končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
SLADKÉ JEDLÁ |
LIEVANCE Z KYSLÉHO MLIEKAPOTREBNÉ PRÍSADY 1 zakysanka /500ml/, 1/2 l mlieka, 25 dkg hrubej múky, 2-3 PL cukru, 2 vajcia, soľ, stužený tuk na pečenie, džem. POSTUP PRÍPRAVY Zmiešať zakysanku s mliekom, cukrom, 2 žltkami, Pridať štipku soli a preosiatu múku. Z 2 bielkov vyšľahať tuhý sneh a zľahka zamiešať do cesta. Piecť lievance, ktoré potierame džemom alebo inou plnkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
BUCHTY NA PARE PLNENÉ SLIVKOVÝM LEKVÁROMPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g polohrubej múky, 1 vajce, 1 dcl oleja, 2 KL kryštálového cukru, soľ, 30 g droždia, 2 dcl mlieka POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, mlieka /vlažné/ a cukru si pripravíme kvások. Múku preosejeme, troška posolíme a zamiešame. V oleji rozhabarlujeme vajce. Z múky kvásku a oleja s vajcom vypracujeme vláčne cesto /musí sa odlepovať od misy/. V prípade riedkého cesta pridať za hrsť múky, ak sa bude zdať moc hutné, priliať troška mlieka. Cesto nechať kysnúť asi 1/2 hodiny. Teda až kým nezdvojnásobí svoj objem. Vykysnuté cesto vyklopiť na pomúčenú dosku, vyvaľkať asi na 1 - 1,5 cm hrúbku, pokrájať na štvorce. Na každý štvorec dať kopcovitú KL slivkového lekváru a zabaliť. Nechať chvíľu odpočinúť. Zatiaľ si pripravíme hrniec s vriacou vodou a parník, na ktorý uložíme vždy 4 buchty. Pred uložením buchiet parník zakaždým naolejovať. Voda by mala siahať 1 cm pod parník. Buchty paríme 10 min. /skúsime špáradlom/. Buchty vyberieme a popicháme špáradlom. Podávame s rôznymi posýpkami a poliate roztopeným maslom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 28.3.2013, 2:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |