končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Špaldové pancakes s jabľčkami ***naše nedeľné raňajkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Receptík mám odtialto z mmb od Martinky ID 9033. Martinka má úžasné receptíky, aj krásne nafotené :-) Ďakujeme. Tam si môžte pozrieť ingrediencie. Ja som len múku nahradila špaldovou. Chuťovo neni rozdiel. POSTUP PRÍPRAVY Do malej panvičky som vyliala trochu cesta na to poukladala na plátky nakrájané jabľčka a zaliala trochou cesta. Robila som ich na slabšom plameni. Hotové som preliala javorovým sirupom. Naj..je v Bille. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 25.3.2012, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohové palacinky s horúcimi malinami***PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY špaldová hladká múka, voda ,1 vajce, soľ, práš. cukor, štipka práš. do pečiva. Urobíme cesto. Plnka: tvaroh, vanil. cukor, práš. cukor, smotana na šľahanie, trocha šťavy z citróna. Ovocná zmes: maliny, 1-2 PL jahodového džemu, vanil. cukor-ak sú málo sladké. POSTUP PRÍPRAVY Plnka: tvaroh vymiešam s cukrami, zriedim so smotanou, ochutím citrónom. Ovocná zmes: na teflon pánvicu dám roztopiť džem, a prisypem maliny. Nemusíme ich dávať rozmrazovať. Prikryjeme pokrievkou a necháme ich roztopiť. Prehrejeme ich, je to za chvíľu. Ak treba tak ich dosladíme vanilkovým cukrom. Palcinky plníme tvarohom, zložíme na trojuholník a prelejeme malinovou zmesou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 6.3.2012, 1:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Ryžový nákyp s broskyňovým pyréPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dkg ryže, 7 dcl mlieka, soľ, vanil. cukor, 1/2 masla, 4 žľtka, 3 PL práš.cukru, citr. kora. Maslo a strúhanka na vysypanie tortovej formy. Bros. pyré: 1 veľký broskyň.kompót, 1 PL kopcovitá zlatého klasu, 1 PL práš.cukru, šťava z 1/2 citróna. POSTUP PRÍPRAVY Ryžu vyumývame, necháme odkvapkať a dáme variť s mliekom, štipkou soli a vanil. cukrom. Varíme na slabom ohni, kým sa mlieko neodparí. Potom ešte do teplého pridáme 1/2 masla - občas premiešame, kým sa maslo neroztopí. Necháme trochu vychladiť. Medzi tým si vymiešame žľtka s 3 lyžicami cukru do peny, pridáme citr. koru. A vyšľaháme sneh. Najprv spojíme ryžovú masu so žľtkovou- nakoniec pridáme sneh. Dáme piecť do tortovej formy na 180 st najprv prikryté alobalom cca 25 min. Potom odokryté cca 30min. Nákyp chytí hnedkastú korku. Nákyp nenechávajte zbytočne dlhšie v rúre, bude potom suchší. Ja nečakám na korku, zoberiem špajdlu a pichnem do stredu. Ak je špajdla čistá nákyp vyberiem. Broskyňové pyré: Broskyne bez vody vymixujem ponorným mixérom na kašu, pridám šťavu z citróna , cukor a dám do hrnca. V troške kompótovej vody rozhabarkujem polievkovú lyžicu zlatého klasu vlejem do hrnca. Privediem do varu. Hotovo. Možem serírovať. Ak chcete možte pyré uvariť aj s kompótovou vodou, ale potom pridajte viac zl. klasu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 26.3.2012, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |