končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slivkový kysnutý koláč ( bez kysnutia)POTREBNÉ PRÍSADY 60 dkg hladkej múky, 1 PDP, 1 droždie(sušené), 2 celé vajcia, 2 PL kryšt, cukru, 2,5 dcl mlieka, 2 dcl oleja, štipka soli, škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme na veľkosť plechu, uložíme slivky, na každú nasypeme trošku škoric. cukru, posypeme posýpkou a hneď pečieme vo vyhriatej rúre ( 180 st.C ). Netreba nechať kysnúť. Cesto je veľmi dobré a vhodné aj na iné ( okrúhle ) koláče naplnené makovou, orechovou, tvarohovou plnkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 19.8.2012, 15:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Falošný kysnutý koláčPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1 pohár ( 2,5 dcl) polohrubej múky, 1 pohár hrubej múky, 1/2 balíčka PRDOPEČ, 1/2 pohára prášk. cukru, 1/2 pohára oleja, 1 pohár vody. POSÝPKA: 80 g masla, 80 g múky, 80 g cukru, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny vyšľaháme el. šľahačom a vylejeme na vymastený, strúhankou vysypaný plech. Poukladáme ovocie ( ja som mala práve čučoriedky), posypeme posýpkou a upečieme ( 200 C asi 30- 35 min). Miesto ovocia môžeme dať orechovú, makovú alebo tvarohovú plnku. UPOZORNENIE: Dávka cesta je uvedená na malý okrúhly plech. Na klasický plech treba dávku zdvojnásobiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.8.2010, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kráľovské rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Uvedené v postupe POSTUP PRÍPRAVY Upečieme 2 piškóty- každú zo 4 vajec( 4 bielky vyšľahať so 4 PL kryšt. cukru, pridať 4 žĺtky po jednom, 4 PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva). Jednu piškótu urobíme svetlú, jednu tmavú. Z 5 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 350 g kryštálového cukru a vyšľaháme spolu nad parou.Na plech dáme vymastený papier, sneh rozotrieme a sušíme v rúre pri miernej teplote.Plnka: 4 dcl mlieka,5 žĺtkov, 1 Zlatý klas, 2 PL kryštál. cukru – uvariť. 300 g krystál. cukru upáliť na karamel, zalejeme šľahačkovou smotanou a rozvaríme.Vyšľaháme 0,5 kg masla ( alebo Hery, alebo ½ na ½ ), postupne primiešavame žĺtkový a karamelový krém. Plnkou spojíme: kakaový plát, krém, snehový korpus, krém, svetlý plát, krém. Povrch ozdobíme mletými orechmi. Poznámka pre bezlepkáčov: Piškótové cestá sa dajú upiecť s použitím bezlepkovej múky Promix PK, Uni...ostatné časti sú vlastne bezlepkové ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 19.4.2010, 21:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ananásové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 7 vajec, 7 PL práškového cukru, 1 vanilk. cukor, 2 PL kakaa, 7 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, ananásový kompót. Krém: šťava z kompótu doplnená vodou do 500 ml, 80 g pudingu Zlatý klas, 60 g kryšt. cukru, 250 g tuku ( dávam 1/2 masla a 1/2 hery ), 200 g práškového cukru. POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvaríme puding z kompótovej šťavy, Zlatého klasu a cukru. Necháme vychladnúť. Na cesto vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh, po jednom pridáme žĺtky. Opatrne vmiešame múku s kakaom, práškom do pečiva a 3 PL najemno nakrájaného ananásu. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 C. Asi 15 - 20 minút. Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding a pokrájaný ananás. Vychladnutý korpus rozkrojíme na 3 diely, potrieme krémom, ľubovolne ozdobíme. Poznámka pre celiatikov: Tento múčnik mám odskúšaný aj s bezlepkovou múkou Promix PK, bol bezchybný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 31.1.2010, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |