končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Rýchla žemľovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 veľkých rohlíkov ( alebo 1,5 vianočky, ale rohlíky sú lacnejšie :)) ), 1 l mlieka, 2 vajcia, kryštálový a vanilkový cukor, 250 g hrudkového tvarohu ( najlepšie plnotučného ), džem, hrsť mletých orechov, hrozienka, 3-4 jablká, mletá škorica, maslo POSTUP PRÍPRAVY Pečivo nalámeme do misy. V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme asi 1 PL cukru a všetko vylejeme na pečivo. Hrozienka si necháme napučať vo vode. V miske vymiešame tvaroh s van. cukrom, orachami, 3 PL džemu, potom pridáme aj hrozienka. Ak je tvaroh suchý, môžeme pridať trošku mlieka. Do maslom vytretej ohňovzdornej misy dáme na spodok polovicu pečiva ( nevytláčame !!! ), naň rozotrieme tvarohovú masu, na ňu nastrúhame jablká, ktoré posypeme mletou škoricou. Vrchnú vrstvu tvorí zvyšok pečiva a polejeme ho zvyšným mliekom z misy. Na vrch dáme 4 plátky masla, dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 30-40 minút na 180 °C. Povrch musí byť tvrdý, hnedastý, chrumkavý ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.5.2010, 23:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parené buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg preosiatej polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 1 KL soli, 2 PL kryštálového cukru, 3 PL oleja a asi 2,5 dl teplej vody slivkový lekvár roztopené maslo, kakao + práš. cukor, mleté orechy + práškový cukor, Granko,... POSTUP PRÍPRAVY Všetko vypracujeme na ľahké cesto, ktoré domiesime metličkami, posypeme múkou a dáme do tepla vykysnúť asi na 30 minút. Boky hrnca, v ktorom budeme buchty pariť a parák natrieme olejom. Parák vložíme do hrnca a doň dáme trocha vody. Na pomúčenej doske vykysnuté cesto vyvaľkáme, na pás cesta ( nie hneď pri okraji ) urobíme 6 kôpok lekváru, celý pás cesta cez ne prehneme, pohárom vykrojíme buchty a dáme do kastróla s vriacou vodou. Prikryté paríme asi 8-10 minút ( po 2-3 kusy ), po každej várke dopĺňame vodu. Hotové buchty po vybratí potrieme olejom. Podávame poliate rozpusteným maslom a posypané ľubovoľnou posýpkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 12.5.2012, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |