. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Monika R. (MonikaKN) ID 3437
mimibazar.sk/monikakn
Oblasť: Komárno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.4.2006
Naposledy: 12.4.2023 17:41
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 157
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

SLADKÉ JEDLÁ

Rýchla žemľovka



POTREBNÉ PRÍSADY

6 veľkých rohlíkov ( alebo 1,5 vianočky, ale rohlíky sú lacnejšie :)) ), 1 l mlieka, 2 vajcia, kryštálový a vanilkový cukor, 250 g hrudkového tvarohu ( najlepšie plnotučného ), džem, hrsť mletých orechov, hrozienka, 3-4 jablká, mletá škorica, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Pečivo nalámeme do misy. V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme asi 1 PL cukru a všetko vylejeme na pečivo. Hrozienka si necháme napučať vo vode. V miske vymiešame tvaroh s van. cukrom, orachami, 3 PL džemu, potom pridáme aj hrozienka. Ak je tvaroh suchý, môžeme pridať trošku mlieka.
Do maslom vytretej ohňovzdornej misy dáme na spodok polovicu pečiva ( nevytláčame !!! ), naň rozotrieme tvarohovú masu, na ňu nastrúhame jablká, ktoré posypeme mletou škoricou. Vrchnú vrstvu tvorí zvyšok pečiva a polejeme ho zvyšným mliekom z misy. Na vrch dáme 4 plátky masla, dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 30-40 minút na 180 °C. Povrch musí byť tvrdý, hnedastý, chrumkavý !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.5.2010, 23:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Parené buchty



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg preosiatej polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 1 KL soli, 2 PL kryštálového cukru, 3 PL oleja a asi 2,5 dl teplej vody
slivkový lekvár
roztopené maslo, kakao + práš. cukor, mleté orechy + práškový cukor, Granko,...

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko vypracujeme na ľahké cesto, ktoré domiesime metličkami, posypeme múkou a dáme do tepla vykysnúť asi na 30 minút.
Boky hrnca, v ktorom budeme buchty pariť a parák natrieme olejom. Parák vložíme do hrnca a doň dáme trocha vody.
Na pomúčenej doske vykysnuté cesto vyvaľkáme, na pás cesta ( nie hneď pri okraji ) urobíme 6 kôpok lekváru, celý pás cesta cez ne prehneme, pohárom vykrojíme buchty a dáme do kastróla s vriacou vodou. Prikryté paríme asi 8-10 minút ( po 2-3 kusy ), po každej várke dopĺňame vodu. Hotové buchty po vybratí potrieme olejom.
Podávame poliate rozpusteným maslom a posypané ľubovoľnou posýpkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 12.5.2012, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu