končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
SLADKÉ JEDLÁ |
SISKY*****POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg polohrúba múka,2 žltka,2 dl kyslá smotana,5 dg maslo,vanilkový struk,1čl soľ,2 pl kryštálový cukor,kocka droždia,kôra z 1 citrona,mlieko podľa potreby,bravčová masť alebo olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Múku preosejeme,pridáme soľ,cukor,žltka,vanilkové zrniečka,rozmrvíme droždie,pridáme smotanu.Mlieko slabo zohrejeme,pridávame do múky a miesime.Nakoniec pridáme kôru z citrona a rozpustené maslo.Vymiesime až sa robia bublinky-to sa cesto s nami rozpráva.Prikryjeme a necháme vykysnúť.Cesto zdvojnásobí svoj objem.Vyklopíme na múkou vysýpanú dosku,rozváľkame a vykrajujeme-ja hrnčekom.V strede formičkou vytlačíme otvor.Kladieme na papier na pečenie,necháme podkysnúť a vyprážame v horúcej masti do ružova z jednej aj druhej strany.Vyberieme na kuchynskú servítku,do ktorej sa vpije prebytočný tuk a poprašíme práškovým cukrom.\r\n\r\nAj bez džemu alebo peny sú vynikajúce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 4.2.2012, 17:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
SKUBANKY_RYCHLOVKA NA SLADKO*****POTREBNÉ PRÍSADY 1kg zemiaky,0,2kg hrúba múka,2pl hladká múka,soľ,bravčová masť,mak a práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky očistíme,pokrájame drobné kocky a varíme v osolenej vode.Z uvarených vylejeme skoro všetku vodu a zasypeme ich múkou,ktorú sme si zmiešali.Do zemiakov párkrát pichneme vareškou-opakom.Spravia sa otvory,cez ktoré bude fučať para.Zakryjeme pokrievkou a necháme na teplom mieste 10-15 minút,aby sa zmes poriadne sparila.Následne vymiešame do hladka.Vezmeme lyžicu,namočíme do rozpustenej masti a vykrajujeme halušky.Posýpame mletým makom a práškovým cukrom. Recept nie je z mojej hlavy,ale starý,pochádza z Ceska,ale stojí za vyskúšanie. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 10.3.2010, 9:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |