končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
SLADKÉ JEDLÁ |
melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | SKUBANKY_RYCHLOVKA NA SLADKO*****[ recept č. 24443 zo dňa 10.3.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1kg zemiaky,0,2kg hrúba múka,2pl hladká múka,soľ,bravčová masť,mak a práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky očistíme,pokrájame drobné kocky a varíme v osolenej vode.Z uvarených vylejeme skoro všetku vodu a zasypeme ich múkou,ktorú sme si zmiešali.Do zemiakov párkrát pichneme vareškou-opakom.Spravia sa otvory,cez ktoré bude fučať para.Zakryjeme pokrievkou a necháme na teplom mieste 10-15 minút,aby sa zmes poriadne sparila.Následne vymiešame do hladka.Vezmeme lyžicu,namočíme do rozpustenej masti a vykrajujeme halušky.Posýpame mletým makom a práškovým cukrom. Recept nie je z mojej hlavy,ale starý,pochádza z Ceska,ale stojí za vyskúšanie. DOBRU CHUT |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (10.3.2010, 8:42) |
O tomto recepte som už počula, myslím, že tu u nás na východe sa tomu hovorí džadky. Ale neviem isto.Ja som to ešte nerobila, lebo neviem, ako sa tam tá múka dáva, to sa fakt len posype navrch a nechá tak? Nezhrudkuje sa tam ? No už to niekedy vyskúšam. Ďakujem za receptík !!!!! |
ODPOVEDAŤ |
lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (10.3.2010, 9:05) | ||
áno Ivet, volá sa to džadky a mama nám ich v detstve často robievala. my sme ich mali vždy na slano, so slaninkou...na sladko som to ešte nejedla, ale stojí to za vyskúšanie... | ||
ODPOVEDAŤ |