![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY ČEČENSKÁ TORTA zeleninová (4) 20.11.2024, 14:09 Kasíno Vajcia po nasom (19) 5.10.2024, 17:29 Pórový šalát s kukuricou (10) 28.12.2022, 22:19 Kapustový šalát podľa mojej maminy - u nás najobľúbenejší (32) 16.4.2021, 14:53 TABBOULEH - svieži a chutný šalát z bulguru a zeleniny (1) 13.11.2020, 17:53 Fantastický paradajkový šalát (76) 13.8.2020, 22:46 Salat GYROS (105) 14.7.2020, 17:05 Šalátik z vifonky (44) 5.3.2020, 12:39 Kapustový šalát s mrkvou, zelerom a jablkami (62) 26.2.2020, 16:33 Výborný pikantný šalát z čínskej kapusty... (15) 3.1.2020, 23:22 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 673 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,68 ďalšie >> |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() TESTPOTREBNÉ PRÍSADY test POSTUP PRÍPRAVY test ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Simona D. (uzivateldiamant) ID 333301 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() TABBOULEH - svieži a chutný šalát z bulguru a zeleninyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 porcie : 200g bulgur, šťava z 1/2 citróna, 2-3 PL olivový olej, kopec nasekanej petržlenovej vňate, 3-4 stonky čerstvej mäty, na malé kúsky pokrájané cherry paradajky a čerstvá uhorka (množstvo podľa chuti), olivy POSTUP PRÍPRAVY bulgur uvaríme tak, že na 1 diel bulguru dáme 2 diely vody alebo vývaru - vodu osolíme a dáme zovrieť a do vriacej nasypeme prepláchnutý bulgur, varíme 5 minút, potom odstavíme a necháme 10 minút dôjsť, presypeme do misy, pokvapkame citrónovou šťavou a olivovým olejom, premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať a mätu, pokrájané chery paradajky, čerstvú uhorku a olivy alebo zeleninu podľa chuti - môžeme posypať slanym syrom alebo bryndzou a jesť buď samotný alebo ako prílohu k mäsku ... mal by pred jedením odstáť cca 15-20 minút aby sa chute prepojili - ja som ho zjedla hneď a bol super ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.11.2020, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Šalát z quinoi ... výbornýýýPOTREBNÉ PRÍSADY 4 porcie : 200g quinoi, 200g uvarenec čiernej fazule (alebo čiernej fazule z plechovky), 1 žltá paprika, 1 červená paprika, menšia červená cibuľa, hrsť koriandrovej alebo petržlenovej vňate .. na zálievku : 3 PL balzamikového octu, 1 PL sójovej omáčky, 2 PL limetkovej šťavy a 3 PL olivového oleja POSTUP PRÍPRAVY quinou namočíme na 10 minút do vody, scedime, uvaríme podľa návodu a necháme mierne vychladnúť. Pokrajame nadrobno žltú aj červenú papriku, červenú cibuľu a hrsť koriandrovej alebo petržlenovej vňate. Pripravíme zálievku vymiešanímvšetkých surovín. Vo väčšej mise zmiešame uvarenú a vychladnutu quinou, fazuľu, papriku, vňať a zálievku .. je to chutný letný šalát ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Syrovo zeleninový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 300g michal.tehly, 1 cibula, 1 konzerva steriliz.hrachu, 1 pohár kápii, zavárané uhorky, soľ, korenie, voda zo zavár.uhoriek POSTUP PRÍPRAVY Syr nastruhame na hrubsom struhadle,nechame trochu obschnut. Kapiu a cibulu nakrajame na male kusky, hrach zlejeme a preplachneme,uhorky nakrajame na male kocky. Vsetko spolu zmiesame,osolime,okorenime a zalejeme uhorkovou stavou. Hodi sa k salamovej a sunkovej mise ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Skvelý Waldorf šalát s hruškouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 porcie : polovica menšieho buľvového zeleru, 2 kúsky stopkového zeleru, 2 hrušky, 3 PL kyslej smotany, 3 PL majonézy, 1-2 hrste vlašských orechov (celé alebo sekané), citrónová šťava, trstinový cukor, biele korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Očistený buľvový zeler a hrušky bez jadierok nakrájame škrabkou na tenučké plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a by nezhnedli. Stopkový zeler očistíme a nakrájame na tenšie kúsky. Majonézu zmiešame s kyslou smotanou, dochutíme cukrom, soľou, korením a citrónovou šťavou. Do misiek dáme zeler, hrušky, posypeme vlašskými orechmi (mali by byť celé alebo nahrubo sekané, ja som tentoraz využila zvyšok mletých). Pokvapkáme zálievkou alebo ju podávame osobitne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Vlašský šalát - podľa nás najlepšíííPOTREBNÉ PRÍSADY 5 väčších uvarených zemiakov, 200g jemnej salámy (napr. Valašská, Liptovská), 1 pohár sterilizovaný hrach+mrkva, sterilizované uhorky,majonéza, soľ, korenie, 2PL kečup, 1PL horčica, 2PL olej, 1PL ocot, 1PL worčestrová omáčka, 1PL kryštálový cukor POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zálievku: kečup, horčicu, olej, ocot, worč.omáčku a cukor dáme do hrnca a na ohni za stáleho miešania spolu zvaríme, chvílu, kým sa cukor nerozpustí, necháme vychladnúť. Salámu nakrájame na tenké kratšie pásiky, nakrájeme cca 3-4ks väčších sterilizovaných uhoriek ma malé kocky, sterilizovanú zmes hrach-mrkva zlejeme. Zemiaky nakrájame na menšie kocky, pridáme ostatné ingrediencie, vychladnutú zálievku, majonézu, soľ, korenie a zamiešame. necháme v chladničke odstáť a môžme podávať s pečivom alebo bez. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() ČEČENSKÁ TORTA zeleninováPOTREBNÉ PRÍSADY · 2-3 stredne veľké uvarené, nahrubo postrúhané cvikly · 2-3 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke, nahrubo nastrúhané · 3-4 kyslé uhorky, nadrobno nakrájané · 1 téglik majonézy zmiešanej s 1 téglikom kyslej smotany (1. polovica) · nakrájaná mladá cibuľka/pažítka, množstvo podľa chuti · nadrobno posekané bielka z 3-4 uvarených vajec · nahrubo nastrúhané 2 varené mrkvy · majonéza + kyslá smotana (2. polovica) · žĺtka z uvarených vajec rozmrvené, · nadrobno nasekaná petržlenová vňať, množstvo podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Šalát s cviklou (rozpočet cca pre 4 veľmi hladné osoby, s menším apetítom aj pre viacerých) Jednotlivé zložky treba klásť na seba do širšej misy, vytvoria sa farebné vrstvy Nezabudnúť na SOĽ ľ!!! · 2-3 stredne veľké uvarené, nahrubo postrúhané cvikly · 2-3 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke, nahrubo nastrúhané · 3-4 kyslé uhorky, nadrobno nakrájané · 1 téglik majonézy zmiešanej s 1 téglikom kyslej smotany (1. polovica) · nakrájaná mladá cibuľka/pažítka, množstvo podľa chuti Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Monika Š. (monini) ID 245452 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 20.11.2024, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Jarný šalát s repkovým olejomPOTREBNÉ PRÍSADY - Baby špenát - Rímsky šalát - Šalátová uhorka - Reďkovky - Šalotky - Biele víno - Citrónová šťava - Kyslá smotana - Repkový olej - Syr Feta POSTUP PRÍPRAVY Čerstvý baby špenát a rímsky šalát umyjeme vo vlažnej vode a zmiešame s nakrájanou uhorkou a reďkovkami. Nakrájame šalotku a polejeme octom a čerstvou šťavou z citróna. Všetko zmiešame dohromady a necháme odstáť asi 5 minút. Pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame. Pridáme nakrájané lístky mäty, osolíme a pridáme čierne korenie. Navrch pokvapkáme repkovým olejom, ktorý zvýrazní chuť každej ingrediecie a vytvorí tak skutočne chutný pokrm. Vedeli ste napríklad, že repkový olej obsahuje až 10 krát viac Omega - 3 mastných kyselín, než repkový olej? Je to skutočne zlatý olej. Recepty a ďalšie informácie môžte nájsť na stránke www.zamilujsadorepkovehooleja.eu Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarína G. (KatkaGecka) ID 320960 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Šalát s pečeným baklažánomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 baklažán, olivový olej, balzamikový ocot, soľ, čerstvo mleté čierne korenie ... na šalát : rukola, cherry paradajky, šťava z 1/2 citróna, soľ, korenie, štipka cukru, 1 ČL horčice alebo 1/2 ČL dijonskej horčice, trocha vody POSTUP PRÍPRAVY ... prekvapujúco chutný šalátik na to, že je s baklažánom ... inšpirácia z netu ... recept som upravila podľa mojej chuti ... Baklažán nakrájame na kúsky o rozmere cca 1,5 x 1,5 cm,ktoré nasypeme v jednej vrstve na plech vystlaný papierom na pečenie. Pofŕkame olivovým olejom a balzamikom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190°C cca 30-35 minút do zhnednutia. Cherry paradajky prekrojíme na polovice a rýchlo opečieme na rozpálenej panvici. Dresing pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Pred podávaním polejeme rukolu s dresingom a premiešame, pridáme opečené cherry paradajky a upečený baklažán, pokvapkáme olivovým olejom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.3.2016, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Mango šalát - výbornýýýýýýPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis pre 4 osoby : 2 zrelé ale nie veľmi mäkké mangá, 1 stredná cibuľa (biela alebo červená), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, farebné čili papričky, pár kvapiek ryžového octu POSTUP PRÍPRAVY ... tento šalátik, ktorý som kedysi videla v relácii Prostřeno, som sa chystala vyskúšať už veeeľmi dlho, ale stále som váhala, pretože som nevedela aká bude kombinácia manga a cibule, ale zbytočne - chute k sebe pasujú dokonale, šalátik je svieži a výborný, a pritom veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, pôvodná receptúra je len jemne doladená ... takže ideme na to : mangá ošúpeme a pokrájame na tenké rezančeky, alebo iné tvary podľa chuti, rovnako očistíme cibuľu a pokrájame na tenké pol kolieska, ktoré rozoberieme na jednotlivé dieliky (v pôvodnom recepte je biela, ale mne sa zdala byť lepšia táto červená, ktorá v šaláte lepšie vyzerá a má jemnejšiu chuť). Jemne posolíme, okoreníme čiernym alebo farebným korením, pridáme pár kvapiek ryžového octu (odporúčam ryžový, je jemnejší ako klasický - používam ho do všetkých šalátov - stojí niečo cez 1 € a dostať ho napr. v Bille či Tescu v regáli s cudzokrajnými potravinami). Na záver pridáme po kúsku nakrájanej čili papričky, ja som použila také tie farebné čo veľmi neštípu, kto má rád pálivé môže pridať pálivú, jemne premiešame a servírujeme ... hodí sa k pečenému mäsu, rizotu alebo len tak, ako ľahký obed ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 673 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,68 ďalšie >> |