. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Lenka Š. (lienok1) ID 98707
.
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.6.2009
Naposledy: 31.5.2022 12:42
Aktualizácia: 5.9.2011 10:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 38
RODINNÉ FOTOGRAFIE 36
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 19
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

SLADKÉ JEDLÁ

LIEVANCE Z KYSLÉHO MLIEKA



POTREBNÉ PRÍSADY

1 zakysanka /500ml/, 1/2 l mlieka, 25 dkg hrubej múky, 2-3 PL cukru, 2 vajcia, soľ, stužený tuk na pečenie, džem.

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešať zakysanku s mliekom, cukrom, 2 žltkami, Pridať štipku soli a preosiatu múku. Z 2 bielkov vyšľahať tuhý sneh a zľahka zamiešať do cesta. Piecť lievance, ktoré potierame džemom alebo inou plnkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

BUCHTY NA PARE PLNENÉ SLIVKOVÝM LEKVÁROM



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej múky, 1 vajce, 1 dcl oleja, 2 KL kryštálového cukru, soľ, 30 g droždia, 2 dcl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia, mlieka /vlažné/ a cukru si pripravíme kvások. Múku preosejeme, troška posolíme a zamiešame. V oleji rozhabarlujeme vajce. Z múky kvásku a oleja s vajcom vypracujeme vláčne cesto /musí sa odlepovať od misy/. V prípade riedkého cesta pridať za hrsť múky, ak sa bude zdať moc hutné, priliať troška mlieka.
Cesto nechať kysnúť asi 1/2 hodiny. Teda až kým nezdvojnásobí svoj objem. Vykysnuté cesto vyklopiť na pomúčenú dosku, vyvaľkať asi na 1 - 1,5 cm hrúbku, pokrájať na štvorce. Na každý štvorec dať kopcovitú KL slivkového lekváru a zabaliť. Nechať chvíľu odpočinúť. Zatiaľ si pripravíme hrniec s vriacou vodou a parník, na ktorý uložíme vždy 4 buchty. Pred uložením buchiet parník zakaždým naolejovať. Voda by mala siahať 1 cm pod parník. Buchty paríme 10 min. /skúsime špáradlom/. Buchty vyberieme a popicháme špáradlom. Podávame s rôznymi posýpkami a poliate roztopeným maslom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.3.2013, 2:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu