. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

Ivana S. (evee.s) ID 63913
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 18.10.2008
Naposledy: 20.6.2021 23:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

RYŽA A CESTOVINY

omáčka na cestoviny z krabích tyčiniek



POTREBNÉ PRÍSADY

rastlinný tuk (flora), múka, mlieko, cesnak, krabie tyčinky (pol balíka na porciu), kukurica, sušená petržlenová vňať, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

základom je bešamel, ktorý si pripravíme rozpustením tuku, ten treba zaprášiť múkou a zaliať mliekom. vznikne biela omáčka, do ktorej pridáme nakrájané krabie tyčinky, sterilizovanú kukuricu a trošičku pretlačeného (alebo granulovaného) cesnaku, sušenú petržlenovú vňať a podľa chuti osolíme. netreba to dlho variť, stačí aby sa suroviny ohriali. kydneme to na uvarené cestoviny (môžu to byť akékoľvek) a papáme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.8.2009, 14:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

cestoviny s nivovou omáčkou a olivami



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny (fusiili alebo farfalle), niva, zelené olivy(tak 10 ks), múka, mlieko, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

najprv dáme variť príslušný počet cestovín, podľa toho, koľko hladných krkov treba nasýtiť.
potom si do kastrólika dáme rozpustiť tak orech normálneho masla, alebo lyžicu toho rastlinného (do omáčky je podľa mňa lepšie). na jemnom ohni tuk roztopíme a zaprášime múkou. Ja robím všetko od oka, takže sypem, dokiaľ to je také akurát, ako kaša. chvíľočku miešame a zalejeme mliekom, tak 1 dl. miešame, najlepšie nástrojom, ktorým bežne šľaháme. po čase omáčka zhustne. ak je to príliš husté, prilejeme viac mlieka, ale odporúčam na začiatku liať menej, lebo z hustého redšie spravíme, ale naopak to už nejde. potom prisypeme NALÁMANÚ nivu. v omáčke ostanú výborné nerozpustené kúsky. vypneme sporák. pridáme olivy, nakrájané na kolieska. je to dobré aj bez nich, ale s nimi pôsobia cestoviny tak luxusnejšie :-) syr sa v teplej omáčke rozpustí tak akurát a olivy sa ohrejú. potom len premiešame omáčku a cestoviny a podávame.
dobrú chuť!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu