
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50851-50860) | << predošlé 1,.,5081, 5082, 5083, 5084, 5085, 5086, 5087, 5088, 5089, 5090, 5091,.,5101 ďalšie >> |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Čínska kapusta s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 3 lyžice majonézy | 1 čínska kapusta | 1 lyžica marhuľového džemu | 2 lyžice nízkotučného jogurtu | 2 pomaranče | 1 malá plechovka ananásu | soľ POSTUP PRÍPRAVY Čínsku kapustu nakrájame na kúsky. Ananás scedíme a nakrájame na kocky. Pomaranč olúpeme až na dužinu a nakrájame. Nakrájanú kapustu a ovocie premiešame. Marhuľový džem vmiešame do jogurtu, pridáme majonézu a premiešame s nakrájaným ovocím a kapustou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana F. (Hana3) ID 2214 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.3.2010, 10:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Na posilnenie srdcaPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg medu, šťavu zo 7 citrónov, šťavu z piatich veľkých hlavičiek cesnaku. POSTUP PRÍPRAVY Med, citrónovú šťavu a šťavu z cesnaku zmiešame a necháme odstáť v tme. Užívame tri až 4 krát denne dve lyžice asi 30 minút pred jedlom. Kúra by mala trvať 1 mesiac. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zuzana F. (Hana3) ID 2214 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.12.2007, 9:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Žihlavový sirupPOTREBNÉ PRÍSADY 3 a 1/2l vody 3 citróny 100 končekov žihlavy 3kg cukru kryštál 5 lyžičiek kyseliny citrónovej POSTUP PRÍPRAVY Vodu prevaríme a citrón prevaríme, ktoré najskôr umyjeme a nakrájame na koliečka. Necháme vychladnúť a pridáme žihlavu. Necháme 24h vyluhovat, potol precedíme a trochu vytlačíme. Pridáme cukor a kyselinu citrónovú, zamiešame, až kým sa cukor rozpustí. Už nevaríťt, nalejeme do flašiek a dáme do chladna. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Zuzana F. (Hana3) ID 2214 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 29.4.2013, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kinder čokoládaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stužený tuk 350 g krištáloveho cukru 3 dl vody 1 vanilkový cukor 50 g kakaa ½ kg sušeného mlieka POSTUP PRÍPRAVY Vodu, cukor a vanilkový cukor varime na miernom ohni 4 min. ( musi vrieť) Odstavíme a zmiešame s tukom. Do vlažnej zmesi vmiešame sušene mlieko. Zmes rozdelime na polovicu. Do prvej polovice vmiešame kakao. Vylejeme na vymastený plech. Ked zmes stuhne, vylejeme druhu polovicu a nechame stuhnuť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Zuzana F. (Hana3) ID 2214 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 6.11.2009, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Mexická chilli polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY mleté bravčové mäso * 2 rajčinové pretlaky alebo 1 l rajčinového neochuteného džúsu * 3-4 rajčiny * 1 konzerva bielej fazule * 1 konzerva červenej fazule v slanom náleve * pór * na dochutenie: 1 ks nastrúhaný muškátový oriešok * cesnak * soľ * chilli korenie * chilli sójová omáčka ostrá * sójová omáčka sladká * emčéká * sladká paprika * 2 PL whisky * POSTUP PRÍPRAVY Pre pár dňami, čudujsasvete, sa vrátil kolega brata švagra sestry mojej kamarátky cez internet z Mexika, kde bol pozvaný na návštevu. Nakoľko som sa ja nemohla pochváliť takýmto návratom, tak som pozvala Mexiko do našej kuchyne a uvarila som výlučne pre dospelákov a iné veľké deti mexickú ostrokyslú chilli polievku. Podobá sa tej pravej mexickej, len je málinko poslovenčená, ale keď si dáte pri jedení (alebo už pri varení?) dvojmetrové sombrero s navešanými banánmi a ananásami na hlavu, na stôl si prehnane vehementne naaranžujete kaktusy, vpustíte trocha južného slnka cez okno, urobíte si fiestu v tieni lampiónov, jedlo spláchnete tequilou, odovzdane sa budete oddávať poobednej sieste...a večer zatancujete v šialene červenej volánikovej sukni manželovi/priateľovi/milencovi mambu a potom budete odolávať rozzúrenému býkovi..... atď atď... tak budete mať Mexiko aj Vy doma a ešte k tomu ušetríte niekoľko desiatok tisíc dolárov. A to sa oplatí! Takže pripájam recept na mexickú polievku, ktorá je chuťovo veľmi zaujímavá, najmä ak do neho nastrúhate jeden celý muškátový oriešok bez nechtov a člupnete dve lyžice Vašej obľúbenej whisky. Ak ste už stihli celú whisky vypiť, alebo Vám ju vyslopali hostia, tak pridajte trošku z niečoho, čo Vám tí nevychovanci nechali, hlavne aby to bolo „tvrdé žltej farby“, napr. brandy, koňak, alebo ako tomu všetkému hovorí môj známy z Hornej Dolnej: „neaký hociaký štok“. Túto polievku robievam ako hlavné jedlo, podávam ju s tortillami (bežne dostať v obchodoch), robievam ju brutálne brutálne abnormálne štipľavú, až pri nej plačeme, vrieskame od bolesti, skuvíňame a minieme kartón papierových vreckoviek na usoplené nosy. Koniec-koncov sú štipľavé jedlá podľa amerických odborníkov odrazu zdravé, okrem toho, že Vás pália 3x, (pozn. redakcie: prvýkrát, keď ich jete, druhý krát, keď ich chcete nechať tam, kde ste sa najedli a tretí krát keď o nich rozprávate) zrýchľujú metabolizmus a prirodzene zdvíhajú adrenalín v tele, na ktorý sme určite pri vychovávaní svojich detičiek zvyknuté. A niektorí jedinci s vyšším počtom detí alebo s depresívnym šéfom v práci, sú na zvýšenom adrenalíne aj závislí.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 15.10.2015, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie soté so syrom s modrou plesňouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracích pŕs, 1 plechovka šampiňónov v náleve, 50 g syru s modrou plesňou, 100 g tvrdého syra na strúhanie, 250 ml smotany na varenie, korenie, 1 kocka slepačieho bujónu, olej, cestoviny POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny zľahka orestujeme, prilejemedáme k nim nálev zo šampiňónov, slepačí bujón a mierne podusíme. Kuracie prsia okoreníme, potrieme olejom a ugrilujeme do zlatista. Ugrilované mäso nakrájame na pásiky, pridáme ku šampiňónom a dusíme. Na kuraciu zmes so šampiňónmi pridáme rozdrobený syr s modrou plesňou a miešame, kým sa syr neroztopí a nespojí sa s mäsom. Nakoniec vmiešame smotanu, ktorú necháme len prebublať, aby sa nezrazila. Soté posypeme nastrúhaným syrom. Ako prílohu podávame cestoviny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Eintopf s mangom a kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracích pŕs, 200 g ryže, 1 mango, 3 šalotky /fialová cibuľa/, 250 ml suchého bieleho vína, 125 ml hovädzieho bujónu, 1/2 citrónu, 1 PL oleja, 1 PL masla, 1 KL kukuričného škrobu, karí korenie, biele korenie, cukor a soľ POSTUP PRÍPRAVY Na kocky nakrájané mäso sprudka orestujeme na oleji s maslom a vyberieme ho. Vo výpeku necháme speniť šalotku, zalejeme bujónom a vínom, pridáme citrónovú šťavu, nakrájanú citrónovú kôru a chvíľku povaríme. Šťavu zahustíme škrobom, rozmiešaným vo vode a po prevarení pridáme orestované mäso, nakrájané mango a vopred udusenú ryžu. Všetko spolu premiešame, necháme ešte 10 min. variť a podávame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Sladkokyslá hydinová panvičkaPOTREBNÉ PRÍSADY 850 g kuracích pŕs, 125 ml bieleho vína, 4 plátky ananásu, 1 banán, 2 PL olivového oleja, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamových semienok, 1 PL škrobovej múčky, štipka chilli korenia, čierne korenie a soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájané na kocky osolíme, okoreníme a orestujeme na oleji. Keď sa mäso zatiahne, pridáme sezamové semienka, chilli korenie a podlejeme bielym vínom. Dusíme asi 5 min. a potom pridáme nakrájaný ananás, banán a sójovú omáčku. Podľa potreby dosolíme, dokoreníme a zahustíme vo vode rozmiešanou škrobovou múčkou. Ako prílohu podávame ryžu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 2.11.2006, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Plnené kuracie závitkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracích pŕs, 300 g slaniny, 300 g syru s modrou plesňou, grilovaciekorenie, biele korenie a soľ omáčka: 250 ml smotany na varenie, 200 g tvrdého syru, 200 g syru s modrou ples ńou, 200 g údeného syru, sušené polievkové korenie, petržlenová vňať a škrob na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia narežeme a vyklepene na veľké pláty. Posolené a okorenené mäso naplníme slaninou a plátkom szru s modrou plesňou, zvinieme do rolky a spojíme špáradlom. Pomaly opekáme na oleji, aby sa mäso udusilo aj vo vnútri závitku. Medzitým privedieme do varu smotanu, pridáme nastrúhané syry, petržlenovú vňať a polievkové korenie a varíme, kým nevznikne vláčna omáčka, ktorú podľa potreby zahustíme škrobom. Hotové závitky rozkrojíme šikmím rezom a servírujeme preliate syrovou omáčkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.7.2012, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapečené bravčové rezne s medomPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bravčové rezne, soľ, mleté čierne korenie, 1 jablko, 4 plátky šunky, 4 plátky syra, estragón, 2 PL medu, maslo, olej POSTUP PRÍPRAVY Bravčové rezne vyklepeme, na okrajoch narežeme a po oboch stranách opečieme, vložíme do maslom vymastenej zapekacej misy, osolíme a okoreníme. Potom ich polejeme medom, posypeme estragónom, prekryjeme kolieskami jabĺk, plátkami šunky a opäť kolieskami jabĺk. Na jablká uložíme plátky syra, polejeme medom a pečieme 15 – 20 min. pri 180°C. Posledných 5 min. zvýšime teplotu na 200°C. Podávame s pečenými zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.9.2011, 22:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50851-50860) | << predošlé 1,.,5081, 5082, 5083, 5084, 5085, 5086, 5087, 5088, 5089, 5090, 5091,.,5101 ďalšie >> |