končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládové trojuholníčkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250g masla 250g cukru 1 van. cukor 6 vajec 250g tmavej čokolády 100g hl. múky 2PL kakaa 250g mletých mandlí štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Tuk, cukor a vanilku vyšľaháme do peny, postupne pridávame vajcia a ďalšie suroviny. Cesto rozotrieme na plech a pečieme pri 155 stupňoch cca 25 minút. Koláčik vychladíme, polejeme čokopolevou a posypeme tým, čo máme po ruke :))) (čokoryža, kokos, mandle, orechy.....) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tatranský pohár (podľa mňa) :)POTREBNÉ PRÍSADY puding podľa chuti (v originále je vanilkový, ale u nás beží najmä čoko), mlieko, kocka tvarohu (my dávame domáci, ja naj) zavárané ovocie tiež podľa chuti (v postupe sú marhule),citrónová kôra, troška práškového cukru, šľahačka, vanilka, kúsky orechov alebo orieškov na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY uvaríme si puding, do studeného pudingu zamiešame tvaroh, práškový cukor, citrónovú kôru, troška pr. cukru. na spodok pohára dáme zavárané ovocie aj so šťavou, potom puding. Ozdobíme šľahačkou, vanilkou, orieškami. Ja zvyknem dávať aj viac vrstiev, vyzerá to dobre, aj je to viac šťavnatejšie, naše babule to takto majú rady :) Nech Vám chutí táto dobrotka :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 1.3.2011, 18:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Opitý IzidorPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 4 vajcia, ¾ hrnčeka práškového cukru, 3/5 kocky masla, 1 PL kakaa,, ½ balíčka kypriaceho prášku, 1 ¼ hrnčeka pomletých orechov, 1/3 hrnčeka hrubej múky, ríbezľový lekvár Orechová plnka: 2 hrnčeky pomletých orechov, 4 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, ½ hrnčeka rumu Čokoládová plnka: 4 vajcia, ¾ hrnčeka kryštálového cukru, 3 PL kakaa, 1 kocka masla, 3 PL práškového cukru Poleva: 1 čokoláda na varenie, ¼ masla POSTUP PRÍPRAVY Postup: Maslo, cukor, žĺtky spolu vymiešame, postupne pridáme kakao, orechy, múku spolu s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladnutý plát natrieme najprv ríbezľovým lekvárom, potom natrieme orechovou plnkou a nakoniec čokoládovou plnkou. Vrch polejeme čokoládovou polevou. Príprava orechovej plnky: Pomleté orechy, cukor, vanilku a rum dobre premiešame. Príprava čokoládovej plnky: Vajcia, kryštálový cukor a kakao vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Keď vychladne, primiešame ho do masla, ktoré sme vyšľahali s práškovým cukrom. Príprava čokoládovej polevy: Čokoládu roztopíme a pridáme maslo, vymiešame hladkú polevu a polejeme koláč. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.9.2009, 19:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |