končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Zemiakovy šalát trochu inakPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky * čerstvý miešaný šalát * balzamikový ocot * olivový olej * limetková šťava * mäta * pažítka * stopkový zeler * bazalka * soľ * čierne korenie * parmská šunka POSTUP PRÍPRAVY (myslím, že tento recept nevzbudí toľko rozruchu ako žabie stehienka, ale je tiež veľmi chutný :-) Zemiaky uvaríme v šupke, vodu zlejeme a dáme nabok. Pokiaľ budú chladnúť, pripravíme si zálievku z 2 lyžíc balzamikového octu, 3 lyžíc olivového oleja, 1 lyžice limetkovej (prípadne citrónovej) šťavy, štipky soli a trošky mletého čierneho korenia. Poriadne premiešame a ochutnáme. Ak má zálievka príliš výraznú chuť, môžeme ju zmierniť lyžicou čistej vody. Zálievku máme pripravenú, zemiaky už vychladli a môžeme ich teda ošúpať a pokrájať na kolieska. Do šalátovej misy rozložíme umytú a odkvapkanú šalátovú zmes a na ňu poukladáme zemiakové kolieska. Mätu, bazalku, pažítku a stopkový zeler nakrájame na drobno a dobre premiešame. Túto bylinkovú zmes vysypeme na zemiaky v šalátovej mise a všetko dobre premiešame. Na záver to celé prelejeme pripravenou zálievkou a vrch ozdobíme malými kúskami parmskej šunky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (7) posledné: 26.2.2009, 0:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Šalát s avokádom a gorgonzolouPOTREBNÉ PRÍSADY hlávkový šalát * avokádo * balzamikový ocot * olivový olej * horčica * med * strúčik cesnaku * syr gorgonzola * vlašské orechy * čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY V miske rozmiešame jednu lyžicu horčice, lyžicu medu, 2 lyžice tmavého balzamikového octu, 2 lyžice olivového oleja, lyžičku mletého čierneho korenia a rozdrvený strúčik cesnaku. Dobre premiešame a necháme chvíľu postáť, nech sa ingrediencie dobre spoja. Umytý a na menšie lístky natrhaný šalát vložíme do misy. Pridáme hrsť nasekaných vlašských orechov, ošúpané a na kocky nakrájané avokádo a rozmrvenú gorgonzolu. Šalát prelejeme pripravenou zálievkou a poriadne premiešame. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 4.2.2009, 14:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |