
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50571-50580) | << predošlé 1,.,5053, 5054, 5055, 5056, 5057, 5058, 5059, 5060, 5061, 5062, 5063,.,5101 ďalšie >> |
PIZZA |
Miskove pizza kolieska.POTREBNÉ PRÍSADY balicek listkoveho cesta, 30 dkg struhaneho Eidamu, kecup /podla chuti sladky alebo pikantny/, 10 platkov sunky /alebo aj ineho salamu/, 1 cele vajicko, majoranka. POSTUP PRÍPRAVY Z listkoveho cesta vyvalkame velky obdlznik /hrubka max 2 mm/, na cely povrch rozotrieme kecup, posypeme jemne majorankou, pridame nastruhany tvrdy syr a na vrch poukladama platky sunky. Cele to vsetko zavinieme do rolady a okraje trosku zmackneme, aby nam tie dobrotky nevypadli. Z rolady krajame rovnake kolieska /hrube 1,5 cm/ a ukladame ich na plech /bud mozete vymastit plech, alebo je jednoduchsie pouzit papier na pecenie, potom to nie je mastne/. Ked ich mame poukladame na pekaci, jemne ich navlhcenou rukou roztlacime a potrieme bohato vyslahanym vajickom. Dame piect do vyhriatej rury na cca 15-20 minut /treba to kontrolovat, aby sa nespalili/. Je to vynikajuce za tepla a aj za studena a nas drobec to ma velmi rad. Prijemne tym prekvapite kazdu navstevu. Prajeme Vam dobru chut..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana O. (zuzanaor) ID 6619 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.5.2007, 11:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Bajgle (alias Bratislavské rohlíky)POTREBNÉ PRÍSADY Presný opis s knihy Kuchyne Starého Prešporáka Bajgle sú malé alebo obrovské makové a orechové rožky s ligotavým povrchom ktoré sú schopne byť tak dlho čerstvé,že vydržia aj cestu šífom do Ameriky. Také vie upiecť v Prešporku len pán Wendler.Naštastie raz pani Wendlerovrodiná u mojej mamy tak chutila naša starobila višnovka, že si ju zatúžila robiť doma sama , a tak si vymenili predpisy na našú višnovku a na ich bajgle. POSTUP PRÍPRAVY Na tridsaťdva bežných malých rožtekov rozdrob v dvoch deci mlieka droždie. Kvások vlej do tretiny kila poloh.múky . Pridaj osminku masla, dve vajcia, štipku soli, dve polievkové lxyžice rumu päť deka cukru a zmies cesto. Daj ho na teplé miesto na dve hod. kysnúť. Na orechovom mlynčeku zomeľ 10 dkg. vlašských orechov,a na makovom 10 dkg. maku- daj ich do osobitných misiek a na obsah každej vlej deci vriaceho mlieka. 10dkg. jemnej žemlovej strúhanky 20 dkg prášk.cukru ochuteného vanilkou. kôru z celého citrona, kávovú lyžičku mletej škorice zmiešaj. Polovicu tej zmesi pridaj k orechom, druhú k maku. Do oboch misiek pridaj 5 dkg. suš. hrozienok, cez noc máčaných v rume. Každu plnku dobre premiešaj, tri minuty na miernom ohni podus a nechaj vychladnúť. Vykysnuté cesto rozdel na štvrtinky. Každú na pomúčenej doske vyváľkaj na hrúbku stebla. Dve natri orechovou , dve natri makovou plnkou.Z každého cesta zviň velký rožok. Makové sformuj do polmesiacov s koncami zahnutými k sebe.Orechové do podoby pripomínajúcej písmeno M s koncami od seba . Pierkom ich natri rozšlahaným vajíčkom. Nechaj ich zaschnúť a opäť natri.Po daľšom zaschnutí natri rožky vajcom do tretice. Pre pečení na pomastenom plechu v stredne vyhriatej trúbe vytvorí sa ti na rožtiskách pekná mozaiková štruktúra. Na malé bajgle rozdel každú polovicu cesta na 16 kúskov.Z každej vyváľkaj elipsu, daj na ňu plnku tvaruj ich podľa vzoru čo som ti už dala (makové do polmesiacov, orechové do písmena M) aj vajcom ich ponatieraj rovnako. Bajgle sú super a poviem pravdu, že nevydržia v našej rodine dlhšie ako jeden deň!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 9.7.2010, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Pražský syrový šalát (Hermelínový)POTREBNÉ PRÍSADY 1 syr Hermelín 150 g syra Niva 150 g šunky 150 g olúpaných jabĺk 150 g rajčín 150 g olúpaných banánov 150 g tatárskej omáčky alebo chrenovej majonézy (alebo len lahôdková smotana, kyslá) na ozdobu hlávkový šalát POSTUP PRÍPRAVY Hermelín, (Plesnivec) a Nivu nakrájame na kocky, pridáme pásiky nakrájanej šunky a jablká a rajčiny sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky, banány nakrájame na kolieska, všetko zľahka premiešame s tatárskou omáčkou alebo s chrenovou majonézou. Šalát navŕšime na listy hlávkového šalátu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.11.2006, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Vretenový šalát s brokolicou (s lahôdkovým – špargľovým zelerom)POTREBNÉ PRÍSADY 200 g cestovinových vretien 300 g brokolice (krátko povarený špargľový zeler) 150 g varenej mrkvy 150 g mrazeného hrášku 100 g kuracej šunky 250 g kyslej krémovej smotany biele korenie mleté, citrónová šťava, sekaná petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvaríme v slanej vode, precedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať, pridáme ovarené malé ruže brokolice (drobnejšie nakrájané stopky listového- špargľového zeleru), vrúbkovaným nožom nakrájané kolieska varenej mrkve, krátko varený mrazený hrášok, na pásiky narezanú kuraciu šunku, kyslú krémovú smotanu, štipku soli, čierneho korenia a citrónovú šťavu. Všetko premiešame a necháme v chlade preležať. Ozdobíme sekanou petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 29.11.2006, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Viedenský cestovinový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g motýlikových rezancov 200 g tenkých viedenských párkov 150 sladkokyslých uhoriek (kvasené uhorky) 100 g tvrdého syra 150 g kompótového ananásu 1 hlávky šalátu 150 g mrazeného hrášku 100 g majonézy (kyslá smotana) 100 g kyslej smotany 1 lyžica horčice čierne korenie mleté, soľ POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy. Pridáme na tenké kolieska nakrájané viedenské párky a sladkokyslé uhorky, na jemné kocky nakrájaný alebo na hrubo nastrúhaný tvrdý syr, odkvapkané kocky ananásu, na pásiky nakrájaný hlávkový šalát a uvarený mrazený hrášok. Majonézu prešľaháme metličkou so kyslou smotanou, 1 lyžicou horčice, štipkou čierneho korenia a soli, 1 lyžicou nálevu z ananásu, 1 lyžicou nálevu z uhoriek, vlejem do šalátu, zľahka premiešame a necháme chvíľu preležať v chlade. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Vajíčkový šalát s cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec natvrdo uvarených 250 g vareného domáceho údeného mäsa 100 g majonézy (kyslá lahôdková smotana) 100 g bieleho jogurtu 2-3 mesiačiky cesnaku 1 lyžička horčice soľ, čierne korenie mleté, na ozdobu hlávkový šalát, rajčiny a posekaná pažítka POSTUP PRÍPRAVY Vajcia natvrdo a varené údené mäso nakrájame na kocky, pridáme majonézu (smotanu) rozšľahanú s bielym jogurtom, roztlačeným cesnakom, horčicou, soľou, a čiernym korením, všetko premiešame a dáme vychladiť. Šalát kladieme na listy hlávkového šalátu a prizdobíme plátkami rajčín a posypeme nasekanou pažítkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Syrový šalát so šunkouPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g tvrdého syra 50 g šunky 100 g jabĺk 50 g sterilizovaných uhoriek (kvasených) 30 g kapie 20 g cibule 100 g majonézy (kyslej smotany) 100 g bieleho jogurtu 10 g horčice soľ POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny nakrájame na pásiky, cibuľu nadrobno a spojíme zálievkou z majonézy, jogurtu, horčice a trochu soli ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Krémeš bez použita vlastnej trúbyPOTREBNÉ PRÍSADY medové pláty (kúpene v obchode), zlatý klas, mlieko, žltko, vanilkový cukor, práškový cukor, šlahačka , horká čokoláda POSTUP PRÍPRAVY ...takže nechala som sa inšpirovať Vašimi receptami a v nemožnom priestore bez trúby som ukuchtila koláč. Kúpila som si medové pláty ktoré som naplnila uvareným pudingom ( vanilkový cukor, prášk. cukor žĺtok) naň som potom natrela šľahačku a navrch plátu som dala horkú čokoládu. Výsledok bol omračujúci...bolo toho málo a zvládnu to aj tie ktoré neradi pečú,.... Dobrú chuť!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 10.6.2007, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Montreálska kocka + kolieskoPOTREBNÉ PRÍSADY Koľko plátkov tvrdého syra, toľko plátkov šunky (10-12 plátkov na dve kocky). Mäkký tvaroh - 250g, odporúčam MilkAgro tvaroh. Syr Bambino v črievku. Maslo asi 60g. Trošku šľahačky na rozriedenie. Vegeta a soľ na dochutenie. POSTUP PRÍPRAVY Veľa maminiek mi písalo žiadosť o receptík na túto chuťovku. Tak tu je :) Syr a šunku si dajte špeciálne narezať-musia to byť hrubšie plátky, nie tenké, lebo sa polámu a nebude to dobre držať. Tvaroh odporúčam výlučne ten Sabinovský...je najlepší na to. Ak nemáte možnosť kúpiť ten, vyberte si iný, ale mäkký! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 27.11.2006, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moja žemlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY mlieko, rozteky, van.cukor/kryst.cukor, ovocie podla chuti /jablcka, broskyne, marhule..../, tvaroh, 5 bielok, mleta skorica POSTUP PRÍPRAVY Do misky si dajte asi liter mlieka /vlazneho/, pridajte asi 6 pol.lyzic cukru, na kolieska nakrajane starsie rohliky namacajte do toho mlieka /nech sa tie rohliky poriadne napiju mlieckom, nezmykajte ich, nech su poriadne mokre/ a vylozte nimi poriadne dno zapekacej misky alebo pekaca /nech tam nemate medzery/. Ked budete mat tuto spodnu vrstvu, tak na nu dajte tvaroh zmiesany s cukrom a skoricou a poukladajte na to zavarane broskyne, marhule alebo struhane jablcka a na to dajte dalsiu vrstvu namocenych rohlikov. Ked to budete mat a ostane vam nejake mliecko v miske tak ho nalejte vsetko na tie rohliky v pekaci dajte cca na 20 minut piect do vyhriatej rury na 180 C. Z piatich vajec /podla velkosti pekaca-5 vajec mam na pekac asi 30 x 25 cm/ si vyslahajte bielka s praskovym cukrom na tuhu penu a ked bude zemlovka po 20 minutach hotova /tie vrchne rohliky budu trosku chrumkave/ tak to vyberte z rury a tieto vyslahane bielka natrite na povrch a dajte este na 2-3 minutky zapiect, kym bielka nebudu také pekne zlatave. Potom uz len dobru chut…:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana O. (zuzanaor) ID 6619 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 6.11.2010, 8:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50571-50580) | << predošlé 1,.,5053, 5054, 5055, 5056, 5057, 5058, 5059, 5060, 5061, 5062, 5063,.,5101 ďalšie >> |