. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Veronika Š. (VerkaM) ID 107396
.
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.8.2009
Naposledy: 1.10.2020 12:27
Aktualizácia: 16.11.2009 20:47
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 5
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 26
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

MÚČNIKY, POHÁRE

Oblíž prst



POTREBNÉ PRÍSADY

Na korpus - moje cokoladove cesto z Eskimo rezov. Na plnku: 4 dcl mlieka, 5 PL poluhrubej muky, 5 zltkov, 250 g masla, 250 g praskoveho cukru Na sneh: 5 ks bielkov, 250 g krystaloveho cukru Na koniec cokoladu alebo kakao.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si upecieme cokoladovy korpus - ten moj je velmi jednoduchy. Medzitym ako sme si dali piect korpus, mozeme pripravovat plnku. Uvarime si hustu kasu z mlieka, muky a zltkov. Treba to varit opatrne, aby sa nam kasa nezhrckavela. Po uvareni dame poriadne vychladnut. Taktiez si musime vyslahat maslo s praskovym cukrom. Takto vyslahane maslo po lyziciach postupne pridavame do vychladnutej hmoty a slahame na jemnu plnku. Ja som to nakoniec este premixovala s tycovym mixerom a bolo to super.
Sneh si pripravime z 5 bielkov a krystaloveho cukru. Slahame nad parou. Ked je vyslahany, odstavime a nechame tiez vychladnut za staleho miesania.
Na upeceny korpus som natrela este (nie je to v receptoch na Obliz prsty) marhulovy dzem, potom plnku a na nu vyslahany sneh. Vrch tohto uzasneho zakusku mozme posypat kakaom alebo postruhat cokoladu, tak, ako ja. Je taky vynikajuci, ze si oblizete vsetkych desat. =) Dobru chut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.6.2014, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Najlepsi tvarohovy zakusok na svete =)



POTREBNÉ PRÍSADY

Linecké cesto: 400 g polohrubej muky, 1 prasok do peciva, 80 g práškového cukru, 250 g smetolu, 1 vajce\\r\\nPlnka: 4 zltka, 100 g. práškového cukru, 1 vanilkovy cukor, 1 balík hrozienok, 2 tvarohy\\r\\nBielkový sneh: 4 bielka, 240 g praskoveho cukru.\\r\\nMarhuhovy lekvar

POSTUP PRÍPRAVY

Linecke cesto si vypracujeme, vyvalkame a hned prenesieme na vymasteny a mukou vysypany plech. Medzitym si pripravime tvarohovu plnku - zmiesame tvarohy, zltka, praskovy cukor, vanilkovy a hrozienka. Vyslahame si sneh. vzdy plati, ze na jedno bielko sa dava 60 g cukru. Dame piect, este nedopeceny vytiahneme, potrieme ho marhulovym lekvarom. Na lekvar dame tvarohovu plnku a vyslahany sneh - uz len pomaly dopekame, resp. susime sneh. Trosku horsie sa kraja, ale ta chut stoji za to. Je to taky slavnostny zakusok, peciem ho na Velku Noc, Vianoce alebo narodeniny. Nas sused raz povedal, ze to nie je zakusok, ale sen.. =) Najlepsie chuti na druhy den, ked noc stravil v chladnicke, lepsie uz drzi tvar, ako ked je prave cerstvo upeceny. Zelam dobru chut vsetkym skusajucim!! =)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vynikajúce vykrajované slané pečivko vo vianočnom šate =)



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky špeciál, 1/2 kg Palmarínu, 2 žĺtka, 2 KL soli, 1 kocka kvasníc, mlieko a cukor na kvások, sézam.

POSTUP PRÍPRAVY

Kvasnice necháme napučať v mlieku a cukre. Keď pôjdeme miesiť cesto, pridáme do neho iba kvások, nie mlieko!! To je dosť dôležité, pretože toto slané pečivo nebude potom také mäkkučké a krehučké. Ak už máme vypracované cesto, vyvaľkáme ho na hrúbku asi 3 mm a smelo vykrajujeme. Dávame na pomastený plech, kde ich ešte potrieme žĺtkom a posypeme sézamom. Pečieme pri 220 stupňoch a samozrejme, sledujeme, či je už pečivko dozlatista upečené. Dobrú chuť, je výborné!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 21.12.2011, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Osie hniezda - inspiracia na piatok =)



POTREBNÉ PRÍSADY

450 g hladkej muky, 1 kocka drozdia, 250 ml mlieka, 7 PL cukru, 1 PL skorice, 1 PL kakaa, 1/2 KL soli, 2 vajcia, 200 g masla, hrozienka do skoricovej plnky.

POSTUP PRÍPRAVY

Raz som piekla osie hniezda inak ako inokedy, zvynula som ich do závinu.. A pridavam aj na zelanie postup.. =) Vo vlaznom mlieku rozmiesame drozdie s 2 PL cukru. Po 10 minutach pridame muku, 1 vajce, sol, a 60 g roztopeneho masla. Vypracujeme hladke cesto, ktore nechame nakysnut 40 minut. Maslo so zvysnym cukrom vymiesame dopenista, pridame skoricu, kakao a hrozienka. Zmes natrieme na cesto, ktore potom zvynieme. Povrch zavinu potrieme roslahanym vajcom, nakrajame na ∆ a pecieme v predhriatej rure na plechu, ktory sme si vylozili papierom na pecenie. Osie hniezda mozeme plnit nutelou, orechovou plnkou, hustym pudingom alebo skoricovym maslom s hrozienkami. Dobru chut zelam vsetkym skusajucim ,-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.9.2011, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Eskimo rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 hrnčeky hladkej múky, 1 kypriaci prášok, 1 hrnček práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 PL kakaa. Krém: 400-500 ml mlieka, 2 kokosové pudingy, 125 g masla, 100 g práškového cukru, 1 kyslá smotana.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, dáme piecť do vyhriatej rúry. Medzitým uvaríme hustý puding, ktorý necháme poriadne vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom, do masla postupne zašľahávame po lyžiciach puding a kyslú smotanu, práškový cukor. Krém natrieme na vychladnuté cesto, pofŕkame čokoládou, aby sme vytvorili efektné zdobenie a koláč dáme stuhnúť do chladničky. Krájame na úhľadné rezy dlhým rozohriatym nožom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 8.10.2013, 11:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slivkový báleš



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky, 2 dcl mlieka, 1 kocka droždia, 2 PL kryštálového cukru, 1 ČL soli, 1 vajce, 50 ml oleja, 1 pohár zaváraných sliviek, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, Na posýpku: 3 PL polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, 2 PL oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme kvások (do vlažného mlieka pridáme kryštálový cukor a droždie), ktorý po 10 minútach pridáme k múke, vajcu, soli a oleju. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 40 minút kysnúť. Táto dávka je na jeden plech. Plech si najprv naolejujeme, dáme naň cesto, ktoré si ručne upravíme na celú šírku plechu. Aj povrch cesta je potrebné trošku poolejovať, slivky si porozkrajovať na štvrťky a ukladať nahusto vedľa seba. Potom treba ešte pripraviť posýpku, všetky prísady dobre premiešať, až sa posýpka dobre sype na báleš =) na slivky posypať najprv vanilkový a potom škoricový cukor. Už ho len šupnúť do rúry na 220 st. na 15-20 minút a je hotovo. Dobrú chuť!! =)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 27.7.2011, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marhuľový báleš =) môj najobľúbenejší od babky



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus - ja som upiekla z Eskimorezov, akurat som vynechala kakao. 1 pohár (7 dcl) zaváraných marhúľ, 1/2 l vody, 15 dkg kryštálového cukru, 2 Zlaté klasy.

POSTUP PRÍPRAVY

Takže keď už máme upečený korpus, precedíme si marhule, šťavu si odložíme. Zatial si z toho pol litra vody zoberieme trochu vody, v ktorej si rozrobíme Zlaté klasy. V ostatnej vode uvaríme cukor a šťavu z kompótu. Do zovretej vody pridáme rozdrobený puding. Na korpus poukladáme kúsky marhúľ, potom polejeme pudingom a je hotovo. Treba ho mať stále v chlade. Je to to isté ako slávny Kiwi báleš, len ja mám rada túto verziu bez šlahačky a kyslej smotany. Babka ho robievala a veľmi mi to vždy chutilo. =)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.8.2010, 8:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborné mafiny



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka polohrubej múky, 3/4 šálky kryštálového cukru, 2 ČL prášku do pečiva, 2 ČL škorice, 1/2 šálky mlieka, 1/3 šálky oleja, 1 šálka nastrúhaných jabĺk, 1 vajíčko. (1 šálka = 3 dcl)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu zmiešame, cestom napĺňame plech na mafiny tak do dvoch tretín každú priehlbinku. Ja som každú priehlbinku poriadne vymastila olejom a potom som dala na to papierový košíček a do neho nalievala lyžicou cesto. Ozdobila som to platkami mandli alebo kuskom cokolady. Piekla som pri 220 stupňoch, čas pečenia neviem, ja som si to sledovala priebežne. Po upečení som to vybrala už s košíčkami. Dobrú chuť! :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.5.2011, 13:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kysnuté koláče plnené pudingom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 450 g hladkej múky, 1 kocka droždia, 250 ml mlieka, 2 lyžice cukru, 1/2 KL soli, 2 vajcia, 60 g masla, Na náplň: mlieko, kryštálový cukor, vanilkový cukor, puding ľubovoľnej príchute, trošku rumu a hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie s 2 PL kryštálového cukru. Pridáme múku, 1 vajce, soľ a 60 g roztopeného masla. Vypracujeme hladké cesto. Necháme ho vykysnúť zhruba 40 minút. Medzitým si uvaríme puding, namočíme si hrozienka do rumu. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, každú časť vyvalkáme do kruhu, rozdelíme na 8 častí a každú časť potrieme pudingom a pohádžeme ešte hrozienka. Zvinieme tak, ako je na obrázku. Poukladáme na vymastený plech, potrieme ešte rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Neboli to síce šnecky, ale bolo to chutné. Tak nech sa aj ostatným vydarí a chutí :-) papa

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (14) posledné: 26.2.2010, 15:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborný medovník v kokose



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 dkg masla (Rama), 1 vajce, 20 dkg práškového cukru, 1 1/2 dcl mlieka, 2 PL medu, 1 ČL sódy bicarbóny, 30 dkg hladkej múky. Poleva: 20 dkg masla, 25 dkg cukru, 4 dkg kakaa, 6 PL mlieka a 6 PL rumu.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup som nefotila, nie je to zlozite. Maslo, vajce a cukor spolu vymiešame, potom pridame zvysok - mlieko, med, bicarbónu a hladku muku. Poriadne vymiesame a nalejeme na plech. Keď sa nám upečie korpus, nechame ho vychladnut a pokrájame na obĺžničky. Medzitým si pripravíme polevu, nech sa nám prísady rozpustia, ale nesmie sa nám to zvariť! Nakrájané obĺžničky omáčame v poleve a obalíme v kokose(alebo orechoch). Dobrú chuť!! :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu