Alena K. (ALENAK) ID 16914 EUROCENTRUM, s.r.o. |
 |
mimibazar.sk/alenak |
Oblasť: Nové M. nad Váhom |
Telefon: 0327430630 |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 30.5.2007 |
Naposledy: 1.5.2024 8:13 |
Aktualizácia: 8.8.2017 5:53 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
11 g práškovej želatíny alebo 7 plátkov, 200 g čokoládových BB keksov, 90 g rozpusteného masla, 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 150 ml írskeho karamelového likéru, napr.Baileys, 140 ml do polotuha ušľahanej šľahačky 2 vajcia, 140 g práškového cukru, jahody na ozdobenie.
POSTUP PRÍPRAVY
1. 5 lyžíc studenej vody dajte do misy, nasypte želatinu a nechajte bobtnať 5 minút. Potom dajte misu na vriaci vodný kúpeľ a zahrievajte želatínu dokiaľ nie je číra. Medzitým nadrobte rukami sušienky, zalejte roztopeným maslom, nasypte a utlačte do tortovej formy priemer cca 20 cm. Dajte chladiť.
2. Tvaroh zmiešajte s mascarpone, likérom a želatinou. Nakoniec primiešajte šľahačku a vajcia vymiešané s cukrom do peny. Zmes vylejte na sušienkový základ. Chlaďte cca 3 - 4 hodiny.
Moje poznatky: Je výborný, skvele vyzerá, je to môj prvý pokus, veľmi sa vydaril, behom chvíle bol zjedený. Nemala som doma Baileys, chcele som ho kúpiť, ale skoro som odpadla v obchode, že 17 €. Tak som našla niečo podobné za 6,90€. Šľahačku som vyšľahala celú normálne do tuha. Keksov som dala dva balíky a pridala som tiež maslo. Formu som mala priemer 23 cm.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
KOMENTÁRE (2) posledné: 31.10.2013, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |