
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 49481-49490) | << predošlé 1,.,4944, 4945, 4946, 4947, 4948, 4949, 4950, 4951, 4952, 4953, 4954,.,5101 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Ľahké, skvelé, karoténové cestovinky alias nič pre chlapov:)POTREBNÉ PRÍSADY cestoviny /penne, fusilli,mašličky alebo hocijaké väčšie/, olivový olej, zeleninová soľ /dobré, keď je/, dva, tri strúčiky cesnaku, 3-4 mrkvičky-karotky a najlepšie vlastnoručne vypestované:), pažítka alebo petržlenová vňať alebo oboje .. POSTUP PRÍPRAVY Ja takto bleskovo a jednoducho upravené cestovinky vážne milujem, malý ich miluje o trochu menej /ale zje/, no a manželík ich nemiluje vôbec /možno tak s pridanou čabajkou:) Cestoviny si uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody /ja pridávam aj pár kvapiek oleja, aby sa nedajbože nezlepovali/. Medzitým si na oleji speníme najemno nakrájané strúčky cesnaku /1min/, pridáme taktiež najemno nastrúhanú karotku a orestujeme, naozaj len veľmi krátko /dve, tri min/.Hotovo. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame, ochutíme zeleninovou soľou.Podávame IHNEĎ. Ozdobíme nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Sú vážne skvelé, dostaneme do seba poriadne množstvo karoténu /teraz v lete potrebné!/, ktorý naše telo dokáže vďaka oleju aj krásne spracovať, keďže karotén sa rozpúšťa v tukoch. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia P. (lupali) ID 9166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 3.5.2009, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
MusakaPOTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso, zemiaky, baklažán, cibuľa, cesnak, bazalka, oregano, soľ, korenie, na bešamel : maslo, múka, mlieko alebo smotana, strúhaný syr. POSTUP PRÍPRAVY Baklažán nakrájame na kolieska a na troške oleja opražíme z oboch strán a odložíme. Mäsko orestujeme na cibuľke, osolíme, okoreníme, pridáme oregano, prípadne iné korenie podľa vlastnej chuti. Medzitým si nakrájame zemiaky na plátky (ako baklažán) a buď ich krátko vypražíme, alebo klasicky uvaríme v osolenej vode. Ja som ich vyprážala, bolo to dobré ale pre niekoho možno dosť mastné. Ďalej si uvaríme klasický bešamel: rozpustiť maslo, pridať múku, opražiť a zaliať mliekom. Ochutíme to soľou, korením a bazalkou, príp. muškátovým orieškom. A začíname vrstviť: Pekáč málinko vymastíme, ak je kvalitný, ani netreba mastiť, keďže v mäsku aj v baklažáne je oleja dosť. Naspodok dáme baklažán, potom zemiaky, mäsko, znovu zemiačky a celé prikryjeme baklažánom. Vrch polejeme bešamelom. Dáme zapiecť, pred dopečením postrúhame syr a dopečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Bušinka B. (Bušinka) ID 18787 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.4.2010, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kuracie prsia v zemiakovom cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček kuracích pŕs (cca 600-700g), slovenské halušky v prášku, 1 vajce, voda, soľ, ml.č.korenie, múka, majoránka, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Toto je šialene jednoduchý receptík, ale chuťovo super, tentokrát aj s obrázkovým postupom :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov) Jana P. (janie) ID 2934 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 4.10.2009, 11:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Čokoládové muffinky BetkyPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec * 250 g práškového cukru * 1 dcl oleja * 1 dcl horúcej vody * 250 g polohrubej výberovej múky * 1 čokoládový práškový puding * 2 PL kakaa * ½ prášku do pečiva * hrozienka POSTUP PRÍPRAVY kuk dole: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 10.6.2009, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Rýchla syrová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 l vody * 2 staršie rohlíky al. žemľa * 4 trojuholníčky taveného syra * bylinková soľ * petržlenová sušená vňať * petržlenová čerstvá vňať * chlieb osmahnutý na oleji POSTUP PRÍPRAVY Recept je veľmi jednoduchý, čiže z toho vyplýva, že aj príprava je jednoduchá. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 2.2.2008, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Roládka s hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY 750 g mletého mäsa , 250 ml mlieka, 100 g údeného syra,soľ, vegeta, mleté biele korenie. Na plnku budeme potrebovať: 4 vajcia, maslo, 1 vačšiu cibuľu, 150 g hríbov ( je jedno, ahý druh to bude, ja robím zo šampiónov,ale môžu byť aj hlivy..atď...), kapia, sterilizovaný hrášok a kukurica. POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 17.11.2007, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Paprika s roztopeným syromPOTREBNÉ PRÍSADY väčšie papriky, tvrdý údený syr, vegeta, olej POSTUP PRÍPRAVY Papriku vydlabene a zvnútra vysypeme vegetou. Vložíme do nej nakrájaný tvrdý údený syr a pečieme na panvici z každej strany až kým sa syr neroztopí.Podávame teplé. Vynikajúca chuťovka... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína R. (poisonblu) ID 4812 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
![]() Kyslá kapusta pre Martinku (Mata74) , recept podľa babičky:o)POTREBNÉ PRÍSADY Na cca 80 kg kapusty s hlúbikmi a so všetkým čím ju kúpite alebo dopestujete , potrebujeme: Na koreniacu zmes: cca 1,5 kg soli, 4-5 balíčkov celej rasce, 3 balíčky čierneho celého korenia, 1 nakladač: Deko alebo Zelko***1balík bobkového listu , cca 5 kto, má rád aj viac jabĺčok, 2-3 menšie strapce bieleho hrozna, chrenový list-vraj, aby kapusta nezmäkla a niekto dáva aj za hrsť kukurice- surovej samozrejme. POSTUP PRÍPRAVY Koreniacu zmes si pripravíme v miske zmiešaním všetkých horeuvedených surovín na koreniacu zmes. Kapustu očistíme, vyrežeme hlúby a nastrúhame na slížiky:o). Kapustu môžeme troška nasoliť, (ale nie koreniacou zmesou-tú si necháme do súdka), aby pustila šťavu a dobre ju udláviť v nejakom veľkom lavóri ako hovorí moja babka. Na dno očisteného súdka v tomto prípade 40 litrového, dáme zopár jabĺčok, strapček hrozna, chrenový list a kto chce aj kukurice.Na to navrstvíme aj za kýbeľ udlávenej kapusty (ak pustí vrstva kapusty ešte šťavu, odoberte ju hrnčekom), na kapustu zopár bobkových listov a koreniacu zmes, ktorú si od oka musíme rozdeliť, aby nám vystačila na celý súdok. Na to opäť pokračuje vrstva jabĺčok a pokračujeme, až kým všetko neminieme. Opakujem, že šťavu , ktorú pustí kapusta natlačená v sude, treba odobrať hrnčekom. ŠŤAVU NEODOBERÁME LEN PRI POSLEDNEJ VRSTVE, TAM MUSÍ BYŤ!!! Keď minieme celú kapustu, sud prikryjeme vrchnákom a dobre zaťažíme, napríklad tak, že do 3,5 L zaváraninového pohára nalejeme vody a ten položíme na vrchnák. Robí sa to preto, že kapusta môže pri kvasení vrchnák jednoducho vyduť. Ak sa rozhodnete robiť kyslú kapustu podľa tohto receptu, určite ju robte z neskorej kapusty, teda tej, ktorá sa zbiera koncom septembra , začiatkom októbra. Skoršia by vraj zmäkla. Toľko odomňa a dodlávenia priatelia:o)) Dúfam, že Vám bude chutiť minimálne tak, ako nám. A ešte som zabudla , na dôležitú vec, kapusta je vhodná na konzumáciu za približne 1 a pol až dva mesiace. Keď bude kapusta hotová a budete z nej odoberať aj šťavu na varenie , treba ju vždy doplniť hrnčekom vody. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 23.7.2007, 16:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Marinované bravčové karé-vhodné na grilovaniePOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 až 2 kg- Bravčového karé***Marináda: 4 polievkové lyžice obyčajnej horčice, 2 pol. lyžice citrónovej šťavy, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1 kávovú lyžičku soli-nie kopcovitú-prípadne podľa vašej chuti , 1/2 lyžičky zeleného korenia a 1/2 lyžičky mletej červenej papriky, sušená alebo čerstvá bazalka a provensálske korenie -bylinky spolu za 1 kávovú lyžičku, pretlačený cesnak aspoň 4 strúčiky POSTUP PRÍPRAVY Takisto, ako pri šaláte veľmi jednoduchý. Doteraz sme vždy grilovali len kuracinku a keďže sme jej už prejedení, tak sme sa rozhodli pre zmenu a vyplatilo sa. Mäsko bolo šťavnaté a veľmi chutné:o) Bohužiaľ bola som v časovej tiesni, tak obrázkový postup nie je úplne podrobný, ale myslím, že úplne na prípravu stačí. Karé by som odporučila marinovať deň pred grilovaním, alebo nechať ho postáť v marináde minimálne 4 hodinky. Tak šupito na postup: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.7.2007, 8:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Zeleninový šalát ku grilovanému karéPOTREBNÉ PRÍSADY 5 paradajok, 4 šalátové uhorky, 2 hrste mrazenej kukurice alebo celá pixlička zaváranej-najlepšia je sladká, olivový olej, biely vinný ocot, soľ, zelené korenie, bazalka, oregano, práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY ...veľmi jednoduchý. Šalát sme použili ako prílohu ku marinovanému grilovanému karé, receptík priebežne nahodím... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.5.2010, 17:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.003 (zobrazuje sa 49481-49490) | << predošlé 1,.,4944, 4945, 4946, 4947, 4948, 4949, 4950, 4951, 4952, 4953, 4954,.,5101 ďalšie >> |