
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
RYŽA A CESTOVINY |
omáčka na cestoviny z krabích tyčiniekPOTREBNÉ PRÍSADY rastlinný tuk (flora), múka, mlieko, cesnak, krabie tyčinky (pol balíka na porciu), kukurica, sušená petržlenová vňať, soľ POSTUP PRÍPRAVY základom je bešamel, ktorý si pripravíme rozpustením tuku, ten treba zaprášiť múkou a zaliať mliekom. vznikne biela omáčka, do ktorej pridáme nakrájané krabie tyčinky, sterilizovanú kukuricu a trošičku pretlačeného (alebo granulovaného) cesnaku, sušenú petržlenovú vňať a podľa chuti osolíme. netreba to dlho variť, stačí aby sa suroviny ohriali. kydneme to na uvarené cestoviny (môžu to byť akékoľvek) a papáme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 20.8.2009, 14:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
cestoviny s nivovou omáčkou a olivamiPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny (fusiili alebo farfalle), niva, zelené olivy(tak 10 ks), múka, mlieko, maslo POSTUP PRÍPRAVY najprv dáme variť príslušný počet cestovín, podľa toho, koľko hladných krkov treba nasýtiť. potom si do kastrólika dáme rozpustiť tak orech normálneho masla, alebo lyžicu toho rastlinného (do omáčky je podľa mňa lepšie). na jemnom ohni tuk roztopíme a zaprášime múkou. Ja robím všetko od oka, takže sypem, dokiaľ to je také akurát, ako kaša. chvíľočku miešame a zalejeme mliekom, tak 1 dl. miešame, najlepšie nástrojom, ktorým bežne šľaháme. po čase omáčka zhustne. ak je to príliš husté, prilejeme viac mlieka, ale odporúčam na začiatku liať menej, lebo z hustého redšie spravíme, ale naopak to už nejde. potom prisypeme NALÁMANÚ nivu. v omáčke ostanú výborné nerozpustené kúsky. vypneme sporák. pridáme olivy, nakrájané na kolieska. je to dobré aj bez nich, ale s nimi pôsobia cestoviny tak luxusnejšie :-) syr sa v teplej omáčke rozpustí tak akurát a olivy sa ohrejú. potom len premiešame omáčku a cestoviny a podávame. dobrú chuť!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |