
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
medovo orechový koláčik z lekváromPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:600g hladkej múky, 200g kryštálového cukru, 3 celé vajcia, 4 lyžice tekutého medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, perníkové korenie Plnka:lekvár-najlepšie slivkový ( švestkový),alebo marhulový ( meruňkový ),pomleté orechy, pokrájané hrozienky, sušené ovocie ( nemusí byť ) POSTUP PRÍPRAVY múku , cukor, celé vajcia a med s perníkovým korením zmiešame pridáme sódu bikarbónu, vznikne mierne lepivé cesto , ktoré vytvarujem do bochníka a odložíme do chladu minimálne na hodinu, . Potom ho rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika , potrieme lekvárom , posypeme orechami, hrozienkami a sušeným ovocím. Stočíme na tenké záviny ( mne vychádzajú o dĺžky 30-35 cm a šírka do 7 cm ),potrieme rozšľahaným vajcom , pečieme na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre Koláčik je ideálny pre tých ktorý sa snažia o aké také zdravšie stravovanie , i ked obsahuje dosť cukru ,ale neobsahuje tuky, krája sa na malé tenké závinčeky a vydrží aj mesiac, čím dlhšie stojí tým je mäkší. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Voňavý medový chlebíčekPOTREBNÉ PRÍSADY 200g práškového cukru, 4 polievkové lyžice medu, 200g margarínu, 200g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1/2 čajovej lyžičky škorice,1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška, 2 potlčené klinčeky, citrónová kôra- ja dávam šťavu , mandľová príchuť, 100g tmavej čokolády, 50g orechov, 3 polievkové lyžice rumu, 2 polievkové lyžice šľahačkovej smotany , 1 polievková lyžica práškového cukru do snehu POSTUP PRÍPRAVY 1 cesto: 2 celé vajcia a 2 žĺtky zmiešame, pridáme k tomu med, práškový cukor, vanilkový cukor, maslo, múku prášok do pečiva, dobre všetko vymiešame a vmiešame postupne klinčeky, muškátový oriešok, škoricu, citronovú kôru a mandľovú príchuť, 2 cesto: rozpustíme čokoládu vo varnom kúpeli, pridáme zomleté orechy, rum šľahačkovú smotanu, sneh z dvoch bielkov vymiešaných z 2 lyžicami práškového cukru Cesto číslo 1 rozdelíme na dve polovice , do 1/2 vlejeme cesto č. 2 , vzniknú nám dve cestá jedno svetlé a druhé tmavé, svetlé cesto nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej chlebíkovej formy ( môže byť aj bábovková) naň opatrne po celej dĺžke nalejeme tmavú cesto a mierne varechou premiešame, pečieme pomaly v predom vyhriatej rúre , po upečení vyklopíme a môžeme pocukriť. Tip: ja pečiem chlebík na papieri na pečenie nakoľko mám zlú plynovú rúru, ľahšie ho vyklopím a netrhá sa mi . Chlebík i keď je mierne náročný na drobné pochutiny je mimoriadne voňavý a čerstvý aj niekoľko dní. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |