končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 jabĺčka, citrónová šťava, 1 Pl kryštálového cukru, 1PL mletého korenia (skorica, muškátový oriešok, badyán), 250 g práškového cukru, 250 g masla, 4 vajíčka (žĺtky a bielky zvlášt), 250 g hladkej mouky, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Jabĺčka ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Zalejeme ich troškou citrónovej šťavy a zasypeme lyžicou cukru a lyžicou korenia. Všetko spolu premiešame a chviľku dusíme, cca 5 min. Potom odstavte z ohna a nechajte trošku vychladnúť. Medzitým si zmiešajte 250 g cukru a 250 g masla aby sa nám pekne spojili na hladkú hmotu. Postupne pridáme 4 žĺtky, preosiatu múku a vanilkový cukor. Dobre premiešame a nakoniec pridáme sneh z vyšlahaných bielkov. Touto zmesou plníme muffinkové formyčky tak, že na spodok dáme naše cesto, potom trošku udusených jabĺčok a opäť cesto, aby boli všetky jabĺčka prikrité. Pečieme cca 25-30 min. kým su neni maffinky krásne zlatisté :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 11.10.2013, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šlahačkový krémPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 balíčky vanilkového cukru, 200 ml mlieka, 200 ml smotany na šlahanie, 2 PL preosiateho kakaa, 5 žĺtkov, 5 PL práškového cukru, 30 g mliečnej čokolády POSTUP PRÍPRAVY V miske vyšlaháme žĺtky, prilejeme mlieko a na miernom ohni privedieme do varu. Pár minút povaríme, odstavíme z ohňa a občas premiešame kým nám masa hladne. Keď je studená, primiešame preosiate kakao, cukor a rozpustenú čokoládu. Nakoniec vyšlaháme smotanu a opatrene zamiešame do pripravenej masy. Touto zmesou plníme malé zapekacie formičky, ktoré dáme na plech s vodou a pečieme cca 30-40 min. Je to vynikajúca pochúťka ktorá mi trošičku pripomína penu ktorá sa volala " AHA" :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Škoricovo-jabĺčkový koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ***cesto:250 g hladkej múky ,200 g cukru,1 balíček vanilkového cukru ,soľ ,1 lyžica mletej škorice,130 g masla,olej 3 PL *** plnka: cukor, zlaty klas mlieko, vanilka - uvaríme hustejší puding *** na ozdobu: jablčka, škoricový cukor a trošku citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY V miske zamiešam 1 lyžičku cukru, múku, soľ a pol lyžice škorice,pridám maslo, olej a vymiešam cesto. Pridám 5 lyžíc vody a vanilkový cukor, vymiesim mäkké cesto. Cesto na hodinu dám do chladničky jablká umyjem, ošúpem ich, vykrojím jadrovníky, jablká nakrájam na plátky všetko to pokvapkám citrónovou šťavou a posypem zvyškom cukru .Okrúhlu formu na pečenie (naša forma má priemer asi 24 cm) vytriem maslom polovicu cesta vyvaľkám a položím ju do formy, dám na ňu uvarený zlatý klas ktorý už medzi časom vychladok. Na túto zmes poukladám na mesiačiky nakrájané jabĺčka, ktoré polejeme citrónom a posypeme škoricovým cukrom. Zvyšné cesto vyvaľkám, nakrájam na pásiky a poukladám ich navrch koláča v tvare mriežky koláč potriem rozšľahaným žĺtkom a pečiem asi 15 minúť v rúre nahriatej na 230 stupňov ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Škoricovo - jablkové ružičkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g listkoveho cesta, 4-5 vacsich jablk,Posypka: 4 PL kryst. cukru, 2 KL mletej skorice, 1 KL struhanej citronovej kory, stipka mleteho muskatoveho orecha , Sirup: 750 ml vody, 3 PL cukru, 2PL citronovej stavy POSTUP PRÍPRAVY Umyté jablčka neošúpané nakrájame na mesiačiky. Tie uvaríme v sirupe, cca 2 min. a potom jabĺčka vyberieme a necháme odkvapkať a mierne mierne usušiť. Lístkové cesto si vyvalkáme na odĺžnik, na ktorý nasypeme zmes ( cukor, škorica, kôra z citróna, muškátový ochrech ) na šírku palca nakrájame pásiky a na tie ukladáme jabĺžka z hora nadol. A naopak stáčame tento pásik - z dola nahor. Pritlačíme a dáme na plech vyložený mastným papierom. Po upečení poprášime práškovým cukrom :) Neviem, či tu takýto recept je, ak áno, tak sa ospravedlňujem, len mne sa veľmi páčil a je aj veľmi chutný :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 18.11.2010, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |