
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50531-50540) | << predošlé 1,.,5049, 5050, 5051, 5052, 5053, 5054, 5055, 5056, 5057, 5058, 5059,.,5101 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
PARKY V LISTKOVOM CESTEPOTREBNÉ PRÍSADY listkove cesto, parky, ak mate radi tak aj sezam... POSTUP PRÍPRAVY rozvalkame listkove cesto, parky rozkrajame na polovicu. Listkove cesto nakrajame na oblzniky tak aby sme do neho zabalili parku... ked to mame dame to na plech a potrieme vajickom, mozme aj sezamom a dame zapiect do vyhriatej rury :O) DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria R. (haslerka) ID 2828 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.11.2006, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pikantná grécka zmesPOTREBNÉ PRÍSADY 750g kuracích pŕs (vhodné je aj 500g jahňacieho stehna), 5 PL oleja, zmes korenia "GYROS", 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, chilli, korenie "tzatziki", 1 kelímok bieleho jogurtu, alebo kyslej smotany, 1 šalátová uhorka, šťava z 1/2 citróna, petržlenová vňať, POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme a pokrájame na pásiky. V oleji rozmiešame 2-3 lyžičky korenia "gyros" a pridáme citrónovú šťavu, vlejeme na mäso, poriadne zamiešame, prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na 3hodiny odležať na chladné mieto. Pred varením si pustíme pravú grécku hudbu a zatancujeme "sirtaki" ... :D Cibule nakrájame na kolieska, 2ks cesnaku na plátky a spolu opražíme na olivovom oleji. Pridáme odležané mäso s marinádou, sprudka opečieme. Dochutíme soľou, čiernym korením, štipkou (alebo väčšou štipkou, komu ako chutí...) chilli. Môžme podliať vodou, ale tú necháme úplne odpariť. Varíme do mäkka, na konci posypeme petržlenovou vňaťou. Omáčku s "tzatziki" si pripravíme tak, že uhorku umyjeme, ošúpeme a postrúhame bez jadierok na veľkých okách strúhadla. Je dobré nechať ju chvíľu postáť v sitku, aby prebytočná voda odkvapkala... Ostatné 2ks cesnaku ošúpeme a prelisujeme. Spolu s uhorkou zamiešame do jogurtu, príp. kyslej smotany a pridáme tak 2-3 lyžičky korenia tzatziki. Omáčkou prelejeme pripravené mäso. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Iveta B. (rabiva) ID 556 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TIRAMISUPOTREBNÉ PRÍSADY piškóty, um, pohár silnej čiernej kávy, 2 sladké smotany, 2 nátierkové maslá neochutené , 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru, na posypanie kakaový prášok POSTUP PRÍPRAVY 1. vymiešame si do peny 2 ks nátierkové maslá neochutené s 2 ks šľahačkovými smotanami a 8 PL kryštálového cukru 2. na dno tortovej formy poukladáme piškóty 3. piškóty pooblievame silnou čiernou kávou a rumom 4. na piškóty dáme polovičku masy a uhladíme Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Maria R. (haslerka) ID 2828 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 4.5.2008, 10:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Snehové ozdoby na stromčekPOTREBNÉ PRÍSADY 5 bielok, 200 g kryštálového cukru a 150 g práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Bielka dotuha vyšľaháme, postupne zašľaháme kryštálová a práškový cukor a nakoniec citrónovú šťavu. Bielková pena musí byť pevná. Šľaháme 10-15 minút. Penou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a striekame kolieska, srdiečka alebo hviezdičky. Plech natenko potrieme stuženým pokrmovým tukom CERA a predznačíme vzory pohárom alebo vykrajovačkami, ktoré sme predtým namočili do múky. Sušíme pri teplote 80-100 st. C 1-1,5 hod. (dvierka rúry necháme pootvorené). Ak sa penové pečivo dobre odlepí, je usušené. Bielkovú penu môžeme prifarbovať potravinárskymi farbivami, poprípade máčať v čokoláde. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Anita H. (aanitkaa) ID 661 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 30.12.2009, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Medové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 650 g polohrubej múky, 300 g práškového cukru, 2 ČL jedlej sódy, 1 ČL klinčekov, postrúhaná citrónová kôra, 8 PL horúceho medu, 3 vajcia, mandle POSTUP PRÍPRAVY Do múky preosejeme cukor, pridáme jedlú sódu, potlčené klinčeky, postrúhanú citrónovú kôru a s horúcim medom, troma žĺtkami a dvoma bielkami zarobíme cesto (tretí bielok použijeme na potretie). Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, vykrojíme rôzne tvary, potrieme ich rozšľahaným bielkom a upečieme v rúre predhriatej na 200 °C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Anita H. (aanitkaa) ID 661 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkové pytéPOTREBNÉ PRÍSADY 300g hladkej muky, 130g margarinu, 70 g praskoveho cukru, stipka soli, 1 zltok, 1 cele vajce, citronova kora, vanilinovy cukor, 2-3 lyzice smotany alebo vody, stvrt balicka pracku na pecenie, trocha mlieka na potretie kolaca Plnka: 750g jablk, 70-100g cukru, skorica POSTUP PRÍPRAVY POSTUP PŘÍPRAVY Kedze je cas jablk, pridavam dalsi jablkovy kolacik. v nasej rodine velmi oblubeny... Do hladkej muky pridame preosiaty cukor s praskom do peciva, posekane maslo, stipku soli, zltok, vajce, postruhanu citronovu koru, vanilinovy cukor. Pridame tolko smotany alebo vody, aby bolo cesto spojene a hladke. Vymiesene cesto rozdelime na polovice a dame do chladu oddychnut. Medzi tym si pripravime jablka. Ocistime a nastruhame ich... (na obrazku to mam dvojfarebene, lebo som miesala 2 druhy jalbk ;) ) Do postruhanych jablk dame cukor a skoricu a vymiesame. Cukru pridame podla toho ake kysle mame jalbcka... Do plnky mozeme pridat hrozienka alebo posekane (pomlete) orechy... Rozvalkame si polovicu cesta na velkost plechu a pomocou valceka ho prenesieme na plech. Cesto by malo byt zozvalkane asi na pol centimetra. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gabriela D. (busta) ID 7695 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Zemiaky so syrovým nebíčkom - tip na večeruPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky * bryndza * tavený syr v črievku * troška oleja * biely jogurt * tvrdý syr * soľ * eMČéKá * 3 vajíčka * príloha: sterilizované sladkokyslé alebo kyslé hocičo POSTUP PRÍPRAVY Milé mamičky, ako pravý závislák na mmb pridávam ďalší recept - tentokrát na výbornú zemiakovú rýchlu večeru. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 109 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (31) posledné: 17.1.2014, 20:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Zemiaky s bryndzovou omáčkou - tip na večeruPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky * bryndza * kyslá smotana * soľ * mletá červená paprika * kúsky masla * tvrdý syr na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Keď Vám manžel prinesie domov 150 kilový mech zemiakov a dobrá priateľka vzápätí prepošle zemiakové recepty.... tak v tom musí byť nejaká kuleha :-)) Ale každopádne ďakujem Mimike a spoľahlivému internetovému spojeniu, že recepty dorazili a mala som tú česť niektoré rýdzo slovenské recepty po našich praprababičkách vyskúšať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.11.2006, 10:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Sladká rajčinová "polífčička"POTREBNÉ PRÍSADY veľký rajčinový pretlak alebo liter rajčinového džúsu * na zásmažku: olej + hladká múka + cibuľa * voda * soľ * troška muškátového oriešku * 2 PL kryštálového cukru * nekakie cestoviny * tvrdý syr * lyžica kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Vynikajúca blesková sladká polievka pre naše deťúrence. Ja si ju momentálne v čase začiatočného tehotenského obžerstva varím každý deň bez cestovín - ale nízkotučnú smotanu si v žiadnom prípade neodpustím. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 12.11.2017, 10:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Obrúsok "Malý vejárik"POTREBNÉ PRÍSADY látkové prestieranie - štvorec o veľkosti asi 40 x 40 cm, piglovačka naparovačka :-)) POSTUP PRÍPRAVY Malý, ale poteší :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 28.11.2006, 23:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50531-50540) | << predošlé 1,.,5049, 5050, 5051, 5052, 5053, 5054, 5055, 5056, 5057, 5058, 5059,.,5101 ďalšie >> |