
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 83 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Vyborny ceresnovy kolacikPOTREBNÉ PRÍSADY 375 gramov listkoveho cesta, 170g ceresnoveho (alebo jahodoveho, malinoveho) dzemu, 1 zltko, jedna polievkova lyzica sladkej smotany. Na "frangipan": 80 gramov rozpusteneho masla, dve vajicka, 110 gramov cukru (krystalovy), 110 gramov mletych mandli, cajova lyzica vanilkoveho extraktu/aromy alebo amareta, 500 gramov ceresni POSTUP PRÍPRAVY Cesto si rozvalkame do 35 cm formy ktoru si vymastime maslom alebo vystlieme papierom na pecenie. Zltok rozmiesame s jednou polievkovou lyzicou smotany a potrieme cele cesto. Dame do chladnicky na 15 minut Medzitym si spravime frangipan: rozmiesajte vajicka s cukrom, pridajte cukor a mandle a vanilkovy extrakt. Cesto vyberieme z chladnicky, popichame vidlickou a potrieme dzemom poriadne aj rohy (zalezi od toho aku formu pouzivate, ja pouzivam okruhlu na tzv. tarts ). Na dzem nalejte frangipan a na vrch poukladajte tolko ceresni (vykostkovanych) kolko mate radi :) Ruru si vyhrejte na 200 stupnov, ale pecte pri teplote 180 okolo 20 minut (niekedy staci 15 zalezi od rury) Vyberte z rury nechajte nech si kolacik odpocinie 15 minut, posypat praskovym cukrom Na figu sa to reze ked je teple tak skuste vydrzat ale hrozne chutne :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana B. (ZuzkaLondyn) ID 274356 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
![]() Čerešňový džemPOTREBNÉ PRÍSADY čerešne,cukor,citronová štava ,čerešnový likér POSTUP PRÍPRAVY Čerešne odstopkujeme a namočíme do vody s trochou soli,necháme asi 2 hodinky aby z nich vyšli červíky.Umyjeme ich a vykôstkujeme.Nahádžeme do robota a nasekáme nahrubo.Dáme do hrnca a varíme na miernom ohni asi 20 minút.Potom si čerešne odmeriame aj so šťavou (do odmerky alebo šálkami) a vylejeme znovu do hrnca .Pridáme 3/4 cukru z celkového množstva čerešní.To znamená ,že ak máte 4 šálky čerešní,pridáte 3 šálky cukru.Varíme ďalej na miernom ohni do zhustnutia.Mne to trvalo ešte asi 30 minút.Pridáme citrónovú šťavu podla chuti -ja som dala z 1/2 citróna.Na koniec urobíme skúšku na tanieriku v mrazničke ,ak sa nám konzistencia džemu pozdáva pridáme likér -ja som dala 2 vrchnáčiky.Kto nechce ,môže vynechať.Naberieme do fľaštičiek a dobre uzavrieme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Ceresnovy kolacPOTREBNÉ PRÍSADY OMG priatelia toto musi to co v najblizsej dobe urobite pre svoju rodinu a priatelov...!!!!! http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/06/ceresnovy-kolac.html POSTUP PRÍPRAVY http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/06/ceresnovy-kolac.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() ČEREŠŇOVÁ BUBLANINAPOTREBNÉ PRÍSADY vajcia, múka, cukor, olej, voda, soľ, kypriaci prášok, čerešne POSTUP PRÍPRAVY V miske som ručným šľahačom vyšľahal 5 vajec, štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila cukru, deci oleja, štipku soli, deci vody, 1 kypriaci prášok do pečiva. Cesto som vylial na vymastený pomúčený plech, na vrch som nahádzal zavárané čerešne bez kôstiek, (zubár je drahý) a piekol v rúre 20 minút pri 180 stupňoch. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.7.2013, 15:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() ♠♠♠ Čerešňové cupcake ♠♠♠POTREBNÉ PRÍSADY Základ tvoria MUFFINY S ORECHMI A BIELOU ČOKOLÁDOU: 250g hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 150g nasekanej bielej čokolády, 100g posekaných vlašských orechov, 1 ČL vanilkovej esencie /nemusí byť/, 2 vajcia, 275 ml cmaru /alebo "podmáslí", kupujem v LIDLI/, 60g hnedého cukru /ak nemáme postačí aj krupicový biely/, 75g rozpustenej Hery ♠♠♠♠♠ ČEREŠŇOVÝ KRÉM: 150ml čerešňového sirupu - hustého /dostať kúpiť aj v LIDLI/, 350ml vody, 100g krupicového cukru, 1 vanilkový puding, 1 PL SOLAMYLU, 250g masla /Hery/, 1-2 Pl práškového cukru. POSTUP PRÍPRAVY MUFFINY: Múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu zmiešame, pridáme bielu čokoládu a orechy. Zvyšné suroviny spolu vyšľaháme a vlejeme do múčnej zmesi, dobre premiešame. Košíky na muffiny plníme do 2/3 a pečieme na 200°C, 15 minút. Necháme vychladnúť a buď zjeme len takéto alebo ozdobíme krémom. Vyšlo mi 28 kúskov... ♠♠♠♠♠ Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 31.1.2016, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Včerajší - čerešňový s drobenkou a tvarohomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Inšpirácia z MMB ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katka R. (sioux) ID 2085 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Čerešňovo-tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 225 g hladkej múky, 1,5 lyžičky pdp, 100 g masla, 75 g práškového cukru, 1 vajce, 75 g mletých mandlí, 750 g čerešní Tvarohová plnka: 500 g jemného tvarohu, 150 g kyslej smotany, postrúhanú kôru a šťavu z jedného citróna, 2 lyžičky škoricového cukru, 4 vajcia, 20 g pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, 175 g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Recept je z časopisu Dobré jedlo 07/2012. Robila som z polovičnej dávky, odporúčam podávať poriadne vychladený. Prepáčte prosím, nejak som zabúdala fotiť, v tom teple som to chcela mať čím skôr za sebou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 14.11.2015, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Tvarohovo-čerešňová...POTREBNÉ PRÍSADY Korpus na aký sme zvyknuté.... Krém: 1 hrudkový tvaroh (250 g ), 1 kyslá smotana, 1 vanilkový cukor, 3 PL cukru (podľa chuti), 1 šľahačková smotana, želatínový stužovač. Čerešne, tortové želé POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh vymixujeme s kyslou smotanou, pridáme vanilkový cukor a cca 3 PL cukru a 1/2 balíka želatínového stužovača. Vyšľaháme si šľahačku a zmiešame s tvarohovou masou. Plnku natrieme na korpus, na to poukladáme vykôstkované čerešne a zalejeme tortovým želé (pripravíme podľa návodu na obale). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 30.6.2012, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ceresnePRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Dobry den neviete mi poradit,ako zuzitkovat ceresne,okrem kolacov a zavarania,budem vam povdacna,popripade mozte sem hodit aj nejaky receptik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Helena G. (popoluska340) ID 56630 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 4.7.2012, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Torta čerešňovo - banánová - jednoduchá a chutnáPOTREBNÉ PRÍSADY 1x smotana na šľahanie 33% 1x jemný tvaroh rozmixovaný, ja kupujem v Kauflande 1 vanilínový cukor 2 PL kakaa 1x kupovaný piškótový korpus Ovocie na ozdobenie ( banán, cerečne, maliny.....:) ) POSTUP PRÍPRAVY Smotanu a tvaroh rozmixujeme, pridáme cukor a kakao. Hmotu rozotrieme na korpus a ozdobíme...zapojte fantáziu :) DOBRÚ CHUŤ ....môjmu budúcemu svokrovi velmi chutila :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Henrieta C. (henulkah) ID 209323 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 31.7.2011, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 83 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |