
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Kysnuté rožtekyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky špeciál, 60 g kryštálový cukor, trošku soli, 1 celé vajce, 60 g masla rozpustíme v 6 dl mlieka a rozmiešať v tom 60 g čerstvého droždia. 250 g Hery (alebo Palmarín ) na potretie plechov. Maková plnka: 1 dl mlieka, 150 g cukru, 200 g maku, postrúhaná citrónová kôra, zomleté 3 ks klinčeky, trošku mletej škorice, hrozienka, 1 vanilkový cukor. Tvarohová plnka : 500 g hrudkový tvaroh, postrúhaná citrónová kôra, 2 žĺtky, trošku mletej škorice, 1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti. Rožteky môžete plniť aj svojou osvedčenou plnkou. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu dobre vypracujeme na vláčne cesto. Necháme vykysnúť. Ja to len premiešam v miske kyske tak, aby mi na dne neostala múka a nechám 2x kysnúť. Zoberieme si 3 plechy. Heru (Palmarín) rozdelíme na 3 časti. Každú časť natrieme na hrubo na plechy. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 bochníky. Potom ešte každý bochník na polovice. Spolu máme 6 bochníkov. Každý bochník vyvaľkáme do kruhu a rozdelíme na 8 častí. Široký okraj naplníme plnkou a zrolujeme do stredu. Na každom plechu pečieme 16 kusov. Pred pečením potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme pri 180° C cca 25 minút. Po upečení horúce potrieme rozpusteným maslom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |