jana p. (potokin) ID 222339 |
Oblasť: Ružomberok |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 14.11.2011 |
Naposledy: 19.12.2016 21:27 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
300g hladkej muky, 1 lyzicka prasku do pecenia, 1/2 lyzicky sody bikarbony, 200g hnedeho cukru (moze byt aj obycajny ale hnedy je naj) 4 vajcia, 200ml oleja kora z 1 pomaranca kora z 1 citrona 200g mrkvy na jemno postruhanej 150g vlasslych orechov 227g plechovka ananasu odkvapkaneho na krem : 125g masla v izbovej teplote 50g praskoveho cukru 250g natierkoveho masla (mne sa najviac osvedcilo z lidlu)
POSTUP PRÍPRAVY
1.Najskor treba predohriat ruru na 150st C. a vylozit tortovu formu papierom na pecenie. Do vacsej misy preosiat muku spolu so skoricou, praskom do peciva a sodou bikarbonou, potom primiesat cukor. V druhej mise rozmiesat vajcia s olejom a korou s citrona a pomaranca. Do suchej zmesy primiesame mrkvu a pridame. morku zmes. Opatrne vmiesame orechy a ananas ( nic sa nestane ak ich vynechame ale vdaka anasasu je kolac stavnatejsi ) Zmes vlozime do formy na pecenie. a pecieme asi 45 min. alebo dovtedy kym cesto nie je uplne upecene. 2 Na krem rozmiesame maslo s praskovym cukrom sokedy nie je uplne kremove potom pridame natierkove maslo. Najlepsie je krem potom dat do chladnicky kym nie je tuhsi ale stale roztieratelny. Na vychladnuty kolac rozotrieme krem v hrubej vrstve (pre mna cim viac tym lepsie) :)
vsetkym prajem dobru chut
toto je moj prvy recept tk snad sa vam vsetym podari :)
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
KOMENTÁRE (4) posledné: 14.12.2011, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |