
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šachovnicový - tvarohový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na cesto: *2 vajcia *vanilkový cukor * šálka kryštálového cukru * 0,5 hrnčeka oleja * 1 biely smotanový jogurt * 1 šálka mlieka mierne zohrej v mikrovlnke * 2 šálky polohrubej múky * 1 prášok do pečiva* Môžete ešte nastrúhať citrónovú kôru, bude lepšie chutiť a aj voňať. TVAROH: * 1 tvaroh /250 g/ * 3 PL práškového cukru *1 vajce * 1 PL oleja, *1 lyžica Zlatého klasu (možno vynechať) POSTUP PRÍPRAVY Na cesto najskôr vymiešame cukor - kryštálový aj vanilkový so žĺtkami, potom si v osobitnej miske vymiešaj poriadne tuhý sneh. Sneh treba dať na chvílku do chladničky a do vymiešaného cukru so žĺtok primiešaj múku a všetky ostatné prísady. Sneh zamiešajte až neskor ale nie mixérom, len úplne ľahúčko vareškou a len jedným smerom. /tak budete mať koláčik krásne vysoký a nadýchaný/ . Rozdeľte ceto na dve časti. Bledú časť vylej do pekáča, ktorý si vytrela smetólom a vysypala múkou a do druhej časti daj 1 PL kakaa a tiež zľahka premiešaj už len vareškou. Nedajte viac, lebo kakao je "ťažké" a padlo by vám cesto nadol. Toto hnedé cesto potom šachovnicovo naukladaj lyžičkou na to biele a do voľných medzierok lyžičkou naukladaj tvaroh. Daj do rúry a peč približne tak na 160-170 stupňoch - približne 40-50 min. to uvidíte podľa farby. Po upečení a vychladnutí posyp práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Perníkové kocky ( hrnčekový koláčik )POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 1 PL kakaa, 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček hladkej múky, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 a 1/2 hrnčeka kriš. cukru, 1/2 balíčka perníkového korenia, 1 balíček kypriaceho prášku do perníka, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu, 1 balíček hotovej bielej polevy, 1 PL posekaných mandlí POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 170 stupňov C, hlboký plech vymastíme tukom a vysypeme hrub. múkou, Zo všetkých surovín okrem kypriaceho prášku vyšľaháme šlahačom cesto /aspoň 3 min./ a na záver jemne všľaháme aj kypriaci prášok. Cesto vylejeme na plech, vložíme do rúry a pomaly pečieme približne 20 až 25 minút. Upečený perník pokvapkáme roztopenou bielou polevou a posypeme manľami. Je to veľmi dobrý koláč. Dobrú chuť:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |