Helena G. (popoluska340) ID 56630 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
ceresne
[ recept č. 48120 zo dňa 28.5.2012 ] PRO INSPIRACI
POSTUP PRÍPRAVY
Dobry den neviete mi poradit,ako zuzitkovat ceresne,okrem kolacov a zavarania,budem vam povdacna,popripade mozte sem hodit aj nejaky receptik. |
 | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (4.7.2012, 9:36) |
No píšem už po sezóne, to o to to bude ľahšie na ďalší rok. Toto sa chystám už 2. rok urobiť, no nejak som sa do toho ešte nedokopala http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=51822 . Sú tu vlastne 2 produkty: hrozienka na koláč a šťava na sirup. Ešte čerešne mrazím a použijem neskôr na miešaný lekvár, prípadne na pečený čaj. Totižto, každé ovocie dozrieva inokedy, preto si postupne potroške mrazím a neskôr, príp. v zime, keď je čas robím takéto miešané vecičky . A ináč čisto z čerešní je výborný lekvár. A ešte robievam deckám dreň, aj z čerešní. Tej sa zje ozaj dosť veľa. A niekedy tú dreň aj vyšľahám zamrazenú v kuch.robote a prilievam Tatramlieko a trolilinku citrónovej šťavy. Je z toho zmrzlina. Tá chutí zas nám dospelým v pohári ozdobená šľahačkou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Š. (suzihu) ID 57991, mimibazar.sk/suzihu (29.5.2012, 10:27) |
ja som tu narazila raz na recept : čerešňové halušky. Skúste si dať vyhľadať, možno vás osloví |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (28.5.2012, 14:33) |
vykôstkovať, napichnúť na špajľu, obaliť v cestíčku a vypražiť, potom vybrať špajľu a podávať so šľahačkou, príp. poliate čokoládou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea H. (Prváčik) ID 162522 (28.5.2012, 14:24) |
nechať prejsť trubkou ani ja neviem, naší ich majú strašne veľa, dá sa džem, ale mne to veľmi nechutí.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Livia M. (liviam) ID 19540 (28.5.2012, 13:34) |
Mňa len tak napadlo .... sirup, džem, zamraziť ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Stanislava M. (dajka76) ID 119886 (29.5.2012, 9:38) |
Džem je vynikajúci, aj ja idem v sobotu variť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |