končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 272 (zobrazuje sa 251-260) | << predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
NASE KLOBASY*****POTREBNÉ PRÍSADY NA 10kg mäsa dávame:22dg soľ,4dg mleté čierne korenie,5dg sladká červená paprika,2dg rasca,5dg cesnak,1pl práškový cukor,tenké bravčové črevá POSTUP PRÍPRAVY Bravčové pliecko pokrájame na menšie kúsky,môžeme pridať aj časť bôčika.Mastné pomelieme na riečici s menšími dierkami,ostatné na riečici s väčšimi okami.Pridáme pomletý cesnak a ostatné koreniny.Ak máme radšej ostré,pridáme štipľavú papriku alebo viac korenia.So soľou opatrne!Premiešame tak,aby sa nám mäso rovnomerne ochutilo.Plníme do čriev .Ak máme dobrého suseda,vyúdi. RECEPT pochádza od RIMASOMBAT. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 5.12.2010, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
BRYNDZOVE KRUZKY_HABIBI*****POTREBNÉ PRÍSADY Bryndza,hera hl.múka Speciál_v pomere1:1:1-všetkého rovnaké množstvo,žltko na potretie,čo chceme na posýpanie POSTUP PRÍPRAVY Suroviny spolu zmiesime,necháme hodinku odstáť,rozváľkame na pomúčenej doske a vykrajujeme malým pohárikom krúžky.Vykrojíme ešte menší stred,potrieme žltkom,posýpeme soľou a makom,prenesieme na papier na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre do ružova.Sú chutné,ale nevydržia dlho čerstvé. HABIBI-mám to od bývalej susedy,ktorej dcéra pri otázke ako sa volá,odpovedala HABIBI. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (15) posledné: 13.4.2011, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
SLANE PRACLIKY BEZ ZBYTKOV*****POTREBNÉ PRÍSADY 0,5kg hl.múka špeciál,0,25kg Hera,0,25kg tvrdý syr,1šľahačka,1čl soľ,1prášok do pečiva,rasca,sezam,mak,syr,soľ-na posýpanie,žltko na potretie POSTUP PRÍPRAVY Syr postrúhame na jemno a spolu s ostatnými surovinami vypracujeme cesto.Dáme do mikroténového sáčku a necháme v chlade odpočinúť,najlepšie cez noc.Po častiach rozváľkame na pomúčenej doske(hladkou múkou) na hrúbku asi 2cm.Formičkou na praclíky vytláčame .Potrieme rozšľahaným žltkom,posýpeme hrubou morskou soľou,rascou(makom,sezamom,postrúhaným syrom) a preložíme na pečiaci papier na plech.Pečieme vo vyhriatej rúre,kým nezružovejú. Páčia sa mi,lebo sa s odstatým cestom dobre robí,takže sa minie všetko a okrem toho sú chutné. SYR môže byť údený aj neúdený,smotana aj kyslá. FORMICKU mám z Madarska,ale už dostať aj u nás. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 4.1.2011, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
STRAPACKY SO SUROVOU KYSLOU KAPUSTOU*****POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,polohrúba múka,soľ,údená slanina,kyslá kapusta POSTUP PRÍPRAVY Ošúpané zemiaky postrúhame,prípadne rozmixujeme,osolíme,pridáme múku a premiešame.Cesto nesmie byť ani riedke-budú sa rozpadať,ani veľmi husté,lebo halušky budú tvrdé.Cesto cez haluškár pretrieme do vriacej osolenej vody.Chvíľu necháme vrieť a vyberieme do misy.Na halušky dáme primerané množstvo kyslej surovej kapusty,premiešame a vlejeme horúcu vyškvárenú slaninku. Ak chceme mať strapatejšie tvary,časť zemiakov postrúhame na strúhadle na syr-preto STRAPACKY. Sú zdravšie ako s dusenou kapustou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 24.1.2010, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
BABKINE SIPJATA*****POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,soľ,maslo,kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Pekné zemiaky poriadne vyumývame,ošúpeme,nakrájame na asi 2cm hrubé plátky a na horúcej platni(najlepšie šporák na drevo)opečieme z oboch strán.Pri pečení sípia,lebo sa odparuje z nich voda,preto ten názov.Musia byť z vrchu akoby prihorené,ale nie zhorené,vtedy je to ono. Podávame posolené,horúce s maslom(nie nátierkovým) a kyslou smotanou. Babka nám to nestíhala robiť,tak to mizlo zo stola. POZOR! Ked to budete skúšať,urobte si v kuchyni prievan. A ešte niečo,v Kinekuse alebo Domácich potrebách zvyknú mať kovové platne na plynové šporáky pod hrnce,na ktorých sa dajú robiť zemiakové lokše a sipjata.Nové platne je treba vypáliť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 22.1.2010, 6:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
SAMPINONOVA KYSLA POLIEVKA*****POTREBNÉ PRÍSADY Mrazené šampiňony,olej,polohrúba múka,červená paprika,soľ alebo vegeta,bobkový list,mleté čierne korenie,šľahačková smotana,ocot ,sojová omáčka,cukor,voda a ak chcete,zemiaky. POSTUP PRÍPRAVY Na troške oleja opražíme za dve lyžice múky,odtiahneme nabok a pridáme papriku.Zalejeme studenou vodou,pridáme vavrín a necháme povrieť.Pridáme mrazené šampiňony-ak chceme,tak aj pár zemiačikov nakrájaných na drobné kocky-a varíme,kým nie sú zemiaky mäkké.V smotane si rozmiešame ešte toľko múky,akú hustú chceme mať polievku.Dochutíme soľou(vegetou),korením,octom,cukrom a sojovou omáčkou.Necháme chvíľku vrieť a FERTIG. Ja niekedy pridávam pre vôňu údenú klobásku. Podávame s čerstvým rožkom alebo chlebíkom. A ZABUDLA SOM,ak niekedy nejdem kyslú polievku,prívarok alebo omáčku dochutiť(nedarí sa),tak si pomôžem plnotučnou horčicou.Dodá jedlu skvelú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2010, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
DOMACA KNEDLA*****POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg polohrúba múka,2čl cukor,1čl soľ,1 kocka droždie,mlieko podľa potreby-pol litra a viac,2 -3 pl olej,1 vajíčko POSTUP PRÍPRAVY Múku vsýpeme do misy,pridáme soľ,cukor,vajce,rozmrvené droždie a toľko letného mlieka,aby nám vzniklo hustejšie cesto.Pridáme olej a poriadne premiesime.Zakryjeme a necháme .1-1,5hod.kysnúť.Na pomúčenej doske si cesto nožom rozdelíme na 3-4 časti,urobíme bochníčky a necháme podkysnúť.Po jednom zvinieme do tvaru knedle,ešte chvíľu necháme a paríme na pomastenom paráku20 minút.Voda v rajnici pod parákom musí vrieť.Vyberieme pomocou podberáka,ja dávam na olejom pomastenú tacku,potrieme olejom. Mne sa vždy podaria 4 knedle,lebo spravím redšie cesto,tak musím pridať múku.Dá sa aj zamraziť,nemrví sa,je chutná.Z tohto cesta môžu byť aj buchty na pare. Hodila by sa kategoria PRILOHY OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 209 návštěvníkov) KOMENTÁRE (178) posledné: 17.3.2020, 6:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
VYPRAZANE PIROHY S TVAROHOM*****POTREBNÉ PRÍSADY Zemiakové cesto ako na lokše-PODLA Marikas.(finka19)ID64179, tvaroh hrudkový,soľ,múka hladká na podsypanie,olej na vyprážanie-ja dávam napoly s Cerou-neprepáli sa tak. POSTUP PRÍPRAVY Cesto rozváľkame na pomúčenej doske asi na pol prsta,pohárom vykrajujeme krúžky a plníme posoleným tvarohom.Prehneme na polovicu a poriadne popritláčame.Vyprážame na horúcom oleji z oboch strán.Vyberieme na kuchynskú utierku,necháme stiecť a podávame s kyslou smotanou.Marikin recept na zemiakové cesto je dobrý,ja robím tiež také.Ak sa mi už nechce babrať s malými krúžkami,zbytok cesta vyváľkam ,podľa tanierika vykrojím väčšie kruhy a naplnené vyprážam po dva na panvici. Podávajú sa s kyslou smotanou teplé,ale aj studené. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 18.9.2012, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
NASA ZABIJACKOVA KAPUSTNICA*****POTREBNÉ PRÍSADY Mäso bravčové,kosti na vývar,koreniny do klobás,cesnak,čierne mleté korenie, rasca,bobkový list ,červená paprika,kyslá kapusta,bravčová masť,voda,soľ POSTUP PRÍPRAVY ROBIME VTEDY,KED SA ROBIA KLOBASY,alebo ked sa minie stará. Do veľkého hrnca dáme bravčové kosti,čím viac,tým lepšie.Zalejeme vodou,prikryjeme necháme zovrieť.Pomaly varíme,kým sa mäso neoddeľuje od kostí. Scedíme a vychladnuté kosti neskôr oberieme od mäsa.Vývar dáme do hrnca,v ktorom sa bude variť kapustnica,pridáme vopred namočené huby-my dávame veľa a zmes,nie jeden druh a varíme. Ked sú huby uvarené,pridáme kyslú kapustu aj s rôsolom a necháme zovrieť.Do vriacej vhadzujeme guľky z klobásového mäsa. Na masti vopred orestujeme bravčové pliecko,ktoré je pokrájané na kocky,pridáme červenú papriku,premiešame, podlejeme vriacou vodou a dusíme.Pridáme bobkový list,čierne korenie ,vegetu a udusíme do mäkka. Hotové udusené mäso vlejeme do hrnca s kapustou,pridáme obraté a na menšie kúske pokrájané mäso z kostí.Dolejeme toľko vody,aby kapustnica nebola PREHNANE kyslá,dochutíme postrúhaným cesnakom,soľou prípadne vegetou a asi15 minút necháme vrieť. Kapustnica nemá byť riedka,ani rozvarená. Plníme do pohárov do výšky asi 2 prsty od vrchu,utrieme okraj pohára,zaviečkujeme.Sterilizujeme pol hodiny od bodu varu,vyberieme z hrnca,otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. A NAVSTEVA vás môže kedykoľvek prepadnúť. Podávame s čiernym chlebom.DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 17.4.2012, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KAPUSTOVO_FAZULOVA*****POTREBNÉ PRÍSADY Kyslá kapusta,suchá fazuľa,domáca klobáska,slanina,bobkový list,mleté čierne korenie,voda,červená paprika,sušené huby,polohrúba múka POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu si namočíme vopred.Dáme ju variť spolu s klobásou.Ked je uvarená,pridáme vopred namočené huby a ešte povaríme.Pridáme kyslú kapustu a ak je potrebné,dolejeme vodu alebo šťavu z kapusty.Slaninku pokrájame na drobno,opražíme,pridáme za lyžicu múky,spravíme zápražku,odtiahneme z plameňa a pridáme papriku.Vlejeme do kapusty,necháme povrieť a dochutíme.Podávame s pokrájanou klobáskou a chlebíkom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 272 (zobrazuje sa 251-260) | << predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ďalšie >> |