končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parené buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g polohrubej múky, 20 g droždia, 50g masla, 2 žĺtky, 400 ml mlieka, 50 g práškového cukru, maslo na poliatie posýpky, posýpka z Granka alebo maku, tvarohu, orechov, či osmažené prézle, Plnka: slivkový lekvár alebo džem POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, droždia, cukru urobte kvások, ktorý nechajte vykysnúť. Do misky si dáme múku, roztopené maslo, žĺtky a pridáme vlažný vykysnutý kvások. Zamiešame a vypracujeme cesto, ktoré sa má odlepovať od misky. Na moje počudovanie sa cesto dalo vypracovať veľmi rýchlo! Necháme ho kysnúť asi hodinu. Keď je cesto dobre vykysnuté, vyvaľkáme ho na pomúčenej doske. Valček si potrieme olejom, aby sa pri vaľkaní cesto nelepilo naň. Vyvaľkáme ho asi na 0,5 cm hrúbku a na jednu polovicu cesta urobíme kôpky z lekváru. Pozor na vzdialenosť kôpok. Musia byť od seba tak ďaleko, aby sa dali vykrojiť pohárom krúžky, kde bude plnka v ich strede. Treba dať plnku ďalej od krajov. Cesto prikryjeme druhou polovicou cesta a vykrajujeme stredne veľké krúžky- buchty. Poukladáme si ich na olejom potretý plech a nacháme ešte kysnúť. Dáme vodu do 1/3 hrnca. Nasadíme naň parák, alebo na hrniec uviažeme látku, ktorú po bokoch dobre upevníme. Parák potrieme olejom aj po bokoch. Uložíme naň po 2 buchtách (ak je väčší , tak aj 3-4 buchty), prikryjeme pokrývkou a paríme 9minút. Po naparení buchty potrieme olejom a podávame posypané Grankom (alebo inou posýpkou) poliate roztopeným maslom. Dobrú chuť !!!! :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 10.8.2012, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Slivkové gulePOTREBNÉ PRÍSADY 800 g v šupke uvarených zemiakov, 300 g polohrubej múky, 1 vajce, štipka soli. Posýpka : tvaroh, mak, orechy, opražená zásmažka , cukor na pocukrenie posýpky, rozpustené maslo na poliatie POSTUP PRÍPRAVY Ingridiencie zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré bude lepkavé. Dosku dobre pomúčte a vyvaľkajte na nej cesto, ktoré si pred vaľkaním mierne posypte múkou, aby sa nelepilo. Urobte si z cesta 2 šulce. Nožom šulce krájajte na rovnaké dieliky hrubé podľa potreby (asi 2cm). Z dielikou si urobte placky. Ruky si pravidelne pomúčte, ak treba, tak aj cesto. Do placky zabaľte buď celú slivku, alebo ak sú veľké slivky tak pol slivky, do ktorej stredu môžete dať škoricový cukor. Ten dodá fantastickú chuť, ale nenechajte guľky dlho stáť, lebo sa cesto premočí. Ihneď ich uvarte. Guľky varte, kým nevídu na povrch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 29.1.2011, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |