. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Eva M. (evita76) ID 15730
Oblasť: Stará Ľubovňa
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.5.2007
Naposledy: 23.12.2023 12:44
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 88
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 150
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MÚČNIKY, POHÁRE

Moje prvé semifréda



POTREBNÉ PRÍSADY

Nie sú dokonalé ale aj snaha sa cení. Postup som nefotila, lebo som netušila ako to dopadne.

POSTUP PRÍPRAVY

Biele cesto: 1 malé vajíčko (cca 30 g), 30 g práš. cukru, 30 g polohrubej múky, 30 g Hery. Všetko spolu vymiešame a nanesieme cez šablónu (viď. foto) na veľký plech a dáme do mrazničky na 5-10 minút.
Tmavé cesto: 4 vajíčka, 3 PL kryštálového cukru, 2 a ½ PL hladkej múky, ½ PL kakaa, ¼ prášku do pečiva. Bielka vyšľaháme, pridáme cukor, žĺtka a nakoniec múku s PDP a kakao. Vylejeme opatrne na biele cesto. Pečieme pri 180 °C cca 7-10 minút. Upečené cesto rozrežeme na pásiky o veľkosti cca 15 cm x 2 cm. Vložíme do pripravenej formičky a dovnútra vtlačíme obdĺžnik o veľkosti cca 2 x 5 cm.
Formičky: pripravíme si 25 ks. Ja som si formičky urobila z kartónu od džúsu. Dĺžka 17,5 cm x 4 cm. 1 cm ohneme a pripevníme lepiacou páskou. Vznikne tvar slzičky (viď. foto).
Plnka: 250 ml šľahačkovej smotany, 1 stužovač šľahačky, 250 g jemného tvarohu, 250 g kyslej smotany (alebo jogurtu), 7 PL kryštálového cukru, 1 želatínový stužovač za studena. Šľahačku vyšľaháme, pridáme tvaroh, smotanu a cukor. Stužovač pripravíme podľa návodu a vlejeme do plnky. Pomocou ozdobného vrecúška dáme do formičky trochu plnky vložíme ovocie podľa chuti a doplníme plnku. Z tohto množstva naplníme doplna cca 12 formičiek a ostatné len do cca troch štvrtín.
Pripravíme si tortové želé podľa návodu. Ja som použila namiesto vody 125 ml malinového sirupu a 125 ml vody. Týmto želé polejeme formičky naplnené len do ¾.
Odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny. Hotové ozdobíme odkvapkaným ovocím, čokoládou, šľahačkou .....

Druhá varianta plnky pre všetkých 25 ks rovnaká: 250 ml mlieka, 40 g Gustinu, 200 g kryš. cukru 250 g mäkkého tvarhou, 500 g kyslej smotany, 25 g želatíny, vanilková aróma. Z mlieka, cukru a Gustinu uvaríme puding. Ešte do horúceho pridáme napučanú želatínu a zamiešame. Necháme trochu vychladiť, pridáme tvaroh, kyslú smotanu a arómu. Vymiešame a plníme semifréda až do vrchu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (16) posledné: 14.8.2012, 11:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vianočný štedrák



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 300 ml vlažného mlieka, 120 ml oleja, 1 vajíčko, 4 PL kryš. cukru, 300 g hrubej múky, 300 g polohrubej múky, štipka soli, 1 sušené alebo čerstvé droždie. Maková plnka: 200 g mletého maku , 200 ml mlieka, 4 PL kryš. cukru, 1 vanilkový cukor, 10 g masla, 1 ČL škorice, 2 ČL citr. šťavy, trocha nastrúhanej citr. kôry. Orechová plnka: 180 g mletých orechov,20 g jemnej strúhanky, 200 ml mlieka, 4 PL kryš. cukru, 2 ČL citr. šťavy, trocha nastrúhanej citr. kôry. Tvarohová plnka: 330 g jemného tvarohu, 3 vanilkové cukry, 50 g masla, 1 vajíčko, 1,5 PL Zlatého klasu 2 ČL citr. šťavy. Slivková plnka: 250 g slivkového lekváru, citr. šťava.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Suroviny na cesto vložíme do pekárničky a necháme vykysnúť. Po vykysnutí ho rozdelíme na 5 rovnakých bochníčkov, z ktorých postupne vyvaľkáme 4 pláty. Na pomastený plech položíme prvý plát, na ktorý rozotrieme makovú plnku, prikryjeme druhým plátom, ktorý potrieme slivkovou plnkou, potom položíme tretí plát, na ktorý dáme orechovú plnku a na štvrtý plát rozotrieme tvarohovú plnku. Z posledného kúska cesta rozvaľkáme plán, ktorý radielkom rozrežeme na pásiky a urobíme z nich na koláči mriežku. Mriežku potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov. Pečieme približne 35-45 minút.
Maková plnka: Mlieko s cukrom a maslom dáme variť, pridáme pomletý mak, škoricu, vanilku, citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru. Plnku premiešame a necháme vychladnúť.
Orechová plnka: Mlieko s cukrom dáme variť, pridáme pomleté orechy a nastrúhanú citrónovú kôru. Zahustíme strúhankou. Plnku premiešame a necháme vychladnúť.
Tvarohová plnka: Jemný tvaroh vymiešame s cukrom a s maslom. Pridáme vajíčko, Zlatý klas a citrónovú šťavu.
Slivková plnka: Slivkový lekvár dobre rozmiešame s citr. šťavou. Ak je veľmi hustý pridáme trocha horúcej vody.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 22.4.2012, 15:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu