Zuzana P. (zuzzka.p) ID 11803 |
|
mimibazar.sk/zuzzka-p |
Oblasť: Zlaté Moravce |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 19.2.2007 |
Naposledy: 22.4.2018 10:51 |
Aktualizácia: 18.10.2012 21:54 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
400g hl. múky, 1 prášok do pečiva, 250g tuku helia ( ja používam aj palmarin), 150g práškového cukru, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 2 Ppl kakaa, 0,5-1dl mlieka
Plnka:
500g lisovaného najlepšie hrudkovitého tvarohu, 200g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 5dl mlieka, 1 zlatý klas, sneh z troch bielkov
POSTUP PRÍPRAVY
V múke dobre rozmiešame prášok do pečiva, kakao a nakrájame tuk. Pridáme žĺtky, cukor a s mliekom vypracujeme krehké cesto, ktoré dáme na 15 min. stuhnúť do mrazničky.Medzi tým si pripravíme plnku tak, že tvaroh rozmiešame s cukrom. Do tvarohu po lyžičkách pridávame uvarený, vychladnutý vanilkový puding. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.Polovicu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle na vymastený a múkou vysypaný plech. Na nastrúhané cesto dáme plnku, ktorú zakryjeme druhou polovicou nastrúhaného cesta. Pečieme v predhriatej trúbe 7-10 min. a dopekáme 15 min. v stredne teplej trúbe pri teplote220°C - 250°C. Rada: Prvú polovicu cesta môžete aj vyvaľkať a preniesť cesto z valčekom na plech.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
KOMENTÁRE (1) posledné: 22.2.2011, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |