končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoducha gastanova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1kocka gastan.pyre, 4 vajcia (ak su male tak 5ks),stipka soli, 2PL cukru. Plnka: 1bal.mrazena lesna zmes, 2PL cukru, 300ml mlieka,1bal. Zlaty klas POSTUP PRÍPRAVY Bielka so stipkou soli a cukrom vymiesame na tuhy sneh, zltka s gast.pyre poriadne vyslahame na hladky krem,vmiesame bielka a dame do tortovej formy piect na 30min na 160st. Ovocie dame do hrnca,pridame cukor,trochu vody aby to neprihorelo a nechame roztopit a trochu povarit,potom vlejeme mlieko zmiesane so zlat.klasom a uavrime puding, odstavime a nalejeme na cesto a nechame tortu vychladnut. Mozme dat na vrch este slahacku. Dobru chut :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zemiakovo syrove pagacePOTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej muky, 5 vacsich uvarenych zemiakov, 1 vajce do cesta, 1 vajce na potretie, tvrdy syr, sol,1dcl oleja, 150g masla, kvasnice 2,5 dcl mlieka, cukor,sezam POSTUP PRÍPRAVY Z vlazneho mlieka,cukru a kvasnic urobime kvasok. Ja som davala susene kvasnice (cely sacok). Muku preosejeme do misky, pridame sol,cele vajce,najemno nastruhane zemiaky a kvasok. Vypracukeme cesto a nechame ho vykysnut. Po vykysnuti rozvalkame na cca 0,5 cm hrube cesto a na vrch nastruhame maslo a syr. Cesto prelozime na 4x a nechame pokysnut na pomucenej doske. Po cca 15min.rozvalkame na cca 0,5cm a vykrajujeme kolieska ktore poukladame na plech vystlany papierom na pecenie,potrieme rozslahanym vajcom,posypeme sezamom a posolime. Pecieme na 200°C asi 18min (horny-dolny ohrev) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 2.1.2017, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lahká tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:5vajec, 150g kryšt.cukru, 120g hl.múky, 30g kakao, 5PL olej, 3PL vlažnej vody soľ. Krém: 400ml mlieka,4PL cukru, 1 zlatý klas, 200g kysl.smotana. + maliny alebo jahody, čokoláda na postrúhanie ne vrch POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame si tuhý sneh z bielkov +štipka soli, potom vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme olej, vodu, múku a kakao. Primiešame tuhý sneh a vylejeme do formy a dáme piecť na 150st. cca 40min. ale treba sledovať a skúšať špajdlou či je už cesto hotové. Formu na bokoch nemusíme vymazať lebo potom sa zvykne cesto v strede napučať a po bokoch je nižšie, vymažeme len spodok alebo dáme papier na pečenie. Upečené cesto necháme vychladnúť. Uvaríme si puding zo zlatého klasu a cukru. Tiež necháme vychladnúť a po vychladnutí k nemu vmiešame 200g kys.smotany. Ak sa nám zdá plnka málo sladká, prisypeme práškový cukor podla chuti. Cesto pokvapkáme šťavou z ovocia, môžme aj rumom a poukladáme naň ovocie. To pokryjeme krémom a na vrch nastrúhame čokoládu, dozdobíme podla vlastnej vôle a necháme poriadne stuhnúť, kludne aj celý deň. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2016, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moravské koláče s pudingom a marhulamiPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500g polohr.múky, štipka soli, 2PL cukru, 1 celé vajce, 2,5dcl vlažného mlieka, 50g roztopeného masla, 1 bal.sušeného droždia + 1vajce na potretie pred pečením. Puding: 3dcl mlieka, cukor, 1 puding (príchuť podla chuti, ja som mala len kakaový a k nemu som dala ešte 2PL kakaa aby bol kakaovejší). Marhule môžme použiť čerstvé alebo aj kompót POSTUP PRÍPRAVY Do misky nasypeme múku, sol, cukor, maslo, vajce, mlieko (ale nie celé aby sme mohli podla potreby pridávať) a nasypeme aj droždie (kvások nerobíme dopredu ak máme sušené droždie). Poriadne vymiesime na hladké a vláčne cesto a dáme kysnúť na teplé miesto. Medzitým si uvaríme puding a necháme vychladnúť.Po vykysnutí cesto rozvalkáme na hrúbku cca 0,5-1cm a vykrojíme väčšie kolieska a poukladáme ich na plech vedla seba. Do každého prstom urobíme jamku do ktorej lyžičkou vkladáme vychladnutý puding a na vrch položíme polovicu marhule. Cesto potrieme vajíčkom a dáme piesť na 180 st. na cca 20min ale treba sledovať nakolko každá rúra pečie inak. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2016, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BEBE TrioPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 bielkov, 200g práškového cukru, 2PL strúhanky, 2PL hl. múky, 150g kokosu\r\nPlnka: 6 žĺtkov, 200g prášk.cukru, 700ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 200g masla, 1 čokoláda na varenie, 2balíky Bebe, trochu vlažného mlieka na namáčanie keksov POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Bielky vyšľaháme s troškou soli, potom pridáme cukor a šlaháme ďalej do hustej peny, neskôr pridáme múku, strúhanku a kokos a dáme piecť na 180 stupňov asi 20min. \r\nPlnka: 500ml mlieka privedieme do varu, žĺtky vyšľaháme s cukrom a potom pridáme zvyšné mlieko v ktorom rozmiešame 2 zlaté klasy. Túto zmes pridáme k vriacemu mlieku a uvaríme hustý puding ktorý necháme vychladnúť, po vychladnutí pridáme maslo a vyšlaháme na krém. Rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme roztopenú a vychladnutú čokoládu\r\nZačneme vrstviť, na cesto natrieme bledý krém, potom dáme Bebe namočené v mlieku, na to čokoládový krém a zase Bebe (tie už nemusíme namáčať do mlieka), dáme stuhnúť do chladničky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.10.2013, 12:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |