končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodovo-tvarohový zákusokPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 6 vajec, 300 g práškového cukru, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 1,5 balíčka kypriaceho prášku KRÉM: 400 g jemný tvaroh,1/2 l mlieko, 2 zlaté klasy, vanilkový cukor, 5 PL cukru ,125 g masla Želatína: 2 sáčky želé Dr.Oetker POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech.Z mlieka ,cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, ešte do teplého vmiešame maslo necháme vychladnúť a potom primiešame tvaroh .Plnku natrieme na vychladnuté upečené cesto.Na to poukladáme čerstvé jahody a zalejeme želatínou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 8.6.2013, 17:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čerešňovo-jahodový koláč s posýpkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 šálky polohrubej múky, 1 šálka jemného kryštálového cukru, 1/2 kocky masla (hera), štipka soli, 3 vajcia, PDP, 2 dl teplého mlieka POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby dáme múku, PDP, cukor, maslo, soľ a rukami všetko rozmrvíme, až vznikne jemná posýpka. Jednu šálku posýpky odoberieme a odložíme. Do ostatnej zmesi pridáme vajcia, mlieko a vareškou alebo ručným mixérom vymiešame či vyšľaháme na jemný krém. Vylejeme ho na vymastený plech, vysypaný polohrubou múkou, obložíme čerešňami a jahodami (môžeme použiť hociaké ovocie), posypeme odloženou posýpkou a dáme piecť pri teplote 180°C 40 až 50 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*Strúhaný tvarohový koláč*PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1 žĺtok, 150g práškového cukru, 250g hery, 400g hladkej múky, vanilínový cukor, 2 PL kakaa, 1/2 bal. prášku do pečiva PLNKA: 750 g tvarohu, vanilínový cukor, 250g práškového cukru, 1 PL Solamylu, 4 vajcia, 4 PL vody POSTUP PRÍPRAVY Žĺtok,práškový a vanilínový cukor zmiešame s herou,múkou,práškom do pečiva a kakaom. Vypracujeme vláčne cesto,ktoré odložíme na hodinu do chladničky. Tvaroh, žĺtky,Solamyl a obidva cukre vymiešame. Z bielkov a vody vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho zmiešame s tvarohovou zmesou. Plech vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Na plech nastrúhame 3/4 cesta. Na cesto navrstvíme plnku a na ňu nastrúhame zvyšnú 1/4 kakaového cesta. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 175°C a pečieme 30 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.5.2011, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lahodný broskyňový zákusokPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 6 vajec, 300 g práškového cukru, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 1,5 balíčka kypriaceho prášku KRÉM: 2 balíčky práškovej šľahačky, 2 balíčky vanilínového cukru, 3 kyslé smotany Rajo, 6 lyžíc práškového cukru, 1 broskyňový kompót POLEVA: 500 ml vody, 1 práškový džús Tang s broskyňovou príchuťou, 1 balíček Zlatého klasu POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech. Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto. Broskyne nakrájame na malé kúsky a poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme stuhnúť. Želatínová poleva: V 300 mlvody rozpustíme práškový džúsa dáme variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200 ml vody s rozmiešaným Zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika. Zákusok dáme do chladu a necháme asi 12 hodín odležať. Potom krájame na rovnaké kocky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2011, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mrkvový koláč - carrot cakePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1,5 h (hrnčeky) hnedého cukru** 4 vajíčka** 3/4 h oleja** 2h polohr.múky** 2 čaj.lyž- soda bikarbona** 2 čaj.lyž. prášku do pečiva** 1/4 č.lyž. soli** 1 č.lyž. škorice** 4h strúhanej mrkvy ( 5 väčších mrkiev)** 3/4 h nasekaných vlašských orechov*** POLEVA: 120g masla** 250 g jemného tvarohu** 1 h prášk.cukru** 1 vanil.cukor POSTUP PRÍPRAVY Najprv si posekám orechy a postrúham mrkvu, robím to hneď za sebou v kuch. robotovi.Zmiešam postupne všetky suroviny. Začínam cukrom a vajíčkami, do toho olej, múka, škorica, soľ, soda, pdp...Nakoniec vymiešam mrkvu s orechami. Masu vylejem na vymastený a vysypaný plech. Pečiem pri 180°C kým sa cesto prestane lepiť na špáratko. Kým sa piekol tak som si vymiešala tvaroh s maslom, (je dobré aby mali rovnakú teplotu) a do toho práškový a vanilkový cukor. No a touto masou sa obleje vychladnutý koláč . Dobré je dať hned do chladničky celý koláč, nech poleva trochu stuhne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
°°°Tvarohový koláč z lístkového cesta°°°PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta , 1 vanilínový cukor , 500 ml mlieka , 5 vajec , 150 g práškového cukru , 2 Zlaté klasy , 500 g jemného tvarohu , 150 g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech až po horný okraj. Do mixéra dáme žĺtky, 150 g práškového cukru, vanilínový cukor a všetko dobre rozmixujeme. Do rozmixovanej zmesi postupne pridávame mlieko a tvaroh. Nakoniec postupne prisypeme obidva Zlaté klasy, dobre premixujeme a hmotu vylejeme na lístkové cesto. Dáme zapiecť na 15 minút do vyhriatej rúry do polotuha pri teplote 180 °C. Medzitým vyšľaháme tuhý sneh z 5 bielkov a 150 g práškového cukru. Natrieme ho na cesto a dopečieme pri 150 °C, pokiaľ sneh nezozlatne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 9.6.2018, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♥Rýchly jablkový koláč♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 400 g postrúhaných jabĺk, 400 g práškového cukru, 200 g hrubej múky, 200 g hladkej múky, 4 celé vajcia, 2 dl oleja, 1 ČL sódy bikarbóny, ríbezľový lekvár, čokoládová poleva. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu vymiešame a vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Koláč upečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 8.10.2012, 18:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
°°°Anglický koláč°°°PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ***Recept je z časopisu Dobré jedlo, je vynikajúci *** 3 vajcia, 200g práškového cukru, 2 lyžičky vanilkového cukru, 200ml oleja, 150g najemno postrúhanej mrkvy, 150g kompótového ananásu, 100ml ananásovej šťavy, 250g hladkej múky, 150g celozrnnej múky, 3 lyžičky škoricového cukru, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 100g posekaných orechov, soľ, práškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY 1. Vajcia s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, očistenú a postrúhanú mrkvu, nadrobno pokrájaný ananás a ananásovú šťavu. 2. Preosiatu hladkú múku zmiešame s celozrnnou múkou, so škoricovým cukrom, sódou bikarbónou, soľou, s orechmi a premiešame. Sypkú zmes pridáme k vyšľahaným vajciam s mrkvou a ananásom a premiešame. 3. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme 15 až 20 minút pri teplote 175 °C. Koláč po vychladnutí nakrájame a posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 29.9.2010, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Afrika rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 200 g krupicového cukru , 200 ml oleja, 125 g roztlačeného banánu, 125 g nastrúhanej mrkvy, 200 g polohrubej múky, 0,5 prášku do pečiva, 1 lyžička sódy, 2 lyžičky mletej škorice, 50 g mletých vlašských orechov.KRÉM: 150 g mäkkého masla, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g jemného tvarohu, mleté orechy na posypanie, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Cukor a vajcia vyšľaháme do peny a postupne pridávame olej. Ďalej pridáme banán, mrkvu, premiešame a postupne prisýpame múku zmiešanú s práškom do pečiva, sódou, škoricou a orechami. Cesto zľahka premiešame a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C asi 35 minút. Po vychladnutí rozotrieme na povrch krém z masla , cukru, vanilkového cukru a tvarohu. Uhladíme stierkou, povrch posypeme orechami a polejeme čokoládovou polevou. Je vynikajúci,mňam :-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 29.9.2010, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*** Jednoduchá tvarohová bábovka ***PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 g práškového cukru, 250 g margarínu, 250 g tvarohu, 250 g polohrubej múky, 5 vajec, 1 kypriaci prášok do pečiva, soľ POSTUP PRÍPRAVY Žľtky vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme margarín,tvaroh,múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľ. Nakoniec primiešame z bielkov vyšľahaný sneh. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a upečieme. Dobrú chuť :-))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 29.6.2015, 19:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |