končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosové rezy so žĺtkovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 350 g hladkej múky, 200 g masla, 200 g pr.cukru, 1 vajce, 1 žĺtok, 2 lyžice kakaa, 1/2 balíčka prášku do pečiva. plnka: 6 bielkov, 250g cukru, 250 g kokosu poleva: 6 žĺtkov, 250 g pr.cukru, 1 vanil.cukor POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme preosiatu múku s práškom do pečiva, pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, vajce, žĺtok, kakao a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na polovice. Jednu rozváľkame a uložíme na vymastený plech. (Mne sa niekedy cesto zvykne pri vaľkaní trhať tak ho môžte aj nastrúhať na strúhadle). Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, prídáme doň kr.cukor a kokos. Plnku rozotrieme na cesto. Druhú časť cesta rozvaľkáme, uložíme na plnku a dáme do vyhriatej rúry piecť. Žĺtka dohladka vymiešame s pr.cukrom a vanilkovým cukrom a vylejeme na horúci koláč. Môžte ho dať ešte na chviľočku do rúry dosušiť ale ja nedávam a aj tak je dobrý. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 30.12.2013, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Francúzske karamelové kockyPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 4 vajcia, 200 g kr.cukor, 200 g polohrubá múka, 1 dcl olej, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, trocha vody, kakao krém: 1 l vody, 3 Zlaté klasy, 130 g cukru, 1 vanil.cukor, 2 lyžice kakaa, 7 bielkov šľahačkový krém: 4 lyžice kr.cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Z bielok si urobíme tuhý sneh, do toho pridávame cukor, žĺtka, olej, vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva a kakaom. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a šup do rúry. Krém: Väčšiu časť vody dáme zovrieť, prídáme 70 g kr.cukru a vanil.cukor a vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy a varíme kým nezhustne. Urobíme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru a zapracujeme postupne do horúcej kaše zo zlatých klasov. Odoberieme polovicu a dáme do nej kakao. Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a nakoniec karamelovú šľahačku: Cukor upálime, zalejeme mliekom (treba dávať pomaly aby nevykypelo) rozvaríme a dáme poriadne vychladnúť. Potom pridáme šľahačky v prášku, ja dávam aj stužovač a vyšľaháme. Dáme na koláčik a na vrch nastrúhame čokoládu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 6.10.2013, 17:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |