. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

Eva T. (Evulqa) ID 33802
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2008
Naposledy: 9.6.2021 21:23
Aktualizácia: 28.9.2013 18:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 347
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 177
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

RYŽA A CESTOVINY

Kalerábové fliačky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g veľké fliačky, 3 kaleráby, mrkva , maslo , soĺ, korenie, olej, cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame najemno cibuľu a na troške oleja ju popražíme, nedávať veľa, lebo ešte sa polejú cestoviny s maslom a budú mastné. Na poraženú cibuľu švacneme nahrubo nastrúhaný kaleráb, posolíme, pokoreníme a podusíme. Keď je klaráb podusený dostatočne, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, ešte trochu podusíme a hotovo. Súčasne s prípravou kalerábu si uvaríme klasickým spôsobom fliačky v slanej vode, scedíme, preložíme do misky, pridáme podusený kaleráb, polejeme popraženým maslom, premiešame, poprípade ešte dosolíme a dokoreníme a máme hotovo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 4.8.2008, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Trhance zo zemiakového cesta - závarka do polievok



POTREBNÉ PRÍSADY

2-3 zemiaky, soľ, polohrubá múka, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky postrúhame na kašu, posolíme, pridáme polohrubú múku a vodu. Vypracujeme tuhé cesto tak, aby sa dalo vyvaľkať asi na 3-4 mm. Cesto pokrájame na menšie štvorce a namúčenými prstami štipkáme z cesta malé trhance. Jemne ich poprášime múkou, aby sa nezlepili. Kým sa bavkáme s trhancami, prevaríme vodu. Do vriacej osolenej vody nahádžeme trhance, ale si ich v dlaniach trochu poprehadzujeme, aby sme sa zbavili prebytočnej múky. Necháme ich prevariť, kým nevyplávu na povrh, scedíme, premyjeme vodou a môžme podávať s rôznymi polievkami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu