končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
SLADKÉ JEDLÁ |
MedovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 450g hladkej múky; 200g práškového cukru; 120g masla ( hera, helia ); 2 celé vajíčka; 2 polievkové lyžice medu; 2 polievkové lyžice kyslej smotany; 1 kávovú lyžičku mletej škorice; 10 klinčekov - mletých ( ja som kupila korienie na medovníky a dala som tam asi 1,5 lyžičky.obsahuje to klinčeky, badian....); 1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame a necháme chvíľku postať aby bolo cesto tuhšie. Cesto potom vyvaľkáme a na hrúbku asi 5 mm, potrieme rošľahaným vajíčkom a dáme piecť asi na 7 minút pri teplote 180- 200 stupňov. Medovníčky nestvrdnú mam to overené, ak aj ano treba ich dat v krabici na balkon ale este sa mi to nestalo. (Tieto medovníčky sme dnes piekli pre detičky do školy) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.12.2008, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Dukátové buchtičky troska inakPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej muky, 3 dg drozdia, asi 2 dcl mlieka, 100 g masla, 110 g praš.cukru, štipka soli, 3 žĺtky, rum, 1 vanilkovy cukor, (2 lyžice hrozienok,kto nema rad nemusi davať) mletá škorica, maslo na vymastenie plechu KRÉM: 0,5 L mlieka, 2 žĺtky, 7 dg práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 PL maizény, rum POSTUP PRÍPRAVY Do múky zamiešame v mlieku vykysnuté droždie, roztopené maslo, soľ, 5 dg praskového cukru, vanilkový cukor, žĺtky,rum (môže byť aj esencia). Podľa potreby pridáme vlažné mlieko. Cesto nemá byť príliš mäkké, ked je cesto dobre prepracované necháme ho kysnuť asi 30 minút na teplom mieste (kto ma kysku vie presne kedy cesto je vhodne na spracovanie). Vykysnuté cesto na doske rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm,potom ho potrieme roztopenym maslom, posypeme práškovým cukrom, mletou škoricou (môžu byt aj hrozienka). Cesto zrolujeme ako na roladu. Potom závitky rozrežeme na dielce asi 1-1,5 cm. Poukladáme na vymastený plech,pričom ešte každy kusok pomastime. Na plechu ich ešte necháme stáť asi 15 minút troška kysnúť, až potom upečieme. Pečiem do zlatovova asi 30 minút pri teplote 180 C. POSTUP K PRÍPRAVE KRÉMU: V troške studeného mlieka žĺtky s maizénou, práškovým cukrom a vynilkovým cukrom a vlejeme do zvšného mlieka čo sme dali zohrievať. Uvaríme hustejší krem, môžeme pridať aj rum. Ak sa vam už nechce variť krém postačí aj uvarený klasický vanilkovy puding len redší............. Prajem dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 9.1.2017, 0:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |