Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
6 žemlí(rohlíkov), 6 dl. mliečka, 2 žĺtky, 40 g. roztopeného masla, 20 g. práškového cukru, 2 bielky, 350 g. tvarohu, 50 g. hrozienok, 80 g. práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, citrónová kôra, 30g. roztopeného masla na poliatie, lekvár.
Bielkový sneh: 3 bielky, 100 g. práškového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Pokrájané žemle zalejeme vlažným mliekom, vytlačíme, pridáme 2 žĺtky, 40 g. roztopeného masla, 20 g. prášk. cukru, všetko spolu premiešame. Z 2 bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame k žemliam. Pretlačený tvaroh rozmiešame s hrozienkami, vanilínovým cukrom, práškovým cukrom(80 g.), vajcom, a postrúhanou citrónovou kôrou. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu žemľovej masy, potrieme ju pripraveným tvarohom, prikryjeme zvyšnou žemľovou masou, polejeme maslom(30 g.) a vložíme do vyhriatej rúry.Zapečenú žemľovku vyberieme z rúry, natrieme marhuľovým lekvárom a bielkovým snehom, vložíme späť do rúry, zmiernime teplotu a dopečieme. Bielkový sneh: z bielkov ušľaháme tuhý sneh, primiešame doň cukor a znova vyšľaháme dotuha.
Túto žemľovku robím často, je chutná a šťavnatá a je toho celkom veľa, aj keď sa to nezdá. Dobrú chuť!!!!
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
KOMENTÁRE (3) posledné: 5.5.2011, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |