končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 600g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 200g masla, 100g práškový cukor, 1/2 ČL soli, 1/4 mlieka 1 1/2 kg jabĺk, 6 PL citrónovej šťavy, 125g krupicového cukru, 1 ČL mletej škorice, 100g hrozienok, 100g posekaných lieskových orieškov, 100g práškového cukru, 2PL citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Múku, prášok do pečiva, maslo, cukor, soľ a mlieko zmiešame na cesto a necháme 1 hodinu odležať prikryté v chladničke. Na hrubom strúhadle nastrúhame jablká, pridáme citrónovú šťavu, cukor ,škoricu, hrozienka, lieskovce a premiešame. Cesto rozvaľkáme a trochu cesta odložíme bokom na ozdobu koláča. Cesto dáme na plech aj bočné steny plechu. Rozotrieme jablkovú zmes a zo zvyšného cesta vyrežeme pásiky a vytvoríme mriežky. Koláč pečieme na 200. Z cukru a citrónovej šťavy vymiešame polevu a natrieme na horúci koláč. krájame až vychladnutý koláč. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 29.9.2018, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Perníková bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g polohrubej múky, 150g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 kypriaci prášok do perníka, 2dl oleja, 2 dl mlieka, 3 vajcia, čokoládová poleva, kokos ( strúhané mandle,....) POSTUP PRÍPRAVY Táto bábovka je dobrá pre tých, ktorí obľubujú vôňu a chuť perníka. Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme múku, prášok do perníka, olej, mlieko. vymiešame. Vylejeme do pripravenej formy a pečieme. po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a posypeme napr. kokosom. Ja som mala doba iba tekvicové zrniečka. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.1.2009, 6:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechový zákusok na oblátke s karamelovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 250 g kryštálového cukru, 250g mletých orechov, orechy na posypanie, 3 lyžice strúhanky, 3 lyžice hladkej múky ,1/2 balíčka prášku do pečiva Plnka: 1Salko v konzerve, 250g masla POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia s cukrom zmixujeme, pridáme pomleté orechy ( nie na prášok ), strúhanku, múku a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech vyložený tortovými oblátkami, upečieme. Na vychladnuté cesto natrieme plnku, posypeme posekanými orechami. dáme do chladu. PLNKA: 1 Salko 2 hodiny varené vo vode na karamel, vychladnuté zmiešame s maslom a natrieme na cesto poznámka: tento recept je rýchly a nenáročný na prípravu, odporúčam Salko uvariť deň vopred a samotný zákusok je o chvíľu hotový. Je výborný. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 24.5.2013, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanovo-zmrzlinová pochúťkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balenia gaštanového pyré, smotana na šľahanie, čokoláda na posypanie, vanilínový cukor, mlieko, zmrzlina POSTUP PRÍPRAVY Vyšlaháme hustú šľahačku, v druhej nádobe rozlačíme gaštanové pyré, pridáme 1 PL mlieka. Ak ste kúpili ochutené gaštanové pyré, najskôr skúste rozlačenú zmes a ak je Vám málo sladké pridajte vanilínový cukor. ( Ak máte neochutené pyré, o to lepšie, pridajte vanilínový cukor a podľa potreby práškový cukor, pre dospelých 2PL koňaku ). Všetko vymiešame nahladko. Pridáme do šľahačky a jemne zašľaháme. Prikryjeme a na 3 hodin dáme do chladničky. Pred podávaním necháme 10 minúť odstáť pri izbovej teplote, aby sa krém trochu rozpustil. Do misiek dáme zmrzlinu a gaštanový krém, posypeme čokoládou. DOBRÚ CHUŤ ! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 1.2.2008, 18:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |