končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 51.180 (zobrazuje sa 50951-50960) | << predošlé 1,.,5091, 5092, 5093, 5094, 5095, 5096, 5097, 5098, 5099, 5100, 5101,.,5118 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
ako (NE) uvariť pripálenú ryžu :-)))POTREBNÉ PRÍSADY ryža, starý hrniec(netreba nový,lebo sa aj tak vyhodí), soľ a voda ( síce ani voda netreba aj tak sa vyparí.-)))) POSTUP PRÍPRAVY dnes som si povedala,že sa nebudem až tak veľmi nudiť a keďže kuriatko sme mali zo včera a chlieb nejem,tak som dostala nápad,že si uvarím ryžu,len to som ešte netušila,že budem potrebovať pomoc požiarnikov,čatu upratovačiek a samozrejme ako po každom mojom varení mamine silné nervy a maliarov:-)) macka by mohla uverejniť aj nejaký dobrý recept na ryžu,najlepšie taký,že nebude vadiť,ak na ňu zabudnem aj dve hodiny:-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alexandra N. (alexandra49) ID 2935 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 13.8.2011, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Patizón s rajčinami a paprikouPOTREBNÉ PRÍSADY Patizón strednej veľkosti, rajčiny 3-4, papriky 3-4, 4-5 trojuholníkov taveného syra, cibuľa, olej, soľ vegeta, bazalka POSTUP PRÍPRAVY Patizón ošúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na malé kocky. Rajčiny sparíme vo vriacej vode a ošúpeme. Spolu s paprikou nakrájame na drobné kocky. Keď to máme pekne pripravené nakrájame cibuľu na drobno a speníme na oleji do zlatista, pridáme patizón, rajčiny a papriku /tak aby to bolo v pomere na 3 diely patizónu, 2 diely rajčín a 2 diely papriky/ osolíme, pridáme kávovú lyžičku vegety a podlejeme trochou vody asi tak aby bola zelenina do polovice ponorená a necháme dusiť cca 10-15 min. Ak je potreba prilejeme vodu tak aby bola zelenina stále cca do polovice ponorená aby nám jedlo zostalo šťavnaté. Keď je patizón mäkký odstavíme ho, pridáme bazalku a premiešame Potom pridáme syr a znova premiešame tak aby sa nám rozpustil. Podávame len tak bez prílohy, mne aj mojich dvom chlapom to veľmi chutí. Všetkým prajeme dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Hanka K. (Kohan) ID 315 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 9.8.2015, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohovo-banánová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Roláda: 6 vajíčok, 6 PL polohrubej múky, 1 PL vody, 6 PL práškového cukru, štipka soli, papier, múka a tuk na prípravu plechu, lekvár Plnka: 2x250 g tvarohu/Danone-je najlepší alebo ten s Kauflandu/, 1 smotana na šľahanie, 2 ks vanilkového cukru, 4-5 PL kryštálového cukru, 4cl banánového likéru/môže byť aj iný napr.mandľový/,4-6 plátkov želatíny,2-3 ks banánov, maslo na vymastenie misy,čokoládová poleva na ozdobu. POSTUP PRÍPRAVY Mamulienky či nemamulienky, v piatok bolo Heleny, a moja veľmi dobrá kamarátka mala meniny.Tak nevedela som rychlo čo jej mám kúpiť tak som sa rozhodla,že jej urobím túto tvarohovú tortu.Viem,že strašne miluje tvaroh.Tak to nebolo až také ťažké.Postup viď obrázkový postup.Záver nie je až taký suprový,nakoľko táto torta by mala stáť aspoň 16hodín.Ale čo po designe hlavné, že to chutí skvelo.Dobrú chuť.Deni. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.8.2006, 17:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
BOŽSKÝ NAKLADANÝ ROMADURPOTREBNÉ PRÍSADY Na 7 dcl fľašu: 3 x syr Romadur, 3-4 x stredne veľká červená cibuľa, 1 dcl octa, 3 dcl oleja / olivový a rastlinný /, soľ, čierne korenie, 1 x feferónka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si ingrediencie s ktorými budeme pracovať: Syr si nakrájame asi na 3-4 mm hrubé plátky alebo kocky. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Ak chceme použiť aj feferónku, nakrájame ju úplne na jemnunko. Kto nemá rád pikantné, nemusí aj tak je to lahôdka. Zálievka: Zmiešame si ocot s olejom. Ja si zmiešavam olivový olej s rastlinným olejom, nakoľko olivový olej má pre nás veľmi výraznú chuť. Kto má rád výraznú chuť olivového oleja, môže použiť len ten. Do octa s olejom pridáme čierne korenie podľa chuti / ja dávam asi 1/2 kávovej lyžičky, ale je to dosť pikantné/ a 1/4 kávovej lyžičky soli. Príprava: Do čistej 7 dcl fľaše začneme ukladať vrstvu červenej cibule, v prípade ak použijete feferónku, cibuľu posypte trochou feferónky. Na vrstvu cibule si dáme vrstvu nakrájaného syra a postup opakujeme až do naplnenia pohára. Celé zalejeme zálievkou. Fľašu dobre zatvoríme 2-3 x otočíme hore hlavou, aby sa zálievka dostala všade :o). Vložíme do chladničky. O 4 dni sa môžeme pustiť do tejto smradľavučkej pochúťky. Treba zjesť do 7 dní, potom je už syr veľmi mazľavý. Podávame s pečivom, alebo čerstvým chlebíkom. VAROVANIE! Po konzumácii tohto jedla sa určite vyhnite spoločnosti! Prajem Vám dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Kuracie mäsko so "sviečkovou" omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Kúsok kuracieho stehienka, 1 zemiačik, 2 mrkvy (1 ak je väčšia), kúsok kalerábu, 1 petržlen, pažítka, maslo, 30 ml mliečka (sušené, alebo normálne, príp. materské) POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík je veeeeľmi jednoduchý, ale môjmu 16 mesačnému bobákovi už dlho chutí a myslím, že je možné ho podávať detičkám už naozaj dosť skoro - ja som to dávala (samozrejme posekané na drobno) už od 8. mesiaca. Takže uvaríme si klasickú polievočku - mäsko, mrkvičky, petržlen, kalerábik (ak máme môžme pridať aj petržlenovú vňaťku) varíme 1 - 2 hodiny (vodu dolievame, aby nám polievočka neprihorela ;)...). Asi 20 minút pred dovarením pridám na kúsky pokrájaný zemiačik a varím už len, kým sa zemiak neuvarí. Z polievočky vyberiem zeleninu bez zemiaku, pridám mliečko (ak ešte rozrábame zo sušeného, môžeme použiť namiesto vody aj šťavu z polievky) a rozmixujeme na hladkú omáčku. Ak je pririedka, môžeme zahustiť kúskom uvareného zemiačika. Omáčka má podobnú chuť ako omáčka na sviečkovú, preto som to tak nazvala :). Mäsko si nakrájame (nasekáme) na kúsky, prelejeme omáčkou, pridáme zemiačiky omastené kúskom masielka a posypané pažítkou a zaželáme nášmu bobáčikovi dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Jana O. (Olivia) ID 1265 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.10.2009, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
FašírkyPOTREBNÉ PRÍSADY na 13-14 ks fašírok budeme potrebovať: 700-800 gr bravčového pleca, 4-5 rožkov z predošlého dňa, 2 vajíčka, 1 čajová lyžička soli, 2 čajové lyžičky červenej papriky, vegeta, čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, 1 veľká cibuľa. Na obaľovanie: múku, vajíčka, strúhanku. POSTUP PRÍPRAVY Umyjeme mäsko, pokrájame na kocky a pomelieme na mlynčeku. Zároveň pomelieme cesnak a cibuľu. Pridáme vajíčka, soľ, korenie, vegetu, červenú papriku. Rožky namočíme do teplej vody a vyžmýkame. Pridáme k mäsu. Všetko spolu pomiešame a tvarujeme fašírky. Obalíme v klasickom trojobale a vypražíme. A papáme a papáme... My papáme so zemiakovou kašou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Andrea S. (Andy2) ID 1666 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 14.3.2013, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
BaileysPOTREBNÉ PRÍSADY 2 salká, 1 mandľový puding, 0,5 l mlieka, 0,5 l rumu, 1 vanilka, 1 dl šľahačky POSTUP PRÍPRAVY Obe salká dáme na dve hodiny variť, potom necháme vychladnúť. Z mandľového pudingu, mlieka a vanilky urobíme puding a mierne vychladíme za stáleho miešania, aby sa nám neurobila navrchu koža. Vlažný puding zmiešame so salkami, rumom a nakoniec pridáme šľahačku. Dáme odležať na 12 hodín do chladničky a podávame vychladené s kockou ľadu. Priznajme si - kto z nás si občas rád nepochutí na dobrom nápoji.... s troškou alkoholu? :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Marcela Z. (tevion) ID 5572 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 20.2.2008, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakový slaný koláč - chutnejší, než sa zdáPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, soľ, vajce, masť na vymastenie pekáča POSTUP PRÍPRAVY Ľubovoľné množstvo zemiakov ( podľa počtu osôb ) očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme soľ podľa chuti, 1 - 2 vajcia a vylejeme na vymestený pekáč. Upečieme doružova. Po upečení - ešte horúce - potrieme maslom. Je to výborné jedlo z Rumunska. Vyzerá obyčajne a príliš jednoducho, ale chutí skvelo. Ďalšou alternatívou je pridať do surového cesnak a majoránku a máte obdobu zemiakových placiek - len s menšou námahou a oveľa menším množstvom tuku:) Na takto ochutené a upečené zemiaky sa hodí napr. pečeň na cibuli, alebo mäso dusené na zelenine. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marcela Z. (tevion) ID 5572 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2016, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Chlieb na rýchle pohosteniePOTREBNÉ PRÍSADY 5 krajcov chleba, roztierateľný syr, 5 plátkov mäkkej salámy, vajce, hladká múka, strúhanka, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Krajce chleba orežieme na polovice, každú z jednej strany potrieme syrom, na syr dáme salámu a položíme ďalší krajec chleba. Takéto chleby obalíme v trojobale a usmažíme. Chutné, rýchle, jednoduché... Hodí sa k tomu zeleninový šalát, kečup, tatarská omáčka alebo dresing. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marcela Z. (tevion) ID 5572 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 13.11.2007, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so smotanovou omáčkou - výborné!!!POTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček cestovín, 2 trojuholníky taveného syru, 250 ml šľahačkovej smotany, hydinový bujón, 350 ml mlieka, PL hladkej múky, maslo, 15 dkg šunkovej alebo diétnej salámy, bazalka POSTUP PRÍPRAVY Na masle opražíme na pásiky pokrájanú salámu. Prilejeme šľahačkovú smotanu rozmiešanú s bujónom, 2 tavené syry, 250 ml mlieka a miešame, kým sa syry nerozpustia, potom necháme ešte prevrieť. 100 ml mlieka rozmiešame s hladkou múkou a cez sitko ho prilejeme do omáčky a necháme opäť prevrieť a pridáme bazalku. Nalejeme na uvarené cestoviny, ktoré sme varili so soľou a lyžicou oleja. Tento recept je úplne jednoduchý a veľmi, veľmi chutný. Keď to zjedli aj tí moji mäsožravci ( a aj si niekoľkokrát pridali ), zje to asi každý:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Marcela Z. (tevion) ID 5572 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 15.11.2012, 11:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.180 (zobrazuje sa 50951-50960) | << predošlé 1,.,5091, 5092, 5093, 5094, 5095, 5096, 5097, 5098, 5099, 5100, 5101,.,5118 ďalšie >> |