Eva M. (evita76) ID 15730 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Moje prvé semifréda
[ recept č. 43497 zo dňa 16.10.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Nie sú dokonalé ale aj snaha sa cení. Postup som nefotila, lebo som netušila ako to dopadne.
POSTUP PRÍPRAVY
Biele cesto: 1 malé vajíčko (cca 30 g), 30 g práš. cukru, 30 g polohrubej múky, 30 g Hery. Všetko spolu vymiešame a nanesieme cez šablónu (viď. foto) na veľký plech a dáme do mrazničky na 5-10 minút. Tmavé cesto: 4 vajíčka, 3 PL kryštálového cukru, 2 a ½ PL hladkej múky, ½ PL kakaa, ¼ prášku do pečiva. Bielka vyšľaháme, pridáme cukor, žĺtka a nakoniec múku s PDP a kakao. Vylejeme opatrne na biele cesto. Pečieme pri 180 °C cca 7-10 minút. Upečené cesto rozrežeme na pásiky o veľkosti cca 15 cm x 2 cm. Vložíme do pripravenej formičky a dovnútra vtlačíme obdĺžnik o veľkosti cca 2 x 5 cm. Formičky: pripravíme si 25 ks. Ja som si formičky urobila z kartónu od džúsu. Dĺžka 17,5 cm x 4 cm. 1 cm ohneme a pripevníme lepiacou páskou. Vznikne tvar slzičky (viď. foto). Plnka: 250 ml šľahačkovej smotany, 1 stužovač šľahačky, 250 g jemného tvarohu, 250 g kyslej smotany (alebo jogurtu), 7 PL kryštálového cukru, 1 želatínový stužovač za studena. Šľahačku vyšľaháme, pridáme tvaroh, smotanu a cukor. Stužovač pripravíme podľa návodu a vlejeme do plnky. Pomocou ozdobného vrecúška dáme do formičky trochu plnky vložíme ovocie podľa chuti a doplníme plnku. Z tohto množstva naplníme doplna cca 12 formičiek a ostatné len do cca troch štvrtín. Pripravíme si tortové želé podľa návodu. Ja som použila namiesto vody 125 ml malinového sirupu a 125 ml vody. Týmto želé polejeme formičky naplnené len do ¾. Odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny. Hotové ozdobíme odkvapkaným ovocím, čokoládou, šľahačkou .....
Druhá varianta plnky pre všetkých 25 ks rovnaká: 250 ml mlieka, 40 g Gustinu, 200 g kryš. cukru 250 g mäkkého tvarhou, 500 g kyslej smotany, 25 g želatíny, vanilková aróma. Z mlieka, cukru a Gustinu uvaríme puding. Ešte do horúceho pridáme napučanú želatínu a zamiešame. Necháme trochu vychladiť, pridáme tvaroh, kyslú smotanu a arómu. Vymiešame a plníme semifréda až do vrchu.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
šablóna |
![]() |
formičky |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (18.3.2012, 11:52) |
veľmi pekné a určite aj chutné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina S. (tyncatrnca1) ID 99751, mimibazar.sk/tyncatrnca1 (17.3.2012, 20:52) |
tak toto vyskušam super ani by ma nenapadlo taka nadhera  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Natali F. (druna) ID 217609 (9.3.2012, 0:22) |
krasne semifreda!!!!!!!!!!!!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana H. (jajadado123) ID 121156 (15.1.2012, 23:45) |
Dobrý večer, prosím Vás, kde ste kúpili uvedenú šablónu na pečenie, aby po upečení piškóty vznikol takýto zaujímavý mriežkovaný vzhľad. Vopred ďakujem za odpoveď. Máte ich naozaj krásne Jana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela Ch. (daniela33) ID 81428 (23.10.2011, 10:13) |
Kde zočeniem tu sablonu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva M. (evita76) ID 15730 (27.10.2011, 7:12) |
Šablónu som si kúpila v cukrárskych potrebách v Prievidzi. Stála tuším okolo 7 EUR. Volala sa posýpacia šablóna. Skús popozerať internetové obchody s cukrárskymi potrebami. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavomíra P. (Sláva P.) ID 43313, mimibazar.sk/slavap (21.10.2011, 18:02) |
Krásne sa ti podarili, ja na to nemám odvahu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (19.10.2011, 20:11) |
Vydarené  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.10.2011, 20:08) |
náhodou sa ti podarili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria B. (mia1000) ID 94454 (16.10.2011, 17:01) |
sú krásne hneď by som si jedno dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (16.10.2011, 16:11) |
Vyzerajú úžasne!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |