končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Francúzkske raňajky vyprážaná vianočka s opekaným ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 4-6 vajec, 100ml mlieka, 50 ml smotany, 1CL pomarancovej kory, 1/2 CL vanilkovej esencie, 1 PL medu, 1 vianocka, maslo, olej, 300g cerstveho ovocia (maliny, cernice, nektarinky marhule, jahody...), 150ml cerveneho vina, 50g kr. cukru, maslo POSTUP PRÍPRAVY Ruru predhrejeme na 180 stupnov. Vo vacsej plytkej mise rozslahame vajcia, pridame mlieko, smotanu, pomarancovu koru, vanilkovu esenciu, med a sol. Vianocku nakrajame na 2 cm hrube platky. Namocime ich do vajcovej zmesi a nechame v nej niekolko minut - po chvili platky otocime, aby dobre nasiakli. Vo velkej panvici zohrejeme trochu oleja a lyzicu masla. Platky pecieme z kazdej strany. Opecene ich dame na plech a kym ich budeme podavat udrziavame ich vo vyhriatej rure. Ovocie opecieme na masle, zalejeme cervenym vinom, pridame krystalovy cukor. Kratko povarime a ovocie vyberieme dierovanou lyzicou. Podavame spolu s platkami vianocky. Jednoduche a vynikajuce ranajky, odporucam vam vyskusat :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.7.2011, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Žemľovka s rebarborouPOTREBNÉ PRÍSADY 500g rebarbory, 6 zemli alebo rozkov, 250ml mlieka, 80g masla, 3 PL cukru, 2-3 vajcia, 4 PL praskoveho cukru, 1 vanilkovy cukor, mleta skorica, maslo na vymastenie misy, struhanka POSTUP PRÍPRAVY Zemle ( rozky) nakrajame na platky, a dame do hlbsej misy. Mlieko zohrejeme, rozpustime v nom kr. cukor a maslo, vylejeme na zemle a zakryte nechame chvilku odstat. Potom primiesame rozslahane vajcia. Rebarboru olupeme, umyjeme, pokrajame na kocky, posypeme zmesou praskoveho a vanilkoveho cukru so stipkou ml. skorice a premiesame. Misu vymazeme maslom a posypeme struhankou. Na dno vlozime polovicu zemli, na ne navrstvime pripravenu rebarboru a zakryjeme ju druhou polovicou zemli. Dame piect do vyhriatej rury. 175 stupnov asi 30 minut. \r\nNa vrchnu vrstvu nanesieme vyslahany sneh z bielkov a trochucukru a pecieme do zlatava. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2011, 2:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Lacné bio špaldové palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g špaldovej múky, 600ml vody ( ak použijete mlieko budú ešte chutnejšie), štipka soli, 1-2 vajcia (môže byť aj 1PL cukru) POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu dobre premiešame a na panvici upečieme z oboch strán. Veľmi jednoduchý recept, ale zaroveň aj chutný. Palacinky sa dajú urobiť aj bez vajec. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 28.5.2011, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Rumove palacinky s orieskami - su vyborneeePOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 300ml mlieka, 2 vajcia, 130g hl. muky, stipka soli, 1PL rumu, 1CL citronovej kory, plnka: 200ml smotany na varenie, 100g kr. cukru, 1/2 vanil. cukru, 70g hrozienok, 150g mletych orechov, 1CL nastruhanej citronovej kory, 1-2PL rumu, 1-2PL piskotovych mrvin,alebo pomlete, ovocie na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Cesto - vsetky suroviny spolu ziesame a nechame asi 15 minut postat Plnka: smotanu s cukrom a vanil. cukrom privedieme do varu, potom vmiesame na jemno posekane hrozienka (ja som zabudla posekat :) ), mlete orechy, piskoty, citron. koru a povarime do zhustnutia, odstavime z plamena a primiesame rum. Palacinky pecieme na panvici a potom plnime plnkou, dozdobime ovocim. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.6.2011, 8:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohové guľky s jahodami a jahodovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY Jahody, 3 PL struhanky, 4 PL hrubej muky ( ja som pouzila spaldovu), 250g makkeho tvarohu, vajce, sol poleva: jahody, praskovy cukor (podla chuti) POSTUP PRÍPRAVY Z tvaroha, muky, struhanky, rozslahaneho vajca a stipky soli vypracujeme cesto, ktore nechame chvilku postat. Z cesta tvorime male placicky do ktorych vkladame umyte jahody. Hotove gulky vlozime do vriacej vody na asi 5- 8 minut, ked vyplavaju na povrch uz su hotove. Nez sa gulky uvaria si rozmixujeme jahody s praskovym cukrom a touto polevou potom zalejeme uvarene gulky. Ja som pouzila este aj tvaroh a nan som dala polevu. Z tohoto cesta mi vyslo presne 14 guliek. Vyborne a velmi jednoduche jedlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 19.3.2010, 19:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |