Monika A. (Mony9752) ID 110515 |
 |
Oblasť: Považská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 30.8.2009 |
Naposledy: 13.6.2014 11:32 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
• 1 kg polohrubej múky
• 1,5 dl oleja
• 1 vajce
• štipka soli
• 4 lyžice kakaa
• 120 g strúhaného kokosu
• 6 dl mlieka
• 4 lyžice práškového cukru
• 1 kocka droždia
Plnka: nutela (Tip*: lepšie je, ak sa nutela zmieša s postrúhanými orechmi)
Na potretie: 1dl vody a 1 dl kryštálového cukru spolu rozpustíme.
POSTUP PRÍPRAVY
V miske zmiešame múku, olej, vajce, práškový cukor, soľ a v mlieku rozpustené droždie. Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na 2 časti. Do jednej pridáme kakao, do druhej strúhaný kokos. Cestá premiešame a necháme nakysnúť. Po vykysnutí rozdelíme každé cesto na 5 bochníkov. Na pomúčenej doske rozvaľkáme hnedý bochník a doň rozvaľkáme aj biely. Spojíme ich tak, aby naspodku bol hnedý plát cesta. Rozvaľkáme na veľkosť taniera a rozdelíme na 8 častí. Naplníme nutelou, zvinieme a preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Croisanty pred upečením aj po ňom potrieme sladkou vodou. (Tip*: Croisanty budú mäkšie ak ich po upečení potrieme maslom a nie sladkou vodou. Môžeme ich ešte posypať práškovým cukrom.)
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
KOMENTÁRE (1) posledné: 20.10.2010, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |