končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Detská žemľovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g tvarohu, fľašu sterilizovaných jabĺk, 6 vajec, fruktóza/práškový cukor, mlieko, škorica, vanilkový cukor, maslo na potretie, 1 x detské kukuričné chrumky nesolené, 1 vanilkový puding. POSTUP PRÍPRAVY Pripravený plech si vymastíme maslom. do taniera si dáme žĺtky, mlieko, vanilkový cukor. V tejto tekutine namáčame detské chrumky a vyložíme nimi plech. Na chrumky nanesieme jablká. Ja som mala už sterilizované, ale pokiaľ nemáte, môžete si ich nakrájať a mierne podusiť. Bielky dávame do inej nádoby, kde vyšľaháme tuhý sneh s trochou soli a pridávame cukor aby nám vznikol tuhý sneh. Tvaroh vymiešame s cukrom podľa chuti, 1 vajíčkom, 1 vanilkovým pudingom. Kto chce môže pridať aj hrozienka. Nanesieme na jablká. Na tvarohovú plnku nanesieme druhú vrstvu jabĺk. Pokryjeme opäť namočenými chrumkami. Dáme do rúry piecť. Stačí tak 20 minút, aby chrumky nezhoreli. Pred dopečením dáme na vrch sneh a ešte trochu dopečieme. Detské chrumky sa napijú a skoro rozmočia, tak žemľovka nie je taká vysoká a pekná ako z vianočky, ale pre deti je výborna. Bez lepku. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
MiláčikPOTREBNÉ PRÍSADY vanilkový cukor 40g, 250g biely jogurt, 250g krémový tvaroh, 250g kyslá smotana, 1 smotanový puding, stévia sladidlo, 4 dcl mlieka, 20 g fruktóza. POSTUP PRÍPRAVY Pudingový prášok, asi 6-8 ks stévia tabletiek, vanilkový cukor a mlieko dáme do hrnčeka variť. Uvaríme hustú kašu. Odstavíme zo sporáka a dáme vychladnúť. Je lepšie dávať domáci vanilkový cukor, kde sú aj kúsky vanilky, krásne to prevonia a v miláčiku zostanú maličké bodky z vanilkového lusku.\\r\\nMedzitým si do inej väčšej nádoby dáme jogurt, tvaroh a kyslú smotanu (jogurt môže byť aj nízkotučný a tvaroh je lepšie termizovaný). Pridáme k mase fruktózu, ovocný cukor. Kto nepoužíva môže dať práškový cukor. \\r\\nVychladnutý puding pridáme k jogurtovej mase a poriadne mixérom vymiešame do hladka. \\r\\nOdporúčam ochutnať sladkosť po vymiešaní, každý má rád inak sladké, prípadne dosypať cukor podľa potreby.\\r\\nNaliať do malých pohárikov a dať chladiť.\\r\\nNebojte sa ešte v priebehu pár hodín v chladničke zhustne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 30.5.2013, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
PerníkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g hladkej špaldovej múky, kukuričná múka, 1 ČL sódy bicarbony, 200 g medu, 1 ČL perníkového korenia, 1ČL citrónovej kôry, 60g palmového tuku/masla, 2 vajíčka POSTUP PRÍPRAVY - do hrnčeka si navážime med, maslo, kôru, korenie a sódu bicarbonu. Dáme na sporák rozpustiť. - do druhého veľkého hrnca si dáme múku a po roztopení pridáme medovú masu a vajíčka. - poriadne premiešame na hladké medovníkové cesto. Ak je cesto riedke, tak primiešavame kukuričnú múku. - dáme na hodinu do chladničky. - rozvaľkáme a vykrajujeme. - pečieme v teplovzdušnej rúre na 180C. - môžeme ozdobiť podľa vôle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |