. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Maria S. (Majuska46) ID 151429
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.5.2010
Naposledy: 19.7.2016 15:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

MÚČNIKY, POHÁRE

Fajnové jablkové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g lístkového cesta, 1 kg jabĺk, kr. cukor, mletá škorica, olej Smotanové cesto: 300 ml kyslej pochúťkovej smotany (mne stačilo aj 250 ml), 50 ml oleja, 80 g pr. cukru, 120 g hrubej múky, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 80 g mletých orechov (ja som skúšala aj mandle a bolo to fajné), 2 ČL kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, prvú časť si rozvaľkáme na tenko, prenesieme na vodou opláchnutý plech (použila som väčší), popicháme vidličkou a pokvapkáme olejom. Pridáme naň polovicu ošúpaných, nahrubo postrúhaných jabĺk, poprášime mletou škoricou a trochou kr. cukru (záleží od kyslosti jabĺk). Na jablká rozotrieme smotanové cesto, ktoré sme si pripravili takto: Smotanu rozmiešam s pr.cukrom a olejom, potom pridám hrubú múku, v ktorej sme rozmiešali sódu bikarbónu, kakao a orechy.
Na smotanové cesto dáme druhú polovicu postrúhaných jabĺk, pocukríme a posypeme škoricou. Zakryjeme druhým rozvaľkaným lístkovým cestom, popicháme vidličkou a dáme piecť na 25-30 minút pri 200 stupňoch.
Po vychladnutí posypeme pr. cukrom. Koláčik je šťavnatý a ľahulinký. Prajem príjemné mlsanie :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2013, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ŽERBÓ REZY že eňo ňuňo :)



POTREBNÉ PRÍSADY

450g polohrubej múky, 280g masla alebo rastlinného tuku, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 20g droždia, 3 polievkové lyžice mlieka, 1 vajce, 1 žĺtok, lekvár (ja som použila slivkový), 150g mletých orechov, 150g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilkového cukru Poleva : 140g práškového cukru, 4lyžice vody, 70g stuženého tuku, 3lyžice kakaa ( toto sú údaje z receptu od mojej tety, ale ja som roztopila mliečnu Milka čokoládu s trochou Cery a bolo to trošku iné, ale fajné lahodné)

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky posekáme maslo alebo postrúhame rastlinný tuk, pridáme preosiaty cukor, v mlieku rozmiešané droždie, vajce a žltok. Všetko spolu zamiesime a rozdelíme na 3 diely. Každý diel osobitne na tenko rozvaľkáme, vaľkom prenesieme na plech potrieme rozmiešaným lekvárom, posypeme polovicou zomletých a s cukrom a vanilkovým zmiešaných orechov, prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom, znova potrieme lekvárom, posypeme orechmi prikryjeme tretím rozvaľkaným cestom a pomaly upečieme. Trocha vychladnuté vyklopíme na dosku a studené polejeme kakaovou polevou.
POLEVA: Cukor s vodou varíme za stáleho miešania 4-5 minút. Do misky dáme stužený tuk, preosiate kakao a pomaly za stáleho miešania prilievame sirup. Keď je už poleva hladká a dosť hustá, môžeme ju hneď použiť ak zhustne ale nie je hladká pridáme opatrne po kvapkách horúcu vodu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 2.4.2012, 21:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nenáročný megaľahký perník



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej múky, 2 vajcia, 500 ml mlieka, 1 dcl oleja, 1 kypriaci prášok do perníka, 300 g práškového cukru, 50 g kakaa, džem na potretie (odporúčam nejaký kyselkavý - napr.ríbezľový) Na polevu:100 g čokolády na varenie, 50 g Cery

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky sypké suroviny spolu dobre premiešame. Pridáme vajcia, olej, časť mlieka a rozmiešame, podľa potreby doriedime zvyšným mliekom. Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Necháme vychladnúť, potrieme džemom a prelejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili tak, že sme roztopili vo vodnom kúpeli čokoládu a Ceru. Môžeme zdobiť šľahačkou. Zjedol sa tak rýchlo, že som ho nestihla ani odfotiť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový rezy od svokričky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 20 dkg masla, 30 dkg hrubej múky, 8 dkg práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 1 vajce Tvarohová plnka: 30 dkg jemného tvarohu, 20 dkg v šupke uvarených a nasledovne pretlačených zemiakov, 10 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 žĺtky Sneh: 20 dkg práškového cukru, 4 bielky

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si pripravíme nasledovne: maslo postrúhame, pridáme múku, cukor, vajce, PDP a zmiesime cesto, rozvaľkáme a preložíme na vymastený plech - upečieme do polovice. Nedopečené cesto vyberieme a natrieme tvarohovou plnkou a snehom. Dopečieme.
Tvarohovú plnku si pripravíme tak, že žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme tvaroh, zemiaky, vanilkový cukor a premiešame.
Sneh: Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor, vložíme do vodného kúpeľa a šľaháme dotuha. Je to vynikajúci koláčik. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 4.10.2011, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Americký koláč od Zuzky



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 1 hrnček (250ml) práškového cukru, 1 hrnček jemnej strúhanky, 1 hrnček mletých orechov, 500ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky\r\nKrém: 3 bielky, 1 hrnček práškového cukru, 1 čokoláda na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme orechy, strúhanku a zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou posypaný plech a upečieme. Smotany zmiešame so stužovačom, vyšľaháme a natrieme na vychladnutý plát cesta.\r\nPripravíme krém:\r\nZ bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh a postupne doň zapracujeme zmäknutú čokoládu, ktorú som si roztopila v mikrovlnke (treba dávať pozor, aby čokoláda nebola teplá..takže treba zapojiť člena rodiny, aby vám miešal čokoládu do vychladnutia). Krém natrieme na šľahačku a dáme na 3-4 hodiny do chladu. Tento koláč mám od manželovej kolegyne a je fantastický a ľahučký. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 16.2.2012, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Viedenský kuglóf



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 250 g práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 250 ml vajcového likéru, 150 ml oleja, 250 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku \r\nNa polevu: 100 ml vajcového likéru, 180 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme cesto: Do mixéra dáme vajcia, práškový a vanilínový cukor a všetko spolu mixujeme. Do hustej masy pridáme vajcový likér, olej a polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom. Všetko spolu dobre znova vymixujeme. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 50 minút.Pripravíme polevu: Vajcový likér a práškový cukor dobre spolu vymiešame. Na upečený kuglóf rovnomerne rozotrieme polevu a necháme stuhnúť...je tam trosku citit ten alkohol, ale je to mnamka :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 20.11.2012, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Moja Marlenka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 Hera, 3 vajcia, 3 PL (polievkové lyžice) medu, 300 g práškového cukru, 400 g hladkej múky extra, 1 ČL (čajová lyžička) sódy bikarbóny Krém: 1 kondenzované sladené mlieko (Salko), 250 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky dáme múku, vajcia, cukor, sódu bikarbónu, roztopenú Heru a med. Asi 10 minút miešame (každá mamina to vie odhadnúť). Dáme na plech a pečieme na 170 °C. Upečené cesto necháme vychladnúť, kraje obrežeme a odložíme. Cesto nakrájame na 3 časti (podobne sa robia punčové rezy). Kondenzované mlieko varíme 2 hodiny v konzerve, po vychladnutí ho vyšľaháme s maslom. Spodný plát polejeme čiernym čajom, ktorý dodá koláču perfektnú chuť a šťavnatosť. Natrieme spodný plát krémom, na to dáme drúhý plát a postup opakujeme. Celý koláč ešte natrieme krémom. Odložené kraje rozdrobíme a zmiešame s nasucho opraženými orechmi. Koláč obalíme touto zmesou, je to fakt vynikajúce. Dobrú chuť! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.11.2013, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kiwi rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl mlieka, 3 kyslé smotany, 1 vanilkový cukor, 1 smotana na šľahanie, 2 práškové kiwi džúsy, 7 dcl vody, 2 Zlaté klasy, 12 dkg kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si pripravíme nasledovne:
Žĺtky, pr. cukor, múku, prášok do pečiva, olej a mlieko dobre vymiešame. Pridáme sneh zo 4 bielkov a zľahka premiešame. Dáme do vyhriatej rúry piecť.
Na vychladnuté cesto dáme krém, ktorý si pripravíme tak, že vymiešame kyslé smotany s vanilkovým cukrom a vyšľahanou šľahačkou - dáme do chladničky chladiť. Na vrch varíme želatínu:
Rozpustíme 2 práškové kiwi džúsy v 7 dcl vody, pridáme 2 Zlaté klasy a cukor - uvarené miešame do vychladnutia a nalejeme na vrch koláča. Dáme do chladničky chladiť. Najlepšie chutí na ďalší deň a v horúcich letných mesiacoch :) Odporúčam...DOBRÚ CHUŤ!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechovo - kávové rezy od babičky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto 1: 10 dkg práškového cukru, 20 dkg margarínu, 4 žĺtky, 1/2 bal. prášku do pečiva, 30 dkg polohrubej múky, marhuľový džem na potretie korpusu Cesto 2: 6 vajec, 22 dkg práškového cukru, 20 dkg orechov, 20 g strúhanky, 1/2 bal. prášku do pečiva Krém: 3 vajcia, 15 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 a 1/2 dcl kávy, 25 dkg masla, 15 dkg orechov, čokoláda na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si cesto 1: cukor, margarín, 4 žĺtky, 1/2 bal. prášku do pečiva a múku dôkladne premiešame, dáme na plech a potrieme marhuľovým džemom.
Cesto 2: 6 žĺtkov, cukor, orechy, strúhanku a 1/2 bal. prášku do pečiva vymiešame, potom pridáme sneh zo 6 bielkov, zľahka premiešame, dáme na prvé cesto a upečieme vo vyhriatej rúre.
Na vychladnuté cesto natrieme krém, ktorý si pripravíme nasledovne:
3 vajcia, cukor, vanilkový cukor a kávu šľaháme nad parou do zhustnutia, odstavíme a po vychladnutí pridáme maslo a vymiešame na hladký krém. Natrieme na cesto a pridáme 15 dkg nahrubo nakrájaných a nasucho opražených orechov. Môžeme pofŕkať čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu