končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Piškóty MackoPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajíčka 280 g hladkej múky T650 80 g práškového cukru 50 g Granka 1 mokka kávová lyžička Salajky (prírodný kypriaci prášok tzv. Jelenia soľ POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka s cukrom a Grankom vymiešame do hladka. Primiešame múku premiešanú so Salajkou. Vytvoríme hladké vláčne cesto. Vyvaľkáme ho na mierne pocukrovanej podložke na hrúbku 5 mm. Vykrojíme macíky (iné tvary). Poukladáme na papierom vyložený pekáč a necháme postáť asi 3 hodiny. Potom pečieme vo vyhriatej rúre pri 150°C. Upečené hneď skladáme z pekáča a necháme vychladnúť. Pri prvom pečení ich kontrolujete a zmerajte si čas. Mám skúsenosti, že pri rôznych rúrách ich musíme rôzne dlho piecť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.1.2012, 13:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Štamperlíkové piškótyPOTREBNÉ PRÍSADY štamprlík = 5 cl 2 vajíčka 2 štamperlíky práškového cukru 8 štamperlíkov polohrubej múky 1 zarovnaná mokka kávová lyžička Salajky 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka vymiešame s cukrom do penista. Primiešame múku zmiešanú so Salajkou. Vypracujeme tuhé cesto.Necháme ho stáť asi 4 - 6 hodín.Potom vyvaľkáme cesto na hrúbku 0,5 cm a štamprlíkom vykrojíme piškóty. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme pomocou pierka vlažnou vodou, aby sme odstránili prebytočnú múku z povrchu. Pozor, nesmiete ich veľmi namočiť.Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C asi 5 - 6 minút. Ešte teplé zložíme z plechu a necháme vychladnúť. Nečakajte, že z vrchu zhnednú. Budú jemne hnedasté zo spodu, ale zvrchu budú biele. Sú tvrdšie ako piškóty z obchodu. Sú vhodnejšie potom aj na všelijaké nepečené zákuzky zo smotany.Skladujeme v plechovej nádobe v chlade (nie v chladničke) najviac 5 dní. Poznámka: edoporučujem Salajku zamieňať za sódu bikarbónu alebo prášok do pečiva. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.2.2010, 15:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |