. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491
Oblasť: Partizánske
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.3.2007
Naposledy: 12.2.2023 9:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 15
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový krémeš



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1 lístkové cesto
Plnka:

4 žĺtky, 0,5 l mlieka, 0,5 dl oleja, 750 g tvarohu, 1 vrecúško pudingového prášku, 1 vrecúško vanilkového cukru, 150 g práškového cukru,

Bielkový sneh:
3 lyžice kryštálového cukru, 3 bielky

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Cesto rozvaľkáme a uložíme ho do hlbšieho plechu. Suroviny na plnku rozmixujeme a vylejeme na surové cesto. Dáme piecť. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme nad parou sneh. Natrieme ho pred dopečením na koláč a dopečieme. Krájame po vychladnutí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.3.2007, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový závin s marcipánom



POTREBNÉ PRÍSADY

450 g lístkového cesta, 750 g kyslejších jabĺk, 1 vrecúško hrozienok namočených v rume, 200 g marcipánovej hmoty, múku na vysypanie dosky, 100 g posekaných lieskových orieškov, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 bielok, 1 žĺtok, práškový cukor, 1 lyžičku škorice.

POSTUP PRÍPRAVY

1/5 lístkového cesta si odložíme na ozdobenie. Z väčšej časti cesta vyvaľkáme plát na hrúbku asi 3 mm. Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na tenké plátky. Zmiešame ich s orieškami, hrozienkami, vanilkovým cukrom a škoricou. Jablkovú hmotu rovnomerne navrstvíme na plát cesta. Posypeme postrúhanou marcipánovou hmotou. Bočné okraje preložíme, aby sa nám jablká nevysypali a urobíme závin, ktorý preložíme na pekáč. Závin potrieme žĺtkom. Z časti lístkového cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 3 mm a ozdobným kolieskom z neho nakrájame pásiky široké asi 1,5 cm. Pásikmi vytvoríme na závine mriežku. Ozdobený závin potrieme bielkom. Závin pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 30 minút. Upečený závin posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.3.2009, 10:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ananásovo tvarohový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 g polohrubej múky, 150 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vajce. Plnka: 4 vajcia, 1- 2 ananásové kompóty, 100 g práškového cukru, 500 g tvarohu, 2 vrecúška vanilkového cukru, 1 citrón, 50 g hladkej múky, 2 dl šľahačkovej smotany.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, maslo, práškový cukor a vajce zmiešame. Dobre vymieseným cestom vystelieme plech (formu) a odložíme do chladničky. Ananás scedíme, 4 vajcia s cukrom vymiešame do peny (môžeme použiť mixér), primiešame tvaroh, vanilkový cukor, citrónovú kôru, smotanu a múku. Dobre vymiešame (vymixujeme) a nalejeme na cesto v plechu. Kockami ananásu rovnomerne posypeme plnku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 25 až 30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu