končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 23.791 (zobrazuje sa 23741-23750) | << predošlé 1,.,2370, 2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Osviežujúca želatínová málokalorická dobrotaPOTREBNÉ PRÍSADY kompótové ovocie, želatína v prášku POSTUP PRÍPRAVY Recept je veľmi veľmi náročný, vymedzte si naň celý víkend :-)))). Samozrejme s predprípravou, keď si budete robiť prieskum hypermarketov, kde je aká želatína. S tým nikomu neporadím, so želatínou mám samé zlé skúsenosti :-)), až na jednu, ale to nebudem robiť reklamu - nikto ma za to neplatí. Takže keď prídete na to, ktorá želatína je najlepšia, vyskúšajte tento nepečený "koláčik". Do tohto "koláčika" používam výlučne kompótové ovocie, nakoľko želatína je dosť jemná, aby sa dala dobre krájať. Hocijakú formu si vysteliem najjemnšou potravinárskou fóliou, pripravím podľa návodu na obale želatínu - aj 3 sáčky, nechám ju trocha stuhnúť, nalejem do formy, do toho vložím všetko ovocie a dám stuhnúť do chladničky na celú noc. POtom to opatrne vyklopím a osviežujúca letná ľahučká dobrota je na svete. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 25.11.2010, 10:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracia pečeň s jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracích pečienok 1 kocka kuracieho bujónu (urobiť 1/2 l bujónu) 4 ks jabĺk 1 dcl bieleho vína hladká múka 120 g kryštalovéko cukru POSTUP PRÍPRAVY Kuracie pečienky umyjeme a obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji z každej strany,aby zmäkli.Pečienky pečieme na miernom ohni nesolíme ich ani nekoreníme!!!, až keď budú opečené.Potom ich odstavíme zo sporáka.Ďalej si pripravíme. Cukor nechame roztopiť na karamel a zalejeme ho studeným kuracím vývarom.Trošku to povaríme,pridáme víno a na mesiačiky nakrajané jablká.Zase to necháme prevariť a možeme podávať. Príloha:pyré zemiaky. Na tanier dáme pyré zemiaky pridáme opečené pečienky a polejeme to s pripravenou zmesou z jabĺk. DOBRÚ CHUŤ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) PETRONELA D. (šimonko) ID 3141 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 16.12.2014, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Šťavnaté kuracie stehnáPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná, soľ, drvená rasca, mletá červená paprika, vegeta, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehná posolíme, posypeme drvenou rascou, červenou paprikou a trochou vegety. Prudko opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán, podlejeme vodou a dáme dusiť. Podľa potreby podlievame vodou. Asi 10min pred dokončením (čiže asi po pol hodine dusenia) pridáme do šťavy prelisovaný cesnak. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika T. (momo) ID 382 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.9.2012, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Quiche (kiš)POTREBNÉ PRÍSADY ..kedže sa v poslednej dobe ozvalo vela záujemcov na tento slaný koláč...pridávam ho ešte raz ..je naozaj dobrý.... lístkové cesto, 10 vajec,2 šlahačky,2 bal.nizkotučneho syra, vňať petržlenu,cesnak,uvarenú mrkvu, šunku(je to dobré aj zo samotnou brokolicou). POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.3.2006, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
KURČA S KYSNUTOU KAPUSTOUPOTREBNÉ PRÍSADY 20dkg anglickej slaniny 1 kg kysnutej kapusty za hrsť cukru(8 dkg) 1 kura rasca, soľ Na nálev potrebujeme:2 dcl červeného vína 3 polievkové lyžice medu 5 polievkových lyžíc sojovej omáčky POSTUP PRÍPRAVY a OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana D. (Janka+4) ID 189 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 2.8.2006, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
KURACÍ ŠALÁTPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 300g pečeného alebo vareného kuracieho mäsa, 100g sterilizovaných šampiónov, 50g sterilizovaného hrášku, 30g zeleru, 100g majolky, 1KL kapár, 1 citrón, 1hl.šalátu, pažítka, petržlenová vňať, worchester, mleté korenie, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Postup: Kuracie mäso pokrájame na rezance, pridáme hrášok, pokrájaný zeler, šampiňóny, pažítku a kapary. Zalejeme majolkou, rozriedenou citrónovou šťavou, ochutíme worchestrom, korením, osolíme, premiešame a necháme stáť 2 hodiny. Podávame s pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
DIÉTNY SYROVÝ ŠALÁTPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 250g Eidamu, 250g šunky (diétnej salámy), 1 biely jogurt, soľ, prášk. cukor, pažítka, citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Postup: Syr a šunku nakrájame na rezance, premiešame s jogurtom, dochutíme soľou, citrónovou šťavou, cukrom a necháme v chlade odležať. Porcie posypeme nasekanou pažítkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Brokolicovo-kuracie farfalle (4 porcie)POTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY 1 polievková lyžica olivového oleja, 1 nakrájaná cibuľa, 2 strúčiky cesnaku pokrájaného na maličké kúsky, 340 g kuracích pŕs bez kože pokrájaných na pásiky, 226 g cestovín farfalle (mašličky, váha cestovín je v suchom stave), 340 g brokolice (môže byť aj mrazená), 1 čajová lyžička masla, 1/4 šálky strúhaného parmezánu, soľ, čierne mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte pokrájanú cibuľku a cesnak. Pomaly opražte do zlatista. Vo veľkom hrnci medzitým uvarte v dostatočnom množstve vody cestoviny. Na panvicu pridajte pokrájané kuracie prsia ochutené soľou a mletým čiernym korením, prudko ich opražte, podlejte a duste spolu s brokolicou, niekoľko minút. Nechajte odpariť zvyšok tekutiny, pridajte uvarené a odkvapkané cestoviny a pomiešajte. Hneď podávajte posypané strúhaným syrom. 1 porcia obsahuje: 410 kalórií, 28 g bielkovín, 49 g sacharidov, 13 g tuku, 4 g balastných látok. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Tuniakovo-cestovinová panvica (4 porcie)POTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY 20 g cestovín z tvrdej pšenice, 1 šálka posekanej cibuľky, 1 šálka na kocky pokrájaného zeleru, 1 šálka na drobné kúsky pokrájaných šampiňónov, ½ šálky konzervovanej kukurice, 20 dg tuniaka nakladaného vo vlastnej šťave (nie oleji) scedeného, ½ šálky netučného mlieka, čerstvé bylinky nakrájané na drobno (bazalka, oregano, petržlenová vňaťka), 1 polievková lyžica nastrúhaného parmezánu, 2 stredne veľké paradajky, netukový sprej na vymastenie formy POSTUP PRÍPRAVY POSTUP V mierne osolenej vode uvarte do polomäkka cestoviny. Panvicu vystriekajte sprejom na pečenie. Pridajte do nej zeler a cibuľku a chvíľku opečte. Pridajte pokrájané šampiňóny a kukuricu a pripravujte ďalších päť minút. Pridajte lososa pokrájaného na kúsky a cestoviny, premiešajte a zalejte mliekom, do ktorého ste zamiešali pokrájané bylinky. Zasypte parmezánom a zapekajte 14–20 minút. Pred podávaním ozdobte pokrájanými paradajkami. 1 porcia obsahuje: 324 kalórií, 22 g bielkovín, 50 g sacharidov, 4 g tuku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zázračný kakaový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY ¾ šálky cukru, ½ šálky múky, ¼ šálky holandského kakaa, ½ čajovej lyžičky sódy na pečenie, 2/3 šálky nesladenej jablkovej šťavy, 2 zľahka vyšľahané vaječné bielky, 1 čajová lyžička vanilky, práškový cukor na posypanie koláča, sprej na vystriekanie formy na pečenie POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Vystriekajte formu na pečenie. Zmiešajte všetky suroviny (okrem práškového cukru, ktorým koláč posypete) a hmotu dobre premiešajte. Vlejte do formy na pečenie a pečte 20–30 minút pri teplote 350 stupňov C. Po upečení nechajte chladnúť na plechu ešte 5 minút. Vyklopte z plechu a nechajte úplne vychladnúť. Potom koláč pokrájajte na 8 porcií a posypte zľahka práškovým cukrom. Jedna porcia obsahuje: 94,5 kcal, 1,5 g bielkovín, 21 g sacharidov, 0,5 g tuku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23.791 (zobrazuje sa 23741-23750) | << predošlé 1,.,2370, 2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >> |