. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Denisa K. (zurka) ID 23860
.
mimibazar.sk/zurka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.10.2007
Naposledy: 28.5.2016 6:54
Aktualizácia: 22.12.2011 16:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 642
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 32
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohová sypaná štrúdla



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 poháre polohrubej múky, 1 pohár kryštálový cukor, 1/2 balíčka kypracieho prášku. Plnka: 75 dkg - 1 kg tvaroh, 3 vajcia, 1 pohár práškového cukru, hrozienka, šťava aj citrónová kôra z jedného citróna, 1 vanilkový a 1 škoricový cukor - suroviny na plnku vymiešať a pridať 2 dcl mlieka. Navrch - 1/2 hery, 1/2 masla

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Cesto rozdeliť na polovicu. Väčšiu časť rozsypať na dobre vymastený plech. Na cesto poukladať na drobno nakrájanú heru (1/2). Potom na to vyliať plnku. Na plnku nasypať druhú polovicu cesta. Nakoniec navrh poukladať plátky masla. Piecť takých 30-45 minút, treba pozerať, ak je vrch tmavší, hnedý, už je upečený.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 3.5.2015, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Višňovo-tvarohový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto, 150 g ovsených vločiek, 500 g tvarohu, 2 balíčky škoricového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, slivkový lekvár - švestkové povidla, višne/slivky Na posýpku: 125 g masla, 150 g hladkej múky, 150 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto natiahneme na plech, potrieme slivkovým lekvárom a posypeme ovsenými vločkami. Do tvarohu vmiešame vanilínový cukor a rozdrobíme rovnomerne na ovsené vločky. Poukladáme višne (ja na tento koláč dávam zavárané višne - kupujem v Lidli, sú odkôstkované), posypeme škoricovým cukrom a na záver posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 35 minút. U nás je veľmi obľúbený.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 31.5.2013, 18:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 200 g polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 dl vody, 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 1 kypriaci prášok do pečiva. Na plnku: 1000 g jabĺk, 80 g Zlatého klasu (2 balíčky), 100 g kryštálového cukru, 3 dl vody. Šľahačka: 3 smotany na šľahanie - 3x250 ml, 2 stužovače šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Potom do masy pridáme olej, vodu a múku premiešanú s kypriacim práškom. Zľahka spolu premiešame. Pripravené cesto vylejeme na vymastený plech (ak dáte papier na pečenie, netreba vymastiť a vysypať, ja dávam papier na pečenie). Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
2. Očistené jablká nastrúhame na hrubom strúhadle. Dáme ich do hrnca s vodou, cukrom a so Zlatým klasom. Uvaríme hustú masu (tak od bodu varu, keď už bobtná masa, tak 2 minúty), ktorú necháme vychladnúť.
3. Po vychladnutí masu rovnomerne rozotrieme na upečené cesto a necháme stuhnúť.
4. Sladké smotany do tuha vyšľaháme so stužovačmi a natrieme na plnku. Necháme ešte zachladiť.
V pôvodnom recepte bolo uvedené 300 g smotany, ale ja som vyskúšala a je to málo, treba aspoň 3x250 ml smotany a 2 stužovače. Ja som tento koláč piekla na väčšom plechu, tak 40x40, takže aj cesto je tenšie, ak budete robiť na menšom plechu, bude korpus - cesto vyššie. Mne vyšiel takto, ale chuťovo je veľmi dobrý, taký svieži. Dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.11.2012, 17:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hrnčekový s jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky práškového cukru, 2 hrnčeky nezomletého maku, 2 hrnčeky polohrubej múky, 500 g jabĺk, 250 g masla /1 hrnček 200 ml/

POSTUP PRÍPRAVY

V mise zmiešame práškový cukor, nezomletý mak a polohrubú múku. Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Zo zmesi si odoberieme 2 hrnčeky, rovnomerne ich vysypeme na suchý plech (ja dávam na plech papier na pečenie) a dobre utlačíme. Navrstvíme 250 g nastrúhaných jabĺk a prikryjeme 2 hrnčekmi zmesi. Opäť roztrieme 250 g jabĺk a zasypeme zvyškom zmesi. Dobre utlačíme a navrch dáme kúsky pokrájaného masla. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri miernej teplote 60 až 80 minút. Dobre vychladnutý koláč pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Tento koláč mám z časopisu Báječná žena, je jednoduchý na prípravu, pečenie a chutí výborne. Navyše žiadne vajcia, žiadne mlieko, žiadne váženie, naozaj už jednoduchší tento recept už ani nemôže byť. Maslo použite klasika obyčajné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.3.2012, 7:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosové rezy s lekvárom a polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 6 vajec, 200 g práš. cukor, 200 g polohr.múky, 0,5 dl olej, 0,5 dl vody, 1 kypriaci prášok, 1 lyžica kakaa Plnka: 2 dl mlieka, 300 g cukor kryštál, 200 g kokos strúhaný, 250 g masla, ríbezlový lekvár/džem, čokoládu na varenie (poleva)

POSTUP PRÍPRAVY

Napíšem pôvodný postup ako je na tento koláč, ale ja som ho robila tak, že som jednoducho všetky ingrediencie na cesto zmiešala spolu a "basta fidli", t.j. odpadol sneh z bielkov a koláč bol vysoký tak cca 1-1,5 cm. Ak budete robiť postup so snehom, tak bude koláč určite vyšší. Ja volím postup "všetko zmiešať" :-))))

Takže pôvodný postup: Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne pridáme vodu, olej, múku, kypriaci prášok. Kakao a tuhý sneh z bielkov. Cesto jemne premiešame. Vylejeme ho na vymastený plech (netreba vysypať múkou, vôbec sa nelepí) a upečieme.
Plnka: Mlieko uvaríme s cukrom. Pridáme kokos a varíme do zhustenia. Do vychladnutej masy zamiešame maslo. Plnku natrieme na vychladnuté cesto a polejeme čokoládovou polevou.

Môj postup je: Všetky zmesi na cesto zmiešať, vyliať na vymastený plech a upiecť. Plnku robím podľa receptu, do plnky vmiešam zmäknuté maslo, premiešam, aby sa maslo spojilo s kokosom. Ja dávam na vychladnuté cesto ríbezľový lekvár a na ten lekvár až dávam kokosovú plnku. No a záver, na kokosovú plnku vylejem zohriatu čokoládu na varenie (zohriatu s cca 50 g masla). Keď poleva vychladne, koláč dám do chladničky, aspoň na 1-2 hodiny. Je výborný. Mám ho od neterky, kuchtili v škole . . . . :-) Ja som pridala ten lekvár a postup bez snehu. Vyskúšajte . . . . je mňamkový :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 5.6.2010, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KOLÁČ 1-2-3



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 vajcia, 2 dl oleja, 7 dl kompót aj so šťavou (ja dávam tie malé mandarínkové 2x)

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia rozmiešame s práskovým cukrom aj vanilínovým cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame celý kompót aj so šťavou. Všetko dobre premiešame. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech s rozmermi 30 x 30 cm. Pečieme pri 180 stupňoch asi 25 minút. Tento koláč mám z časopisu a je naozaj veľmi dobrý, u nás ho robím len s mandarínkovým kompótom. Rýchlo sa upečie a rýchlo sa aj zje :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.2.2008, 10:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šup Šup koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

2 poháre polohrubej múky, 1 pohár mlieka, 1 pohár kryštálového cukru, 1/2 pohára oleja, 1 kypriaci prášok, 2 vajcia, ovocie - jablká /zavárané, ja dávam aj čerstvé pokrájané na mesiačiky/, slivky, čerešne, marhule, broskyne, vanilkový alebo škoricový cukor, mak, orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, mlieko, vajcia, cukor, prášok do pečiva a olej spolu zmiešame na cesto. Plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou /ja na plech dávam ešte pred vymastením a vysypaním papier na pečenie, plech potom umyjem raz-dva, nič sa nepripečie/ a cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plechu. Na cesto uložíme ovocie. Ovocie povrchu posypeme kryštáľovým cukrom, orechami alebo makom, vanilkovým alebo škoricovým cukrom. Rýchle sa upečie, za takých 20-25 minút, nie na najvyššom stupni, tak mierne, ale to už vie každá mamina sama najlepšie, ako jej fachčí rúra. Ešte pred pečením si rúru predhrejeme. U nás najviac "frčí" tento koláč so slivkami, posypaný škoricovým cukrom a orechami. Fajnotka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.7.2013, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu