. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Katarína Ú. (Katka Ú) ID 153310
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.5.2010
Naposledy: 19.6.2015 14:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

MÚČNIKY, POHÁRE

Torta George Hamilton



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 100g masla*100g práškového cukru*4ks žltok*125g polohrubej múky*1/2 balenia prášku do peč. \Plnka: 1/2 L smotany na šlahanie 30%*2ks vanilkového cukru*2ks stužovač šlahačky*500g jahôd alebo džem. \Bielková poleva: 4ks bielok*120g práškového cukru*1ČL citrónovej štavy(nemusí byť).

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept bol nájdený ako inšpirácia na blogu "Praktikák sok gyerekhez" a pridaný na Varecha.sk.Recept sem pridávam aj ja,z troch dôvodov.Prvý je,že na mimibazar sa nič podobné nenechádza a za skúšku určite stojí, s tým súvisí aj druhý dôvod,že je to neskutočne mňamková torta,osviežujúca a pri tom ľahká,chutná.Tretí,že to piekla moja maminka,tak sa idem pochváliť,aká je šikulka :)

\1.Pripravíme si piškótové cesto. Vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme vanilkový cukor, rozpustené maslo, múku a PDP. Dostaneme tuhšiu hmotu, ktorú rozdelíme na 2 časti. Bielka vyšľaháme so štipkou soli, pridáme cukor a podľa chuti citrónovú šťavu. Jednu časť žĺtkovej hmoty dáme do tortovej formy, na ňu natrieme 1/2 bielkovej peny a upečieme korpus. To isté spravíme aj s druhou polovicou žĺtkovej hmoty s bielkovou penou. Dostaneme 2 korpusy. Ten, ktorý pôjde hore, tak hneď po upečení rozrežeme asi na 12 častí, kým je to ešte vlažné a mäkké.

\2.Kým nám chladnú korpusy, tak si vyšľaháme smotanu so stužovačmi a vanilkovým cukrom. Primiešame nadrobno pokrájané jahody, ale dá sa aj s jahodovým džemom, ktorým pokvapkáme smotanu, aby sa džem dostal skoro všade.

\3.Dolný korpus vrátime do tortovej formy, ak sme ho odtiaľ vybrali a natrieme plnkou. Položíme na ňu pokrájaný horný korpus. Necháme vo forme trocha odstáť, aby sa chute spojili. Ja som ho spravila večer a ráno bol výborný, lebo chuť čerstvých jahôd prešla celou plnkou a mierne kyselkavá chuť plnky bola príjemným protikladom k sladkému cestu.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.5.2013, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu