. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Mária K. (Kukučka) ID 6204
.
mimibazar.sk/kukucka
Oblasť: Galanta
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.9.2006
Naposledy: 23.12.2020 14:44
Aktualizácia: 30.5.2017 22:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 521
RODINNÉ FOTOGRAFIE 329
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohová žemľovka.



POTREBNÉ PRÍSADY

6 žemlí(rohlíkov), 6 dl. mliečka, 2 žĺtky, 40 g. roztopeného masla, 20 g. práškového cukru, 2 bielky, 350 g. tvarohu, 50 g. hrozienok, 80 g. práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, citrónová kôra, 30g. roztopeného masla na poliatie, lekvár. Bielkový sneh: 3 bielky, 100 g. práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Pokrájané žemle zalejeme vlažným mliekom, vytlačíme, pridáme 2 žĺtky, 40 g. roztopeného masla, 20 g. prášk. cukru, všetko spolu premiešame. Z 2 bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame k žemliam. Pretlačený tvaroh rozmiešame s hrozienkami, vanilínovým cukrom, práškovým cukrom(80 g.), vajcom, a postrúhanou citrónovou kôrou. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu žemľovej masy, potrieme ju pripraveným tvarohom, prikryjeme zvyšnou žemľovou masou, polejeme maslom(30 g.) a vložíme do vyhriatej rúry.Zapečenú žemľovku vyberieme z rúry, natrieme marhuľovým lekvárom a bielkovým snehom, vložíme späť do rúry, zmiernime teplotu a dopečieme.
Bielkový sneh: z bielkov ušľaháme tuhý sneh, primiešame doň cukor a znova vyšľaháme dotuha.

Túto žemľovku robím často, je chutná a šťavnatá a je toho celkom veľa, aj keď sa to nezdá.
Dobrú chuť!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.5.2011, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu