
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50371-50380) | << predošlé 1,.,5033, 5034, 5035, 5036, 5037, 5038, 5039, 5040, 5041, 5042, 5043,.,5101 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
![]() Domaca studentska pecat ;)POTREBNÉ PRÍSADY cokolada - podla chuti horka, mliecna..., trocha stuzeneho tuku,lieskove oriesky, hrozienka, zele cukriky alebo kandizovane ovocie... POSTUP PRÍPRAVY Neviem ako u vas... ale u nas po Vianociach a Velkej noci ostane kopec cokoladovych figuriek, vajiciek, minci a bohvie coho este... Ak vam lezu hore krkom a radsej by ste si dali Studensku pecat..., nevahajte a vsetko rozbalte, nalamte a supnite ho hrnca! Takze v hrnci nad parou roztopime cokoladove "dobroty", pridame trocha stuzeneho tuku (podla uvazenia). Pripravime si oriesky (cele alebo mierne nasekane), hrozienka a cukriky a vsetko vmiesame ku cokolade. Hrniec uz zlozime zo sporaka a masu nechame trocha zhustnut. Pripravime si alobal, do ktoreho vysypeme obsah hrnca. Pomocou alobalu vytvarujeme valcek a zabalime ho (urobime taku peknu velku salonku). Dame stuhnut do chladnicky. Samozrejme mozete vmiesat do nej hocico podla chuti (mandle, arasidy,...) Tiez mozete ciastocne stuhnutu "cokoladovu salamu" vyvalat v praskovom cukre alebo v kokose a dat dalej tuhnut do chladnicky... - ale to uz nebude studentska pecat ;). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 21.12.2007, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Svieža maškrtaPOTREBNÉ PRÍSADY dva balíky maslových keksov, malé maslo 125g, 200ml smotany na šlahanie, 200g tvarohu- mäkkého, salko, tri citróny POSTUP PRÍPRAVY Kekse podrvíme a zmiešame s roztopeným maslom, natlačíme do tortovej formy. V nádobe vymiešame salko, tvaroh, smotanu, citrónovú kôru a šťavu z troch citrónov - nešlaháme, len dobre premiešame, a nalejeme na korpus do tortovej formy, necháme chladiť 12 hodín a prajeme vám dobrú chuť. Je svieža a fantastická. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.1.2007, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Zdravá brokolicová polievočka s drožďovo-mrkvičkovými haluštičkamiPOTREBNÉ PRÍSADY brokolica(najlepšie čerstvá), Bio zeleninový bujón(nemusí byť), morská zeleninová soľ(jasné, že môže byť aj obyčajná), špaldová múka alebo iná celozrnná, olivový olej, menšia cibuľa Halušky: lyžica olivového oleja, droždie, menšia mrkva, soľ, vajíčko, špaldová hladká múka, mlieko POSTUP PRÍPRAVY Takže mamičky, ktoré ste minimálne tak ako ja zbláznené do zdravej stravy pre svoje ratolesti /manžel si ešte len zvyká:))a vymetáte Bio obchody, táto polievočka vás možno poteší ...Je zdravá, jednoduchá a rýchla a pritom výdatná vďaka haluškám.. Poďme na to: Na troche olivového oleja speníme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme umytú a na malé ružičky nakrájanú brokolicu, miešame....miešame, posypeme špaldovou alebo takou akú máte doma múkou, ešte chvíľu miešame...zalejeme vodou, za občasného miešania privedieme k varu, ochutíme lyžicou zeleninového Bio bujónu(je super), zeleninovou soľou(aj tá ...je skvelá) a varíme, kým nám brokolička nezmäkne (asi 10). Potom ju pomocou "pučítka" na zemiaky roztlačíme na jemnejšie. Zavaríme halušky, chvíľu povaríme a nakoniec "šupsneme" nejaké bylinky - napr.sušenú pažítku. Halušky: Na trošičke (ale naozaj len trošičke!) oleja si roztopíme droždie, pridáme najemno nastrúhanú mrkvičku, chvíľu miešame ...Necháme vychladnúť, pridáme vajíčko, trochu mlieka a múku.Osolíme. Cesto nemá byť ani husté, ani moc riedke..ale veď vy viete :)Ak chceme mať v polievke halušky väčšie, zavárame ich do polievky (ktorá vrie len jemne) malou lyžičkou. Ak máte rady (alebo vaše detičky) malé haluštičky zavarte si ich cez sitko na halušky. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Lucia P. (lupali) ID 9166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.1.2007, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
cestoviny s udenym masomPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny/najlepsie mini kolienka/,udene maso,klobasa,tvrdy syr,cibula,2 vajicka,1 kysla poch.smotana,sol,korenie,vegeta,maly strucik cesnaku,maslo. POSTUP PRÍPRAVY maso nakrajame na male kusky,ktore podusime na cibuli,ktoru sme oprazili na masle.medzitym uvarime cestoviny/miny kolienka-lidl/,podla navodu.potom vsetko spolu zmiesame,okorenime,osolime,dame cesnak,premiesame so smotanou a vajciami a nakoniec nastruhanym syrom.v zapekacej nadobe zapekame 20minut.mnam!urcite to poznate ale mi to milujeme,hlavne po sviatkoch,ked nam ostane vela udenin.dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) romana m. (romanka70) ID 5966 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Plnené žemličky,alebo bosniaky.POTREBNÉ PRÍSADY Nie je to úplne bezmesité jedlo,ale kto chce môže mäso úplne vynechať. Potrebujeme:oravskú slaninu,alebo údený bôčik,2-3 pochúťkové smotany,2 rôznofarebné papriky,2 bambina,cibulu,vegetu a žemle. POSTUP PRÍPRAVY Slaninku alebo bôčik si nakrájeme a opečieme.V nádobe si zmiešame smotany s bambinom a pridáme nakrájané papriky,cibulu a opečenú slaninku.Zo žemlí alebo bosniakov si odrežeme vrch a vnútro vydlabeme.Žemle naplníme prikrijeme odrezanou časťou a poukladáme na plech.Vedľa žemle si dáme vydlabanú striedku všetko to polejeme olejom zo slaninky a zapečieme mierne do chrumkava.Začíname to zajedať s vydlabanou striedkou a postupne s celou žemľou. Receptík mám od milovanej žienky môjho bratranca a musím povedať že je to naozaj fantastické jedlo.Včera sme ho mali na večeru a dnes si to môj mužíček praje znovu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Jana C. (Naja) ID 3566 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 27.7.2015, 8:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() "Beranek"POTREBNÉ PRÍSADY Priznam sa, ked som pocula tento nazov, nevedela som si predstavit ine jedlo ako barana. Ale casom som prisla na to, ze sa to vlastne aj podoba istym sposobom na tuto zver ;) je to dobre ku kurcatu, alebo len tak samotne. A mozete tam primiesat zbytky udeneho maska, ci sunky a tiez nemusite vyhadzovat rohliky. Aby som nezabudla prajem vsetkym na MMB este lepsi rok ako bol ten predtym. Nestihla som odpisat vsetkym... POSTUP PRÍPRAVY Minula som asi 14 rohlikov, tie viacdnove sa mi krajali lepsie ako tie zo vcera :) Dalej uz len trosku oleja, mlieko, vajicka, sol, petrzlenovu vnat! to nesmiete zabudnut...ja som :( ale nastastie este pred pecenim. Dalej nejake udene masko, alebo sunku, ale nie je to podmienka. Je to dobre aj bez toho. Odporucam to robit hlavne s novymi nechtami. Uzila som si to :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Ivka V. (iviatko) ID 262 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 7.1.2007, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SÚŤAŽ |
![]() Opekaný špenát s hydinovým mäskom a kukuricouPOTREBNÉ PRÍSADY 350g špenátu (môže byť aj mrazený) * 350g hydinového mäsa * 1 červená paprika * tročku chilli papričiek alebo korenia *3strúčiky cesnaku *1cibuľa alebo pór *3-4 čerstvé šampiónky *2lyžice rastlinného oleja *2lyžice kačacej masti 4 lyžice rybacej omáčky (alebo sójovej omáčky sladkej) * 1/2kg kukurice (alebo sójových klíčkov) *šťava z 1 limetky POSTUP PRÍPRAVY Dstala som WOK a tým výzvu na chudnutie, alebo zdravšie stravovanie. Kto má chuť, nech sa pridá. Vo Woku sa dá zelenina a mäsko pripraviť vo veľmi krátkom čase. Nestráca svoju prirodzenú arómu, vitamíny a živiny. Sviežosť a jednoduchosť - základ ázijskej kuchyne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 2.2.2007, 9:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA PRE LABUŽNÍKOV, TROCHU INAKPOTREBNÉ PRÍSADY 4l zaváranej kyselej kapusty, 3/4 kg ryže, asi 6 väčších klobás, sladká smotana , cibuľa, masť, soľ, vegeta, cukor , ocot. POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme trochu oleja , kto má rád cibuľu si môže pridať cibuľku pokrájanú na kocka a podusíme. pridáme asi 3 pol.lyžice kryštálového cukru a roztopíme na karamel. Na to dáme scedenú kapustu , podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou. Dusíme asi 1/2 hod., v prípade potreby pridáme ešte trochu vody a dochutíme cukrom , poprípade octom. Ryžu si uvaríme bežným spôsobom. Podusíme cibuľku potom pridáme umytú a prebranú ryžu a chvíľu podusíme. Zalejeme vodou do výšky asi 1,5cm nad ryžou. osolíme a ovegetíme a počas dusenia niekoľko krát premiešame. Medzi tým si klobásky nakrájame na kolieska. Nachystáme si veľký plech, ktorý len jemne vymastíme, ale aj nemusíme :o)). Polovicu uvarenej ryže dáme na plech, na ňu si naukladáme plovicu nakrájaných klobások a potom polovicu podusenej kapusty (bez vody, tá by mala byť vyparená :-)). Potom postup zopakujeme ( ryža , klobása, kapusta). Nakoniec celé polejeme šľahačkou a dáme zapiecť. Prajem Vám dobrú chuť! Je to vynikajúce :o))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Žaneta M. (Huba) ID 2629 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 27.9.2009, 8:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Jednoduchá skladaná koložvárska kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY 0,7l kyslej kapusty * 1 hrnček ryže * 350g mletého mäska * kukurička pre chuť *koreniny - mletá paprika, rasca, soľ, mleté korenie *kyslá smotana *olej a tuk na vymastenie formy * cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Už dávno som túžila po koložvárskej kapuste, ako zo školskej jedálne. Prosila som moju mamku o recept na ňu. Dala mi do ruky veľkú, ťažkú knihu....Receptúry teplých pokrmov v reštauračnom stravovaní. A bolo to tu....Podarila sa presne ako v jedálni. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 385 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (183) posledné: 3.3.2015, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Plnene porciovane kurca pecenePOTREBNÉ PRÍSADY kurca, sol, hydinovy vyvar, 100g masla * plnka podla chuti resp. citaj dalsi postup ;) POSTUP PRÍPRAVY Malokedy peciem cele kurca a este k tomu v celku a obcas sa nam ziada aj s nejakou plnkou... Tak tu je navod ako na to, ked pecieme rozporciovane kurca... Recepty na osvedcene plnky. Mnostva su uvadzane pre jedno cele vacsie kurca... PLNKA c. 1: 6 zemli, 6 lyzic mlieka, sol, mlete cierne korenie, 1 vajce, 1 lyzicka vegety, 2 lyzicky posekanej petrzlenovej vnate Postup pripravy: Zemle pokrajame na kocky, sparime horucim mliekom, osolime a okorenime. Pridame vajce vegetu, petrzlenovu vnat a vsetko spolu poriadne premiesame. PLNKA c. 2 s parkom: 4 rozky, 4 vajcia, hydinove parky, mlieko, petrzlenovu vnat, sol, mlete cierne korenie, vegetu, 1 cibulu, olej Postup pripravy: Pokrajane rozky opecieme na malom mnozstve oleja. V miske ich pokropime mliekom a nechame postat. Z bielkov vyslahame tuhy sneh. Hydinove parky olupeme a pokrajame na male kusky. Nasekame petrzlenovu vnat. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 19.6.2013, 16:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 50371-50380) | << predošlé 1,.,5033, 5034, 5035, 5036, 5037, 5038, 5039, 5040, 5041, 5042, 5043,.,5101 ďalšie >> |