. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Monika P. (monkap) ID 69860
.
mimibazar.sk/monkap
Oblasť: Nová Dubnica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.11.2008
Naposledy: 24.4.2023 13:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 146
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 75
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

SLADKÉ JEDLÁ

Francúzkske raňajky vyprážaná vianočka s opekaným ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

4-6 vajec, 100ml mlieka, 50 ml smotany, 1CL pomarancovej kory, 1/2 CL vanilkovej esencie, 1 PL medu, 1 vianocka, maslo, olej, 300g cerstveho ovocia (maliny, cernice, nektarinky marhule, jahody...), 150ml cerveneho vina, 50g kr. cukru, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Ruru predhrejeme na 180 stupnov. Vo vacsej plytkej mise rozslahame vajcia, pridame mlieko, smotanu, pomarancovu koru, vanilkovu esenciu, med a sol. Vianocku nakrajame na 2 cm hrube platky. Namocime ich do vajcovej zmesi a nechame v nej niekolko minut - po chvili platky otocime, aby dobre nasiakli.
Vo velkej panvici zohrejeme trochu oleja a lyzicu masla. Platky pecieme z kazdej strany. Opecene ich dame na plech a kym ich budeme podavat udrziavame ich vo vyhriatej rure.
Ovocie opecieme na masle, zalejeme cervenym vinom, pridame krystalovy cukor. Kratko povarime a ovocie vyberieme dierovanou lyzicou. Podavame spolu s platkami vianocky.
Jednoduche a vynikajuce ranajky, odporucam vam vyskusat :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.7.2011, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Žemľovka s rebarborou



POTREBNÉ PRÍSADY

500g rebarbory, 6 zemli alebo rozkov, 250ml mlieka, 80g masla, 3 PL cukru, 2-3 vajcia, 4 PL praskoveho cukru, 1 vanilkovy cukor, mleta skorica, maslo na vymastenie misy, struhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Zemle ( rozky) nakrajame na platky, a dame do hlbsej misy. Mlieko zohrejeme, rozpustime v nom kr. cukor a maslo, vylejeme na zemle a zakryte nechame chvilku odstat. Potom primiesame rozslahane vajcia. Rebarboru olupeme, umyjeme, pokrajame na kocky, posypeme zmesou praskoveho a vanilkoveho cukru so stipkou ml. skorice a premiesame. Misu vymazeme maslom a posypeme struhankou. Na dno vlozime polovicu zemli, na ne navrstvime pripravenu rebarboru a zakryjeme ju druhou polovicou zemli. Dame piect do vyhriatej rury. 175 stupnov asi 30 minut. \r\nNa vrchnu vrstvu nanesieme vyslahany sneh z bielkov a trochucukru a pecieme do zlatava.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2011, 2:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Lacné bio špaldové palacinky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g špaldovej múky, 600ml vody ( ak použijete mlieko budú ešte chutnejšie), štipka soli, 1-2 vajcia (môže byť aj 1PL cukru)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu dobre premiešame a na panvici upečieme z oboch strán.
Veľmi jednoduchý recept, ale zaroveň aj chutný. Palacinky sa dajú urobiť aj bez vajec.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.5.2011, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Rumove palacinky s orieskami - su vyborneee



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 300ml mlieka, 2 vajcia, 130g hl. muky, stipka soli, 1PL rumu, 1CL citronovej kory, plnka: 200ml smotany na varenie, 100g kr. cukru, 1/2 vanil. cukru, 70g hrozienok, 150g mletych orechov, 1CL nastruhanej citronovej kory, 1-2PL rumu, 1-2PL piskotovych mrvin,alebo pomlete, ovocie na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto - vsetky suroviny spolu ziesame a nechame asi 15 minut postat
Plnka: smotanu s cukrom a vanil. cukrom privedieme do varu, potom vmiesame na jemno posekane hrozienka (ja som zabudla posekat :) ), mlete orechy, piskoty, citron. koru a povarime do zhustnutia, odstavime z plamena a primiesame rum.
Palacinky pecieme na panvici a potom plnime plnkou, dozdobime ovocim.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.6.2011, 8:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohové guľky s jahodami a jahodovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

Jahody, 3 PL struhanky, 4 PL hrubej muky ( ja som pouzila spaldovu), 250g makkeho tvarohu, vajce, sol poleva: jahody, praskovy cukor (podla chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Z tvaroha, muky, struhanky, rozslahaneho vajca a stipky soli vypracujeme cesto, ktore nechame chvilku postat.
Z cesta tvorime male placicky do ktorych vkladame umyte jahody. Hotove gulky vlozime do vriacej vody na asi 5- 8 minut, ked vyplavaju na povrch uz su hotove.
Nez sa gulky uvaria si rozmixujeme jahody s praskovym cukrom a touto polevou potom zalejeme uvarene gulky. Ja som pouzila este aj tvaroh a nan som dala polevu. Z tohoto cesta mi vyslo presne 14 guliek.
Vyborne a velmi jednoduche jedlo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 19.3.2010, 19:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu