končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový krémešPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 lístkové cesto Plnka: 4 žĺtky, 0,5 l mlieka, 0,5 dl oleja, 750 g tvarohu, 1 vrecúško pudingového prášku, 1 vrecúško vanilkového cukru, 150 g práškového cukru, Bielkový sneh: 3 lyžice kryštálového cukru, 3 bielky POSTUP PRÍPRAVY Postup: Cesto rozvaľkáme a uložíme ho do hlbšieho plechu. Suroviny na plnku rozmixujeme a vylejeme na surové cesto. Dáme piecť. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme nad parou sneh. Natrieme ho pred dopečením na koláč a dopečieme. Krájame po vychladnutí. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 3.3.2007, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový závin s marcipánomPOTREBNÉ PRÍSADY 450 g lístkového cesta, 750 g kyslejších jabĺk, 1 vrecúško hrozienok namočených v rume, 200 g marcipánovej hmoty, múku na vysypanie dosky, 100 g posekaných lieskových orieškov, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 bielok, 1 žĺtok, práškový cukor, 1 lyžičku škorice. POSTUP PRÍPRAVY 1/5 lístkového cesta si odložíme na ozdobenie. Z väčšej časti cesta vyvaľkáme plát na hrúbku asi 3 mm. Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na tenké plátky. Zmiešame ich s orieškami, hrozienkami, vanilkovým cukrom a škoricou. Jablkovú hmotu rovnomerne navrstvíme na plát cesta. Posypeme postrúhanou marcipánovou hmotou. Bočné okraje preložíme, aby sa nám jablká nevysypali a urobíme závin, ktorý preložíme na pekáč. Závin potrieme žĺtkom. Z časti lístkového cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 3 mm a ozdobným kolieskom z neho nakrájame pásiky široké asi 1,5 cm. Pásikmi vytvoríme na závine mriežku. Ozdobený závin potrieme bielkom. Závin pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 30 minút. Upečený závin posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.3.2009, 10:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ananásovo tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250 g polohrubej múky, 150 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vajce. Plnka: 4 vajcia, 1- 2 ananásové kompóty, 100 g práškového cukru, 500 g tvarohu, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 citrón, 50 g hladkej múky, 2 dl šľahačkovej smotany. POSTUP PRÍPRAVY Múku, maslo, práškový cukor a vajce zmiešame. Dobre vymieseným cestom vystelieme plech (formu) a odložíme do chladničky. Ananás scedíme, 4 vajcia s cukrom vymiešame do peny (môžeme použiť mixér), primiešame tvaroh, vanilkový cukor, citrónovú kôru, smotanu a múku. Dobre vymiešame (vymixujeme) a nalejeme na cesto v plechu. Kockami ananásu rovnomerne posypeme plnku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 25 až 30 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |