. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Danka V. (Dada0102) ID 105785
.
mimibazar.sk/dada0102
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.7.2009
Naposledy: 16.5.2025 7:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 85
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

SLADKÉ JEDLÁ

Rýchla Dadkina žemľovka



POTREBNÉ PRÍSADY

6 ks rožkov, asi 4-5 dcl mlieka na namáčanie, 1 vanilkový cukor, 250 gr. tvarohu, 2 pol.lyžice kryšt. cukru, ľubovolný kompót,5 žltkov, 5 bielkov plus kryšt.cukor na sneh /asi1 lyžica/

POSTUP PRÍPRAVY

Rožky narežeme na kolieska do veľkej misy, zalejem mliekom, ktoré sme osladili kryšt.cukrom podľa chuti/orientačne 1-2 lyžice cukru/.V druhej miske si vyšlaháme žltky do peny. Poriadne namočené rožky /asi1/2 časť/ nežmýkame!, ale dobre pomrvíme v mlieku a potom premiešame so žltkovou penou. 1/2 masy ukladáme ich na dno zapekacej misky, ktorú sme vopred vymastili olejom a vysypali strúhankou. Ďalšiu vrstvu bude tvoriť tvaroh zmiešaný s balíčkom vanilkového cukru.Na tvaroh poukladáme kompótové ovocie. Poslednú vrstvu budú tvoriť zvyšné rožky. Žemľovku vložíme do rúry a pečieme asi 20 m. pri teplote cca 160 stupňov. Medzitým si z bielkov a kryšt.cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po 20 m. nanesieme na žemľovku. Vložíme do rúry a pečieme asi 5. m. pri rovnakej telote, pokiaľ sneh nenarastie a nechytí zlatohnedý nádych. Podávame s kompótom a hlavne to prelejeme kompótovou šťavou. Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu