smerom na dol a ukladáme na vymastený plech.Uložené na plechu potrieme vajcom.Dáme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupńov.Ak máme viac cukrovej repy môžeme ju uvariť, nastrúhať a dať do mrazničky aj na niekoľko mesiacov.Pagáčiky môžeme piecťaj vtedy keď nie je práve sezóna na cukrovú repu.Prajem Vám dobrú chuť!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.3.2012, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Bielkové tyčinky s čokoládovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny:\\r\\nSUROVINY NA BIELKOVÉ CESTO :\\r\\n6 bielkov , 30dkg práškového cukru , tuk na plech ,mastný papier \\r\\nSUROVINY NA PLNKU : \\r\\n6 žĺtkov , 20dkg práškového cukru , 1 vanilka , 10dkg várovej čokolády , 25dkg masla , 4 lyžice kakaa . POSTUP PRÍPRAVY Postup:\\r\\nSamotné bielky vyšlaháme nad parou až sa tvoria snehové hrudky, potom po častiach pridávame cukor a znovu dobre prešlaháme.Potom dáme bielkovú penu do vrecúška a na dobre vymastený mastný papier nastriekame približne 7cm tyčinky . Sušíme ich asi pri 70-80 stupňovej teplote asi 60-80 min.\\r\\nPOSTUP NA KRÉM : \\r\\n6 žĺtkov s cukrom a vanilkou vyšľaháme nad parou do zhustnutia,\\r\\npridáme rozlámanú várovú čokoládu znovu dobre vymiešame a pridáme 4 lyžice kakaa , necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi pridáme vyšláhané maslo , spolu dobre premiešame...\\r\\nVychladnuté bielkové tyčinky spájame s čokoládovou plnkou a dobre vychladíme . :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 10.10.2010, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Slivkové kocky s vanilkovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY POTREBUJEME: 1,25 kg sliviek, 30 g rastlinného tuku Hera, 2 polievkové lyžice strúhanky, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, 1 lyžičku mletej škorice\\r\\n Piškótové cesto: 9 vajec, 9 polievkových lyžíc kryštálového cukru, 9 polievkových lyžíc hladkej múky, 1 lyžičku kakaového prášku,1dcl oleja , pol prašku do pečiva\\r\\n Krém: 1 balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, 400 ml mlieka, 4 polievkové lyžice kryštálového cukru, 250 g rastlinného tuku Hera, 200 g práškového cukru-slivkový lekvár\\r\\n Na posypanie: 60–80 g najemno nastrúhanej čokolády na varenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Slivky umyjeme, rozpolíme a vykôstkujeme. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie, vytrieme Herou a posypeme strúhankou. Polovice sliviek nakladieme odrezanou plochou dole tesne vedľa seba na vrstvu strúhanky. Kryštálový cukor zmiešame s mletou škoricou a so zmesou posypeme slivky.\\r\\n\\r\\n2. Pripravíme piškótové cesto: Žĺtky s 5 lyžicami kryštálového cukru vyšľaháme na jemnú penu.Prídáme deci oleja znovu prešlaháme. Z bielkov elektrickým šľahačom vyšľaháme tuhý sneh, počas šľahania pridávame zvyšný kryštálový cukor. Do žĺtkovej peny postupne vsypeme múku, práśok do pečiva, potom primiešame aj sneh z bielkov. ⅔ piškótového cesta rovnomerne nalejeme na slivky. Do zvyšného cesta vmiešame kakaový prášok a nalejeme ho na bielu vrstvu cesta. Opatrne premiešame, aby vzniknuté cesto bolo pruhované. Koláč vložíme do vyhriatej rúry. Pri strednej teplote (180/165 °C) pečieme približne 25 minút. Po vychladnutí koláč obrátime, aby cesto tvorilo spodnú vrstvu a odstránime papier na pečenie.\\r\\n\\r\\n3. Medzitým pripravíme vanilkový krém: Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Zo zmäknutej Hery a práškového cukru vyšľaháme krém a postupne primiešame vychladnutý vanilkový puding. Vrstvu sliviek na „obrátenom“ koláči rovnomerne potrieme slivkovým lekvárom a na to navrstvíme vanilkový krém, ktorý na záver posypeme strúhanou čokoládou.\\r\\n\\r\\n4. Počkáme, kým krém trochu stuhne, a hotový koláč posypeme nastrúhanou čokoládou. Nakrájame na kocky a servírujeme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 26.8.2012, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |