
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Moje prvé semifrédaPOTREBNÉ PRÍSADY Nie sú dokonalé ale aj snaha sa cení. Postup som nefotila, lebo som netušila ako to dopadne. POSTUP PRÍPRAVY Biele cesto: 1 malé vajíčko (cca 30 g), 30 g práš. cukru, 30 g polohrubej múky, 30 g Hery. Všetko spolu vymiešame a nanesieme cez šablónu (viď. foto) na veľký plech a dáme do mrazničky na 5-10 minút. Tmavé cesto: 4 vajíčka, 3 PL kryštálového cukru, 2 a ½ PL hladkej múky, ½ PL kakaa, ¼ prášku do pečiva. Bielka vyšľaháme, pridáme cukor, žĺtka a nakoniec múku s PDP a kakao. Vylejeme opatrne na biele cesto. Pečieme pri 180 °C cca 7-10 minút. Upečené cesto rozrežeme na pásiky o veľkosti cca 15 cm x 2 cm. Vložíme do pripravenej formičky a dovnútra vtlačíme obdĺžnik o veľkosti cca 2 x 5 cm. Formičky: pripravíme si 25 ks. Ja som si formičky urobila z kartónu od džúsu. Dĺžka 17,5 cm x 4 cm. 1 cm ohneme a pripevníme lepiacou páskou. Vznikne tvar slzičky (viď. foto). Plnka: 250 ml šľahačkovej smotany, 1 stužovač šľahačky, 250 g jemného tvarohu, 250 g kyslej smotany (alebo jogurtu), 7 PL kryštálového cukru, 1 želatínový stužovač za studena. Šľahačku vyšľaháme, pridáme tvaroh, smotanu a cukor. Stužovač pripravíme podľa návodu a vlejeme do plnky. Pomocou ozdobného vrecúška dáme do formičky trochu plnky vložíme ovocie podľa chuti a doplníme plnku. Z tohto množstva naplníme doplna cca 12 formičiek a ostatné len do cca troch štvrtín. Pripravíme si tortové želé podľa návodu. Ja som použila namiesto vody 125 ml malinového sirupu a 125 ml vody. Týmto želé polejeme formičky naplnené len do ¾. Odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny. Hotové ozdobíme odkvapkaným ovocím, čokoládou, šľahačkou ..... Druhá varianta plnky pre všetkých 25 ks rovnaká: 250 ml mlieka, 40 g Gustinu, 200 g kryš. cukru 250 g mäkkého tvarhou, 500 g kyslej smotany, 25 g želatíny, vanilková aróma. Z mlieka, cukru a Gustinu uvaríme puding. Ešte do horúceho pridáme napučanú želatínu a zamiešame. Necháme trochu vychladiť, pridáme tvaroh, kyslú smotanu a arómu. Vymiešame a plníme semifréda až do vrchu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (16) posledné: 14.8.2012, 11:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Vianočný štedrákPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 300 ml vlažného mlieka, 120 ml oleja, 1 vajíčko, 4 PL kryš. cukru, 300 g hrubej múky, 300 g polohrubej múky, štipka soli, 1 sušené alebo čerstvé droždie. Maková plnka: 200 g mletého maku , 200 ml mlieka, 4 PL kryš. cukru, 1 vanilkový cukor, 10 g masla, 1 ČL škorice, 2 ČL citr. šťavy, trocha nastrúhanej citr. kôry. Orechová plnka: 180 g mletých orechov,20 g jemnej strúhanky, 200 ml mlieka, 4 PL kryš. cukru, 2 ČL citr. šťavy, trocha nastrúhanej citr. kôry. Tvarohová plnka: 330 g jemného tvarohu, 3 vanilkové cukry, 50 g masla, 1 vajíčko, 1,5 PL Zlatého klasu 2 ČL citr. šťavy. Slivková plnka: 250 g slivkového lekváru, citr. šťava. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Suroviny na cesto vložíme do pekárničky a necháme vykysnúť. Po vykysnutí ho rozdelíme na 5 rovnakých bochníčkov, z ktorých postupne vyvaľkáme 4 pláty. Na pomastený plech položíme prvý plát, na ktorý rozotrieme makovú plnku, prikryjeme druhým plátom, ktorý potrieme slivkovou plnkou, potom položíme tretí plát, na ktorý dáme orechovú plnku a na štvrtý plát rozotrieme tvarohovú plnku. Z posledného kúska cesta rozvaľkáme plán, ktorý radielkom rozrežeme na pásiky a urobíme z nich na koláči mriežku. Mriežku potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov. Pečieme približne 35-45 minút. Maková plnka: Mlieko s cukrom a maslom dáme variť, pridáme pomletý mak, škoricu, vanilku, citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru. Plnku premiešame a necháme vychladnúť. Orechová plnka: Mlieko s cukrom dáme variť, pridáme pomleté orechy a nastrúhanú citrónovú kôru. Zahustíme strúhankou. Plnku premiešame a necháme vychladnúť. Tvarohová plnka: Jemný tvaroh vymiešame s cukrom a s maslom. Pridáme vajíčko, Zlatý klas a citrónovú šťavu. Slivková plnka: Slivkový lekvár dobre rozmiešame s citr. šťavou. Ak je veľmi hustý pridáme trocha horúcej vody. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 22.4.2012, 15:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |